![]() |
- Deckard -
mówisz o HEDT i X699 ? |
Cytat:
|
seku o tym czymś myślisz ?
https://www.purepc.pl/intel-core-i9-...e-pokazuje-moc |
dobra Panowie kto przesiada się na 12th Intel Alder Lake
zobaczymy co będzie po premierze ale wydaje sie być ciekawie DDR5 + jestem ciekaw procesorów z lini T jakie będzie TDP. tak czy owak planuje upg. do i9-12900T jeśli takowy będzie + MBO z Z690 ew. poczekać do Stycznia 2022 i czekać na Alder Lake-S z platforma X699 sam nie wiem :-) |
co to za szczegoly, jak nie masz stacji BGA kupujesz gotowca za ~500-600zl do tego plyte z170 musi byc wybraniec z tego co pamietam jakies asus/asrock wgrywasz modowany bios i dziala ot cala filozofia :P
|
Cytat:
Wysłane z mojego motorola one przy użyciu Tapatalka |
na spokojnie dam znać jak pojawi sie 12th Adler Lake bo planuje zmieniać
|
Ja bym to na drucikach zrobił! k***a
|
No dobra koniec tego pierdu pierdu, jesli chcecie sensownie wydac kase to kupujecie z170 do tego procesor i7-10700 na podstawce bga przylutowanej do procka i wgrywacie modowany bios, tym sposobem mamy bestie za ~600-800zl
|
Pany, już wczoraj było za późno. Tak na prawdę w zestawie była obudowa z zasilaczem 600W, RAM 16GB, i reszta podzespołów co wymieniłem. Za te 700zl czy nawet utargowane 650 było warto. Wystarczy popatrzeć na ceny podzespołów nawet z drugiej ręki...
Wysłane z mojego motorola one przy użyciu Tapatalka |
Asus z170 pro gaming według producenta daje radę.
https://www.asus.com/pl/supportonly/.../HelpDesk_CPU/ |
superrrmario
niewielka, będziesz miał 8 wątków i kilka MHZ więcej. do 7th musisz mieć nowy chipset. Z270 i pochodne. |
Zauważy się różnicę między i5-6600k a i7-7700k ?
|
Ilość załączników: 1
po przesiadce z 7th -7700K na 10th - 10700T
w normalnym użytkowaniu nie widać różnicy w grach tak samo liczy sie GPU jedyna różnica to ilość W które pobiera z gniazdka w pracach biurowych Internet itp. sam procesor z iGPU pobiera od 4-10W cała jednostka w tych samych zastosowaniach pobiera poniżej 25W. i7 i i9 to procki dla entuzjastów i jak nie masz co z kasą robić albo potrzebujesz koszty. inaczej to nie ma sensu wystarczy i3 lub max i5 jeśli chcesz mieć wydajna maszynę z mega ilością RAMU i rdzeni to LGA2011 na X79 - jest taki że nie ma M.2 ale masz 8x slot na RAM ECC + tanie procki Xeon poniżej wydajność w Cinebench Załącznik 178282 Xeon L5640 na LGA1366 - kosztuje około 50zł i jest wydajniejszy od Sandy i Ivy Bridge czyli 2nd i 3rd GEN. |
@KaiQ
jak masz zmieniać to Intel 10th które sporo zmieniło np. ilość rdzeni 11th za dużego przeskoku nie dało. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:52. |