![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
joujoujou jak byś skasował czy wydzielił (wedle uznania bez komentowania) było by ok, ale w tym momencie dołączasz do grona osób robiących of topic w tym topiku
![]() Takie fakty Cytat:
E-maile to samo, i jakoś nikt się tym nie przejmuje
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 18.10.2014 o godz. 22:09 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#33 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak, ale jutro. Jak zwykle dam czas offtopowiczom by się choć chwilę nacieszyli swoją twórczością.
![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Proponuję zacząć tu malować, ale nie chce mi się, bo jestem leń.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Cytat:
![]() 2. A bo komunikacja za pośrednictwem fb zapewnia większe bezpieczeństwo niż gg... 3. True, choć tu akurat przychodzi mi na myśl jeszcze jedna podobnie zacofania - telefonia gsm ![]() 4. Muszę się kiedyś z M@Xem na żywo spotkać, popatrzymy sobie nawzajem na kogoś, kto nie istnieje ![]() 5. Akurat z gg już nie korzystam, ale akurat argument że się nie korzysta przemówiłby do mnie tylko, gdybym został sam jeden. Nawet jeden użytkownik gg już wystarcza, a dowód na to jest taki, że komunikator wyrzuciłbym z rok wcześniej niż wyrzuciłem, gdyby nie jeden jedyny znajomy, z którym przez długi czas komunikowałem się właśnie przez gg. Swoją drogą, co do konfliktu smartfony vs. telefony. Jeszcze dwa lata temu nie widziałem szczególnie wiele powodów, żeby zmieniać telefon na smartfona. Urządzenie służyło do rozmawiania, miało wytrzymać na baterii długo a jeszcze lepiej bardzo długo, być kompaktowe, bo po co komu 5" cegła w kieszeni spodni. Sytuacja zmieniła się diametralnie wraz z pojawieniem się abonamentów z internetem mobilnym bez limitu. Ten fakt spowodował, że telefonem w ogromnej ilości przypadków można zastąpić notebooka. A średnio wygodne 5" w kieszeni to i tak dużo lepiej niż 15,6" w torbie na ramieniu. W moim przypadku nie wyobrażam sobie obecnie funkcjonowania bez smartfona. Tylko w ostatnich kilku miesiącach dorzuciłem dwa nowe superużyteczne zastosowania smartfona. Po pierwsze zmniejszyłem częstotliwość używania laptopa przy zdalnym nadzorze systemu w pracy, na rzecz wykorzystywania do tego telefonu. Po drugie, kiedy okazało się, że muszę często kontaktować się z chłopakami z Austrii, wpadłem na pomysł instalacji Skype'a w tel i aż się zdziwiłem, że wcześniej na to nie wpadłem - przecież to jest sto razy bardziej naturalnie niż korzystać z tego programu na kompie! Po prostu odpalam apkę, wybieram numer i dzwonię, różnica jest taka, że za granicę grosza nie płacę. No i może tylko trochę częściej nie mam zasięgu niż przy rozmowach gsm, bo tu jest potrzebny zasięg mobilnego internetu (lub po prostu WiFi). Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jarson smartfony jak ktoś potrzebuje mogłyby być, ale te starsze... Te nowsze mają wielki ekran + minimalną grubość przez co bałbym się o to żeby nie złamać takiego cuda.
Natomiast ten co miałem (HTC Legend) był z aluminium i słusznej grubości przez co fizycznie mało co mu się działo ( spadł raz na kafelki ze stołu i nic). Poza tym, telefon powinien być obsługiwany jedną ręką, a do 5' to trzeba mieć gigantyczną rękę. W sumie jak sobie z tym radzisz?
![]() |
#37 |
Pa rampamer
Zlotowicz
Nie muszę sobie z tym radzić na co dzień, bo sam używam ekranu 4", bardzo wygodnego do obsługi jedną ręką. Jednak muszę przyznać, że korzystanie z SGS4, czyli ekranu 5", było może mniej wygodne jedną ręką, ale za to wygoda pracy wspinała się o klasę wyżej.
