Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.11.2007, 14:30   #1
s1riddick
Bywalec
 
Data rejestracji: 23.12.2005
Posty: 36
s1riddick w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Vista - filmiki z aparatu (brak dzwieku)

Witam,

Mam taki drobny problem, otoz pracuje na systemie Windows Vista Home Premium. Zgralem zdjecia i filmy z aparatu cyfrowego marki Samsung na komputer i wszystko bylo by ok gdyby nie to, ze po otwarciu filmikow brak w nich dzwieku. Jest obraz lecz dzwieku brak. Pliki wideo aparatu zapisywane sa w postaci .avi Wszystkie inne zwykle filmy dzialaja tylko nie te z aparatu. Domyslam sie, ze plik jest .avi lecz dzwiek mpg; mpeg a kiedys gdzies czytalem, ze Vista nie posiada kodekow MPEG; MPG. Mozge sie mylic. Moze ktos pomoc Z gory dzieki wielkie.
s1riddick jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.11.2007, 14:59   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 39,007
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
obadać programem GSpot jaki jest użyty kodek audio i będzie wiadomo co doinstalować.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2007, 15:22   #3
s1riddick
Bywalec
 
Data rejestracji: 23.12.2005
Posty: 36
s1riddick w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
obadać programem GSpot jaki jest użyty kodek audio i będzie wiadomo co doinstalować.
Sprawdzilem jak radziles. Pisze mi, ze codec audio to 0x0007 MULAW (CCITT u-Law) oraz codec installed. Jednakze dzwieku brak. Sprawdzilem ten plik na XP i tam dzwiek jest. Prosze o wyjasnienie co to za codec i w czym jest problem.
s1riddick jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2007, 15:55   #4
Placio74
VideoAudio
 
Avatar użytkownika Placio74
 
Data rejestracji: 10.04.2005
Lokalizacja: Elbląg
Posty: 218
Placio74 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kodeki CCITT u-Law i a-Law są standardowo obecne w XP i wydaje się że podobnie powinno być też pod Vistą.

Alternatywa...

ffdshow > Konfiguracja dekodera audio > Kodeki > włączenie obsługi Mulaw/Alaw (ustawienie na libavcodec).

Odtwarzacze The KMPlayer, SMPlayer, VLC.
Placio74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2007, 15:04   #5
s1riddick
Bywalec
 
Data rejestracji: 23.12.2005
Posty: 36
s1riddick w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Placio74 Podgląd Wiadomości
Kodeki CCITT u-Law i a-Law są standardowo obecne w XP i wydaje się że podobnie powinno być też pod Vistą.

Alternatywa...

ffdshow > Konfiguracja dekodera audio > Kodeki > włączenie obsługi Mulaw/Alaw (ustawienie na libavcodec).

Odtwarzacze The KMPlayer, SMPlayer, VLC.
No i nic to nie dalo. Pisze, ze kodeki zainstalowane, istnieja w systemie ale dzwieku nadal brak. Inne pomysly?
s1riddick jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2008, 13:12   #6
Thorgal17
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.07.2008
Posty: 3
Thorgal17 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
taki sam problem z dzwiekiem

Hej,

Mam podobny problem z filmikami z aparatu. I jak poszło z rozwiązaniem?

Mozecie tez cos poradzic?
Thorgal17 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2008, 13:26   #7
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,723
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jaki aparat ??
filmiki zapisywane w jakim formacie ??
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2008, 15:34   #8
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
sprawdz te paczke u mnie dziala perfect

http://www.majorgeeks.com/download.php?det=5326
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2008, 18:02   #9
Thorgal17
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.07.2008
Posty: 3
Thorgal17 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Aprat Pentax Optio E10.

Zapisuje w formacie AVI. Aparat mial dolaczona plyte z progranmem Quick Player. Zainstalowalem i w TYM programie jest dzwiek na filmikach. Ale tylko w tym. W zadnym innym wciaz nie ma dzwieku.

Zorg,

Co z tej paczki wyslanej przez Ciebie zainstalowac?

Gdzie tam kliknac?

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 18.07.2008 o godz. 18:31 Powód: EDYTUJ nie gryzie!
Thorgal17 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2008, 18:31   #10
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
next proste
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.07.2008, 09:41   #11
Thorgal17
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.07.2008
Posty: 3
Thorgal17 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jakie NEXT? Nie ma tam zadnego next :-) Musze najpierw pewnie wejsc w jakis download. Ale ktory?
Thorgal17 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.07.2008, 09:43   #12
rycho
Guru
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika rycho
 
Data rejestracji: 16.01.2002
Lokalizacja: szczecin
Posty: 10,444
rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Thorgal17 Podgląd Wiadomości
Jakie NEXT? Nie ma tam zadnego next :-) Musze najpierw pewnie wejsc w jakis download. Ale ktory?
Obojętne...
rycho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.07.2008, 12:28   #13
Placio74
VideoAudio
 
Avatar użytkownika Placio74
 
Data rejestracji: 10.04.2005
Lokalizacja: Elbląg
Posty: 218
Placio74 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@Thorgal17
A może włącz obsługę Mulaw/Alaw w konfiguracji dekodera dźwięku ffdshow...
Placio74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.07.2008, 13:00   #14
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
codec

kliknij na ktory badz link zaznaczony czerwonym olowkiem
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Vista - filmiki z aparatu (brak dzwieku)-capturex.jpg  
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.06.2009, 20:17   #15
wituszkielce
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.06.2009
Posty: 1
wituszkielce w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wszystkie problemy rozwiaze Ashampoo
wituszkielce jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.