![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Staly poszukiwacz
Data rejestracji: 16.03.2002
![]() |
Dzieki: Alex69
Ziele: "Jako że uzywam wifi tylko do pda to raczej pakietów sie nie podsłucha (za słaby nadajnik w pda) a łamanie wepa metodą prób i błędów raczej długo trwa Oczywiście jak będę miał drugiego kompa podpietego na stałe to trzeba będzie pomyśleć o czymś mocniejszym."Niestety nie cala zabawa to pomiedzy twoim AP i "Crackera" kompem/laptopem wystarczy mu 2 - 3 dobre Frame z MAC i SSID a potem Aireplay zalatwi generacje pakietow, wiec uwarzaj. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
no to byłby bardzo cierpliwy cracker żeby wyczekiwał kiedy włącze wifi w pda
Narazie spię spokojnie.
|
|
|
|
#3 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wracając do tematu, kupiłem to:
http://www1.linksys.com/internationa...oid=6&ipid=764 Może jutro potestuję.
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.02.2006
![]() |
Witam ja mam wi-fi 802-11g na kompie a drugi w laptopie i mam problem a mianowicie chodzi o to że prędkość wymiany plików miedzy nimi nie jest szybsza niż 1,7mb a pisze mi że sieć ma 54mb oczywiście nie spodziewałem się że będę miał 54mb ale 1.7 jest stanowczo za mało jak na wi-fi typu g czy ktoś się z takim czymś spotkał i czy może mi pomóc?
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Cytat:
na 10 maksymalnie wlasnie tak dziala do 2 MB transferu... a 54 teoretycznie do 6 MB ale nie mialem wiec nie wiem... jesli Twoj sprzet daje Ci taka mozliwosc to zobacz w ustwieniach czy nie masz gdzies czegos przestawionego... tzn w ustawieniach wlasnie kart sieciowych...
|
|
|
|
#6 |
|
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
54Mb/s = 6,75MB/s - takiej predkosci nie uzyskasz, bo od tego trzeba odjac przepustowosc zarezerwowana dla roznych protokolow. Jestes pewny, ze obydwie karty obsluguja wifi 802.11g? Moze jedna z nich wykorzystuje standard 802.11b i z stad nizsza predkosc od oczekiwanej.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.02.2006
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Co wy z tymi 2MB/s w standarcie b?
![]() 10Mbit/s to bedzie co najwyżej 1MB/s. W praktyce jeszcze wolniej.
|
|
|
|
#9 |
|
Staly poszukiwacz
![]() |
Tak naprawde z mojego doswiadczenia to na WiFi 10 Mega bitow to jest realnie 800 KB na sek, przy 100Mb przy dobrych wiatrach uzyskasz cos okolo 7,5 zadko 8 MB na sek. Twoj transfer na 54Mb to przy optimum powinien dac ci okolo 3, do max 4 MB na sek. Niepiszesz nic jakiej jakosci masz polaczenie. Jesli jest dobre czyli laczy sie na 24/36 Mb/sek to dostajesz to o czym mowisz
. Podaj wiecej wartosci: status polaczenia typ kart/routera, a tazke OS-a. Cos sie moze wymysli
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Po zmianie firmware WRT54G udostępniło mi 13 kanał, na którym się łączę jednak Network Stummbler od 2 dni wskazuje kogoś kto łączy się na tym samym kanale - po SSID mogę wnioskować ,że 3,4 domy ode mnie. Mimo pewnych zabezpieczeń - ktoś kto ma do wyboru 13 kanałów , a siedzi właśnie na moim - sami rozumiecie ... zwłaszcza,że NS wskazuje,że w okolicy są 3 Ap-ki - na kanałach : 4,10 i właśnie 13tym - taki jaki mój.
Pytanko mam : Czy można sterować Linksysem WRT54G zdalnie przez przeglądarkę jednak w innym niż Ap pomieszczeniu? Nie zawsze chce mi się biegać dwa piętra niżej by zmienić coś w ustawieniach, a sprawa tego samego kanału lekko mnie wnerwia. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Staly poszukiwacz
![]() |
Cytat:
polecam: http://wrt54g.ovh.org/firmware/hyper...GL_tofu13c.bin Jest zaj****e. To normalne ze masz 13 kanal. Jesli nie chcesz 13 przelacz sie na 14. "Czy można sterować Linksysem WRT54G zdalnie przez przeglądarkę jednak w innym niż Ap pomieszczeniu?" Tak mozna. Polecam nastepujaca konfiguracje. Firmware powyzsze, Klucz WPA2 Personal ewentualnie WPA + AES. Potem uruchom SSHD i uzywaj putty oczywiscie jesli znasz Linuxa. Jesli nie, a masz kompa na LAN na tym routku to mozesz zrobic tak: Wireless Access Web : DISABLED Remote Router Access: DISABLED Web Access: HTTPS SSHD : ENABLED port 222 Uzyj autoryzowanego klucza w ustawieniach, klucz mozesz wygenerowac przy pomocy Puttygen. W putty uzyj tunelowania na porcie 5900 dla VNC czy 3389 dla RDP w zaleznosci co masz (Winda czy Linux) Wtedy nie muszisz robic Przekierowania (Forward) portow i twoj router nie jest otwarty na zewnetrzne ataki na znanych portach do zdalnej administracji. A co do VNC polecam UltraVnc-101 z MSRC4Plugin wtedy masz pewnosc ze twoje polaczenie jest tunelowane przez SSH i dodatkowo szyfrowane przez plugin VNC, wiec nawet ktos siedzacy na twoim SSID z Kismetem, Ethereal-em nie bedzie mial szans nic zlapac na ciebie, Ja mam takie ustawienia lacze sie z Hoteli, Kafejek poprzez SSH + VNC+ MSRC i robie swoja robote. Tzn pracuje. na swoim domowym kompie bedac oddalonym 2-3 tys kilometrow i dziala to ZAJE*****E. Polecam. Jakies pytanie prosze pisac to pomoge. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Mam Hyperwrt tofu11 - czyli jestem dwie wersje do tyłu i mam do wyboru 13 kanałów co i tak jest liczbą większą od standardu
Dzięki wielkie za odpowiedź - popróbuję co i jak.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Od***347;wie***380;***281; temat. Jakie karty sieciowe poleciliby***347;cie do laptopa na PCMCIA?
Stawiaj***261; u nas na osieldlu radi***243;wk***281; i potrzebna mi b***281;dzie taka karta. Z g***243;ry dzi***281;ki za pomoc!
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
A może lepiej byłoby na miniPCI ![]() Chyba, że chodzi ci o to, aby podpiąć zewnętrzną antenę?
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ale gdzie***347; przeczyta***322;em, ***380;e T23 mia***322;y wbudowane karty Wi-Fi... czy kto***347;, kto posiada T23 (Ormianin) mo***380;e to potwierdzi***263;? No i B@rtek zabi***322;e***347; mi ***263;wieka... Zastanawiam si***281; nad kart***261; miniPC http://www.allegro.pl/item101415939_...gwarancja.html - wygl***261;da ciekawie...
Ostatnio zmieniany przez Kris : 09.05.2006 o godz. 09:55 |
|
|
|
|
![]() |
|
|