Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.04.2015, 19:18   #1201
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Nie. Chodziło pewnie mgitowi o kabel właśnie, który w lokalnej też jest tylko 100Mbps. Bezprzewodowo będzie Ci chodziło to, co daje router. Choć z drugiej strony o jakiś wielkich transferach w mieszkaniu nie ma co marzyć. Ja położyłem sobie kable, bo w drugim pokoju to mi WiFi już ledwo brzdąka.
O to to - dokładnie chodziło o kabel

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.04.2015, 20:57   #1202
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie no jasne panowie ze tam nie liczne na zadne kosmiczne transfery, w ogole raczej malo co po lokalnej sieci jakos specjalnie transferuje. Chcialem tylko doprecyzowac sprawe. A wiec jesli chodzi tylko o ograniczenie na kablu i na zrodle internetu do routera (port WAN) do 100Mbit to nie ma problem bo tak jak napisalem kablem nic nie bede ciagnal a zrodlo tez raczej wieksze nie bedzie bo w sumie wystarcza mi to co mam 30/50 no chyba ze dadza jakas mega promo to sobie kiedys tam wezme. Wiec na dobre kilka latek powinien styknac mam nadzieje ten Asus ASUS RT-AC51U. No chyba ze czytaliscie gdzies ze to lipny sprzecik to bede dzwieczny za info
pozdr

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.12.2015, 19:30   #1203
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Data rejestracji: 26.06.2004
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Lada moment stanę się szczęśliwym posiadaczem TP-Link TL-WR1042ND. Będzie to mój czwarty router na obecnym systemie. Jak go skonfiguruję to w "dostępie do internetu" będzie to czwarta sieć (teraz działam na trzeciej). A ja nie chcę tych starych!!! Wiem, że to w niczym nie przeszkadza, ale nie chcę i już!!!
Stary 11.12.2015, 20:51   #1204
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
4 sieci na raz? To centrum dowodzenia wszechświatem?
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.12.2015, 21:00   #1205
mgit
Guru

mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
4 sieci to nie problem - Wifi:
- 2,4 Ghz - 1 sieć normalna + 1 gość
- 5 Ghz - 1 normalna + 1 Gość
I mamy 4 sieci WiFi naraz
Stary 11.12.2015, 21:27   #1206
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To nie są cztery czynne sieci. To będzie czwarta sieć z czego trzy nieaktualne!! Przypuszczam, że gdybym wrócił do któregoś starszego routera (gdyby nie padł) to zgłosiłoby mi się siecią na przykład 1 lub 2. A ja ich już nie chcę!!
Stary 11.12.2015, 21:30   #1207
mgit
Guru

Od przybytku głowa nie boli... ciesz się z tych 4... lepiej cztery niż żadna
Stary 11.12.2015, 21:35   #1208
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Mój wrodzony zmysł porządku sprzeciwia się zaczynaniu czegoś od numeru 4!!
Najpierw pierwszy numerek, potem drugi itd. Wy potraficie od razu od czwartego?
Stary 11.12.2015, 21:58   #1209
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
też pukasz jak ajsmak znaczy dzięcioł
Stary 12.12.2015, 00:38   #1210
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Se skasuj.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.12.2015, 11:35   #1211
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Se skasuj.
Nie wiem jak
Stary 12.12.2015, 12:43   #1212
revolver0
Guru

Data rejestracji: 06.12.2005
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
format c:
Stary 12.12.2015, 14:03   #1213
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez revolver0 Podgląd Wiadomości
Zrób sobie format ch:
Stary 12.12.2015, 14:34   #1214
revolver0
Guru

Data rejestracji: 06.12.2005
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
a w odnośnik kliknąłeś?
Stary 12.12.2015, 15:11   #1215
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez superrrmario Podgląd Wiadomości
Lada moment stanę się szczęśliwym posiadaczem TP-Link TL-WR1042ND. Będzie to mój czwarty router na obecnym systemie. Jak go skonfiguruję to w "dostępie do internetu" będzie to czwarta sieć (teraz działam na trzeciej). A ja nie chcę tych starych!!! Wiem, że to w niczym nie przeszkadza, ale nie chcę i już!!!
Masz zatem dwa wyjścia.

1. Usunąć pozostałe sieci, tak jak Ci to napisał i podlinkował Revolver.
2. Jeszcze lepsze - usunąć pierwsze dwie, a nową skonfigurować identycznie jak obecną Wówczas komputer nawet nie zauważy, że zmieniłeś router

Cytat:
Napisany przez superrrmario Podgląd Wiadomości
Mój wrodzony zmysł porządku sprzeciwia się zaczynaniu czegoś od numeru 4!!
Najpierw pierwszy numerek, potem drugi itd. Wy potraficie od razu od czwartego?
No przecież nie zaczynasz od czwórki - najpierw była pierwsza sieć, potem druga, następnie trzecia no i nadeszła pora na czwórkę

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
d-link, linksys, netgear, router, tplink, wifi, wybór routera

Twoje uprawnienia: