![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No i to jest właśnie smutne.
Myślmy pozytywnie- teraz mogę dużo dużo więcej stronek otwierać i nie widzę reklam ![]() Zaraz sprawdzę dzięki, ja jestem Operowiec z przekonania, FF tylko na dev.
![]() |
#18 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
U mnie sprawę reklam, flashowych czy innych, załatwia tandem dodatków: AdblockPlus + NoScript. Przy czym ten drugi lepiej wszystko wycina.
![]() Co ciekawsze, strony o wiele szybciej się ładują odkąd NoScript całkowicie blokuje Google Analytics. Ostatnio zmieniany przez Kris : 04.08.2012 o godz. 18:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak, pod Operą mam równie dobry url filter.
![]() |
#20 | |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
Nie twierdzę, że HTML5 to nie jest przyszłość, ale na razie lepiej mieć zainstalowanego flasha.
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 05.08.2012 o godz. 14:03 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Utożsamianie głupoty ludzkiej wykorzystującej w nadmiarze technologię (sto tysięcy reklam flash na jednej stronie) jako niedoskonałość samej technologii, to nieporozumienie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z flashem to tak jak Windowsem.
Każdy na niego narzeka, a nie zdaje sobie sprawy ile mu zawdzięcza ![]() Chyba nie chcielibyście YouTube na animowanych GIFach ![]() Głównym problemem z Flash jest fakt że na nim robione są reklamy. Ale od tego jest Adblock, bez którego internet (zwłaszcza polski) jest nieużywalny. Poza tym pozbywanie się go "na siłę" jest bez sensu. Ktoś ma jakieś racjonalne wytłumaczenie? HTML5 jest obecnie raczej w powijakach i robienie sobie problemu z oglądaniem stron nie jest mądre. Rozumiem jeszcze, jak ktoś zainstaluje sobie Lightsparka, ale tak? Zasobożerność. WWW zrobiło się ostatnio w ogóle dużo bardziej zasobożerne. Wszystko jest bardziej zasobożerne, systemy , przeglądarki. Spróbujcie uruchomić Chrome na 512MB RAM, skoro ono tyle zjada na dzień dobry, a przy paru kartach znika 2GB... A przecież Chrome jest najszybsze i najlepsze itd. Firefox na procesorze Atom jest nieużywalny nawet bez Flasha, wpisanie hasła w google może przyprawić o siwe włosy, choć ff wywodzi się z pakietu który działał sprawnie na 386. Akceleracja wymaga co najmniej sprzętu DX10, oglądanie YouTube przy łączu 2Mbit to udręka, o HD można zapomnieć. Takie czasy, 486 z modemem do internetu już nie wystarczy - i nie zauważyłem żeby flash bardzo przeszkadzał w tym ogólnym obrazku ![]() Ja mam flasha nawet na moim serwerze i nie przeszkadza (VIA C3 o szybkości ok PIII@800, 768MB RAM i przeglądarka Midori), choc oczywiście ponieważ jest to serwer korzystam z www na nim bardzo rzadko. Głównie gdy chce, aby coś pobrał z jakiegoś Rapidshare (bez flasha oczywiście żaden tego typu serwis nie działa). Ostatnio zmieniany przez sobrus : 06.08.2012 o godz. 10:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
fuck the flash player, fuckdobe player, no flash player action |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Adobe Encore - pierwsze kroki ;-) | pawlach | DVD-Video | 85 | 09.06.2009 14:18 |
Adobe Premiere Pro - problem z importem | brachu | DVD-Video | 1 | 09.09.2005 02:45 |
Jak odczytać Flasha i Edytor Płyt :) | Syster | Napędy optyczne CD | 1 | 27.10.2004 19:08 |
Soft firmy Adobe | morpheus | DVD-Video | 4 | 04.08.2004 09:27 |
Adobe Premiere Pro + Adobe Encore + Adobe Audition | DIDI | Napędy optyczne DVD | 6 | 15.09.2003 13:26 |