Jeśli ktoś korzysta z telefonu tylko do dzwonienia, to nie jest mu potrzebny smartfon. Z tym, że coraz mniej osób tak robi - jak nie używają telefonu do jakichś nietypowych zadań, to i tak pozostaje przeglądanie internetu, sprawdzanie poczty i pisanie maili, dzwonienie za granicę via Skype, korzystanie z nawigacji, czy tysiąc innych zastosowań.
![]() |
#38 |
Kiedyś to było
Ja tam nie potrzebuje sprawdzać ciągle maili - przychodzę do domu, włączam Outlooka i odpisuje na nie. A pisanie na klawiaturze dotykowej moim zdaniem nie jest zbyt wygodne, próbowałem szybko pisać ale litery ciągle wciskałem inne. Do pisania SMS musiałem sobie zainstalować klawiaturę numeryczną jak w zwykłych telefonach.
Po prostu jeśli ktoś nie ma potrzeby siedzenia ciągle on-line to nie jest mu potrzebny smartfon. Pocztę, posty na FB można sprawdzić później a nie być ciągle wlepionym w ekran smartfona (dużo osób tak robi). Natomiast co do korzystania z nawigacji to się zgadzam - miałem na moim Automapę i jak gdzieś dalej jechaliśmy z rodziną to dobrze się korzystało (do jazdy po Krakowie to nie potrzebuję nawigacji bo większość miejsc znam, a ojciec zna cały Kraków praktycznie, jak sie mu powie miejsce to moze powiedzieć dokładnie jak tam dojechać ![]() Sam nie umiałbym mieć telefonu tak dużego bo pierwsze nie mieści się dobrze do kieszeni spodni a drugie nie jest mi wygodnie - telefonu zawsze używam jedną ręką i jak palec nie obejmuje całego ekranu to jest niewygodnie. Teraz przy tej Nokii to nie muszę się patrzeć na ekran żeby pisać na niej SMS. Dobra, spadam na autobus ![]()
![]() |
#39 |
Guru
Chyba nigdy nie korzystałeś z 5 calowca - jedną ręką można pisać bez problemu
![]() |
#40 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@mgit można - używam 5.5" i SwiftKey z dostosowaną klawiaturą do jednej ręki. Niestety nie jest to tak wygodne jak używanie smarta 4-4.5".
Tak w ogóle to o czym jest ten temat?
![]() |
#41 |
Guru
Bo masz 5,5 cala, a mowa o 5 calach, a nie o 5,5 czy 7 cali
![]() |
#42 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@mgit jak na 5.5" to rozmiar całej bryły jest mały.
Zobacz choćby Xperię M2 od Sony http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=6146 Nie wszystkie telefony z przekątną ekranu 5" są mniejsze niż te z ekranem 5.5" ![]()
![]() |
#43 |
Guru
Hmm może i tak, dla mnie za duży był Note jedynie
![]() |
#44 | |
Pa rampamer
Zlotowicz
Jest to dyskusja akademicka. A ta, wiadomo - polega na tym, ze dysputanci prowadzą bardzo ożywioną wymianę zdań, będąc całkowicie przekonani o swoich racjach. Po pewnym czasie okazuje się jednakże, że obie strony, dalej kłócąc się srodze, zamieniają się stanowiskami i bronią stanowiska strony przeciwnej, które owa strona już dawno porzuciła.
Można też w pokoju wypić ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Kiedyś to było
andy zależy od ręki
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Pomoc dla początkujących - czyli podstawowe pojęcia | Berion | Konsole | 0 | 11.07.2005 14:02 |
Nowe sterowniki do kart TV - WinFast TV2000 XP Expert/WinFast DV2000 | Arepo | Off topic | 0 | 14.06.2005 01:31 |
nowe zabezpieczenia dvd | king | DVD-Video | 0 | 05.06.2005 13:07 |
Norton Ghost 9.0, czyli jak popsuć dobry program | Zetoxa | Off topic | 3 | 22.12.2004 14:19 |
Stare nagrywarki a nowe płyty CD-RW | pj | Napędy optyczne CD | 7 | 10.11.2004 21:18 |