![]() |
Spokojnie.
Kryptowaluty muszą polecieć na łeb na szyję i polecą. Tymczasem obecnie produkcja GPU jest bardzo wysoka - choć i tak producenci nie zwiększyli jej do jakichś nieprawdopodobnych wielkości, ale to tylko potwierdza, że nie spodziewają się długotrwałego utrzymania się "górniczego" popytu. W momencie, w którym kopanie kryptowalut przestanie się opłacać, po pierwsze nagle spadnie popyt i karty zwyczajnie stanieją. Po drugie na rynku pojawi się cała masa używanych grafik z wyższej półki. Z tej perspektywy to nawet dobrze, że BTC wciąż drożeje do absurdalnych poziomów - im więcej nowych wydajnych kopalni, tym więcej używek za kilka miesięcy :P |
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Windows powiedział że Twój komputer jest za szybki dla niego. :taktak:
Koniec świata. :kreci_gl: |
Ilość załączników: 1
|
Nie za bardzo ciagle widze sens , ze grafika liczy to kazdy wie tylko ze prawdziwi kopacze maja nie grafiki a specjalne moduly polaczone w lancuch i nie maja grafik do kopania ;)
|
BTC wiadomo, że pęknie, tylko cholera wie ile to jeszcze ciągnąć będą, na razie nie brakuje naiwnych do ładowania w to kasy. Wyobrażacie sobie zasyp rynku mocnymi grafami z koparek? Toż to będzie można dostać za stówę z 5. :D
|
Nie za bardzo widze sens czekania , grafika zawsze kosztowala krocie , czy to za czasow BTC czy przed nim , ot taki urok grafiki jak i nowych procesorow ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
- Deckard - jaki ten świat mały mamy te same problemy jak to napisał joujoujou
Cytat:
|
W takim razie muszę to sobie jeszcze przemyśleć :)
|
ja w Marcu 2017 za Gibabyte GA-X58-UD7 i7 950 i 6x2GB 1600mhz dostałem 800zł
|
ynsiwy
miałem 6lat Gigabyte GA-X58-UD7 i i7 950 6x2GB wydajność OK ale brakowało natywnego SATA 3 był Marvell 6G(wydajność gorsza jak natywny Intel SATA 2) USB 3.0 miałem NEC 2x porty na tylnym panelu i one jakoś sobie radziły nie wiele gorzej jak natywny Intel. powiem TAK sprzedaj wszystko LGA 1366 to była martwa platforma w dniu premiery :( nie pchaj się już w platformę ENTERPRISE może troche ułatwi ci to podjęcie decyzji mam Z270 + 7700K 2x8GB 2400MHZ korzystam z zintegrowanego iGPU Intel HD630 i gry takie jak Starcraft 2 wszystko na MAX w 1080p. podczas rozgrywki 2v2 z armiami na full czyli 4x200 units mam zawsze 60fps. Diablo 3 tak samo nawet podczas największych zadym zawsze 60fps. League of Legends tak samo podczas teambatle zawsze 60fps. strategia Age of Wonders 3 na największej mapie podczas zaawansowanej gry też nic nie przycina z poprzedniego zestawu została mi grafika GTX 750Ti 2GB od MSI ver. OC i uważam ja na porównywalnym poziomie z obecnym Intel HD 630 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:50. |