Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Vista -> tylko kupować (https://forum.cdrinfo.pl/f113/vista-tylko-kupowac-69891/)

REi 27.01.2007 01:23

Sorry za orty.... pozno jest a mialem meczacy dzien.

Demek a co masz cos szybszego? Nie mowie tu o grach i laptopach wyciagajacych oszalamiajace 20min na baterii.

@pepperman - czemu nie kupujesz refurbek? Lol ale tys madry jest bo wiesz wszystko nawet to co amerykanie kupuja... - sprzedaz iPoda utrzymuje sie na stalym poziomie, sprzedaz komputerow podskoczyla im o 50% - no ale to tylko oficjalne dane statystyczne, ty wiesz lepiej...

Argument ze sa drogie to jedyna argument walkowany w kolko, czasem ktos napisze ze OSX mozna na pc zainstalowac - radze sprobowac i porownac z OSX we wlasciwym srodowisku. Kosztuja tyle co sprzet tej samej klasy ale co z tego skoro mozna Acera czy innego low-end HP o podobnych komponentach kupic taniej. Zauwazcie ze inne firmy tez maja laptopy drozsze o podobnym kofigu - jednak musi byc cos co je rozni prawda?

BTW to nie temat o tym :P ja juz tu na ten temat nie bede pisal - co najwyzej Vista VS Mac OS X :P

demek 27.01.2007 01:02

apple ma najszybsze lapki? zartujesz prawda?

Reetou 27.01.2007 01:02

Może tak więcej na temat?

Cytat:

Napisany przez REi (Post 732960)
Klutni takich bylo wiele i niejednokrotnie udowadniane bylo ze super wygurowana cena to mit.

No to ładnie...

pepperman 27.01.2007 00:55

Cytat:

Dlatego ich sprzedaz rosnie z dnia na dzien a firma jest najszybciej rozwijajaca sie firma produkujaca komputery... ya right. Pozatym kupujac komputer od Apple dostajesz spory pakiet softweru - w przeciwienstwie do reszty.
Klutni takich bylo wiele i niejednokrotnie udowadniane bylo ze super wygurowana cena to mit.

ja tam nie wiem czy rosnie na samych komputerach. Apple podreperowalo sobie budzet tymi bzdurkami w rodzaju ipoda.

Cytat:

PS. Uzywki nie zchodza bo od samego Apple mozna kupic laptopy uzywane po naprawie servisowej. Sa nieruszane (to tylko laptopy oddane zaraz po zakupie - byly wadlwe fabrycznie) pelnosprawne i objete standardowa gwara - roznica to cena czesto nizsza niz owe uzywki.

w US jak jestes madry to nie kupujesz sprzetu "refurbished". uzywki nie schodza, bo Applea ma takie ceny, ze nawet cena uzywek wielu odstrasza. no i nie bez znaczenia jest fakt, ze przy odrobinie wysilku mozna miec teraz za pstryknieciem OSX u siebie.
za filozofia Apple naprawde nie stoi nic wielkiego. to wasko ukierunkowany produkt, nastawiony na okreslonego klienta. tak samo robi np. Miele :P.

REi 27.01.2007 00:36

Dlatego ich sprzedaz rosnie z dnia na dzien a firma jest najszybciej rozwijajaca sie firma produkujaca komputery... ya right. Pozatym kupujac komputer od Apple dostajesz spory pakiet softweru - w przeciwienstwie do reszty.

PS. Uzywki nie zchodza bo od samego Apple mozna kupic laptopy uzywane po naprawie servisowej. Sa nieruszane (to tylko laptopy oddane zaraz po zakupie - byly wadlwe fabrycznie) pelnosprawne i objete standardowa gwara - roznica to cena czesto nizsza niz owe uzywki.

pepperman 27.01.2007 00:28

nie tylko Tobie bylo dane miec je w rekach.
prawda jest taka, ze Apple ma pogibane ceny. widzialem nawet w US w i idealnym stanie uzywki, ktore nie mogly znalezc kupca, choc kolesie obnizali i obnizali cene. Apple od lat nastawiony jest na waska grupe nabywcow i dopoki ten biznes jeszcze sie kreci, na pewno nie obiora innego kursu.

