![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Intel Pentium G2120 (Ivy Bridge) H77
1x4gb 1600mhz GoodRam CL11 vs. 2x2gb 1600 Patriot LLK CL8 1x4gb 1600mhz GoodRam CL11 ![]() ![]() ![]() ![]() 2x2gb 1600 Patriot LLK CL8 ![]() ![]() ![]() ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
8 GB SODIMM
Witam!
Czy ktoś z uprzejmych forumowiczów ma na stanie kość 8 GB SODIMM i pożyczy odpłatnie na testy? Chcę sprawdzić, czy laptop pociągnie więcej RAMu niż 8 GB. Mam tylko 2x4 a w sklepach chętnie nie chcą pożyczać : / Mogę w zamian pożyczyć 1x 4GB kingstona żeby użytkownik nie został bez pamięci w laptopie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
![]() ![]() ![]() |
Mogę tak zrobić. Jedna wolę pożyczyć niż się rozczarować (a nóż oddać nie będę mógł do sklepu) i stracić 500zł : /
Wydaje mi się, że na forum mało kto będzie miał 1x8GB w laptopie. Jest to mało popularne rozwiązanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Roman Barbarzyńca
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Dzisiaj wszystko możesz oddać do 14 dni. Najlepiej zapytać w sklepie. Ileż ja rzeczy oddałem kupując na allegro, czasem ta chińszczyzna mnie wykańcza.
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
![]() ![]() ![]() |
@rcobex, na allegro tak
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Roman Barbarzyńca
![]() ![]() ![]() |
Ostatnio kupiłem u nas w mieście w elektronicznym dwie rzeczy. Okazały się sprawne, ale nie spełniały moich oczekiwań. Oddałem po 3 dniach bez problemu. Muszą przyjąć.
![]() |
#8 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie muszą. Tylko dobra wola sprzedawcy. Przez neta jest inaczej.
![]() |
#9 |
Roman Barbarzyńca
![]() ![]() ![]() |
Aż taki doczytany nie jestem, nie trafiłem jeszcze na coś czego nie mogłem oddać. Może dlatego, że nie kupuję dużo w sklepach tradycyjnych.
Piwa się nie oddaje. ![]()
![]() |
#10 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Według prawa nie muszą przyjąć. I w Polsce czasem nie przyjmują.
Rozmawiałem niedawno ze znajomym o praktyce przyjmowania zwrotów w sklepach budowlanych u nas i w Niemczech. Okazuje się, że tam firmy stale zaopatrujące się w konkretnych sklepach mogą brać ile chcą towaru (w rozsądnych normach, ale w każdym razie nie muszą liczyć co do cegły czy worka) i tak robią - raz zamawiają wszystko z zapasem, raz oddają po robocie nadmiar. Razem dwa kursy. Sklep nic na tym nie traci, bo gdyby nie przyjmował zwrotów, to przedsiębiorca wziąłby mniej od razu, potem najwyżej dokupował systematycznie - ostateczny rozrachunek byłby ten sam. A może nawet i ilość zakupionych towarów była niższa, bo jak się nie ma na placu, to się oszczędza. W Polsce sprzedawcy są tak nakręceni na sprzedanie klientowi jak najwięcej, że zwykle po wystawieniu faktury słyszeć nie chcą o zwrocie. Inna kultura handlu, tyle. @Matefusz, rzeczywiście zakup na Allegro jest dobrym rozwiązaniem w takim przypadku. Płacisz za przesyłkę co prawda, ale gdyby na forum znalazł się ktoś z taką pamięcią (ja gdybym miał to z chęcią bym wysłał, grosza nie biorąc za takie wypożyczenie, ale niestety nie posiadam) to i tak byłyby podobne koszta przesyłki. A i jeszcze jest potencjalna oszczędność - jeśli pamięć okaże się ok, to nie musisz odsyłać, po prostu zostawiasz u siebie w kompie i cieszysz się z nowego zakupu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
![]() ![]() ![]() |
@Jarson, poczekam jeszcze kilka dni. Może jakiś dobrodziej się odezwie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pingwin specjalista.
Czy fabrycznie podkręcona Asus GTX 660 DCU II dalej jest najbardziej opłacalnym zakupem przy parametrze cena/wydajność?
Czy jest już coś nowszego/szybszego godnego uwagi w tej cenie?
![]() |
#13 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.benchmark.pl/strefa/ranking-kart-graficznych tu masz ranking kart
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pingwin specjalista.
Zapoznam się, dzięki. Co do tego po co - oszczędzam miejsce.
Miałem sobie w tym roku konsole sprawić, bo od dawna o tym myślałem, ale widząc co się dzieje na tej "scenie" i po cenach gier, to wolę już wsadzić w budę grafikę i kupić pada niż nowego grata do postawienia obok, tym bardziej, że sprzęt dość mocny mam i lubię jak coś jest multi-funkcjonalne, oszczędzę przy tym moje banknoty. Jednak tak jak pisałem wcześniej, nie uważam się z jakiegoś gracza, mi dwie gry na minimum kwartał starczają, ale chce coś odpalić w rozdzielczości 2xWQHD ![]() update: ok, ceny rozwalają i nazewnictwo też. DirectCU II to już GTX 660 Ti a nie GTX 660. To znaczy muszę rozeznać rynek, bo te karty się strasznie rozmnożyły na różne wersje...
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 12.10.2013 o godz. 16:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja tam też średnio co 2lata przemeblowuję PC , chociaż i konsolę nowej generacji też by się chciało mieć
![]() ![]() ![]() ![]() Zastanawiałem się kiedyś nad ps3 dla gry MGS 4 ale stwierdziłem że nie warto. Ostatnio też już mniej gram i rzadko coś kupuję , obecnie Splinter Cell Black List - nawet fajna lecz krótka ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
cpu, dyski ssd, gpu, nowy komputer, podzespoły, pomoc w wyborze sprzętu, procesor, ram, sprzęt |
|
|