REi 27.01.2007 00:21

Znalezli sie spece - mowimy o malych cienkich markowych notebookach a nie skladakach acera ;) nie ten poziom :)

Wiekszy ekran - MacBooki Pro sie klaniaja - najszybsze laptopy (nie tzw desktopy skladane) na rynku :P

pepperman 27.01.2007 00:14

Cytat:

Napisany przez REi (Post 732915)
:wow:
Drogi jak na PL warunki? - Tak.

nie tylko jak na PL.

Patrix 27.01.2007 00:07

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 732938)
Dobry?
Za tyle kasy co kosztuje najtanszy macbook znajde Ci lepszego notebooka z wiekszym ekranem :->.

tak, też tak uważam
bawiłem się macbookiem jak i macem w budzie przez rok - nie zwalił mnie na kolana.
w Polsce Mac jest kupowany duuuuużo mniej razy niż PC

w domu nie widze zastosowań do tego

wole wypasionego PC niż Maca słabej klasy

to jest moje zdanie REi moze mieć swój powód ;)

Smartek 26.01.2007 23:54

Dobry?
Za tyle kasy co kosztuje najtanszy macbook znajde Ci lepszego notebooka z wiekszym ekranem :->.

REi 26.01.2007 23:22

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 732872)
snob i szpaner :> :P :mruga: :D

:wow:
Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 732872)
gdybym mieszkał w Kaliforni to na pewno miał bym ogryzka, ale w Polsce to same kłopoty z tym...no chyba, że się ma dużo kasy...

Drogi jak na PL warunki? - Tak. Drogi w porownaniu z konkurencja z tej samej klasy? - Nie.
Zawsze twierdzilem ze jak kupuje sprzet to lepiej troche dolozyc niz zalowac a jako ze pracuje i mieszkam z rodzicami to mnie stac ^^

Smartek 26.01.2007 23:00

SqnHead - po co Ci 2k7, wykorzystujesz wszystkie jego mozliwosci?
Czy kradniesz dla zabawy? ;-)

SqnHead 26.01.2007 22:46

Witam. Cóż moge powiedziec uzywam office 2007 enterprise PL i jest fajny co prawda troche pozmieniany ale coz 21 wiek hehe. A co do visty to jest ciekawa kupa animacji bajerów graficzny, troche sie sporo uruchamia ale nie narzekam. Narazie z instalkami softu miałem problem tylko z silnikiem JAVY (ktorej oczywiscie brakuje hehe)

ed hunter 26.01.2007 22:38

Cytat:

Napisany przez REi (Post 732863)
zaznaczylem ""Nigdy" nie zmienie systemu na Viste" ^^ a to dlatego ze przesiadam sie na Mac OS X :D

snob i szpaner :> :P :mruga: :D

gdybym mieszka***322; w Kaliforni to na pewno mia***322; bym ogryzka, ale w Polsce to same k***322;opoty z tym...no chyba, ***380;e si***281; ma du***380;o kasy...

pablocoo 26.01.2007 22:37

Cytat:

Napisany przez REi (Post 732863)
a to dlatego ze przesiadam sie na Mac OS X :D

Wszyscy tu o tym wiedzą || ;)

Zaznaczyłem
Nie mam i na chwile obecną nie chce mieć tego systemu, ale może...

Testowałem i stwierdziłem, że mam za słaby sprzęt, żeby to wszystko płynnie i szybko działało.
Sprzętu nie planuje zmieniać, więc: zostaje przy xp sp2, a do gier kupuję x360 (tylko jeszcze nie wiem kiedy :))

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:15.