![]() |
stawiam ze nie bedzie tego warta - choc zeby powiedziec musial bym zobaczyc jak wyglada ta standardowa - HP czase potrafi dowalic potforka nie matryce, w laptopie HP ktory kupil chlopak mojej siostry matryca jest tak denna ze zal na nia patrzec. Poczytaj testy ale ja bardziej zastanawial bym sie nad wieksza rozdzielczoscia - jest tam chyba taka do wyboru?
|
Zapewne jak sam nie zobaczysz gdzies na 'wlasne oczy' to sie nie przekonasz, bo watpie zeby ktos to wiedzial..
|
Cytat:
|
Nie wiem czym rozni sie Ultra od "nieUltra", ale mialem na weekend do zabawy lapka ze 'szklana' matryca i bardzo mi sie spodobala. Teraz zaluje, ze w moim lapku takiej nie ma - obraz jest przede wszystkim o wiele bardziej ostry i wyrazny, polecam ;-).
|
@REi - mam pytanie troche z innej beczki, ale moze bedziesz mi w stanie pomoc lub ewentualnie ktos inny z forumowiczow.
Jako, ze moim faworytem zostal HP (z powodu na pelna klawaiture i cene), a moge go w miare swobodnie konfigurowac, wiec chcialbym sie dowiedziec, czy wiesz cos na temat stosowanych matryc. Mianowicie w standardzie ten HP posiada matryce 17.0" WXGA+ BrightView Widescreen (1440x900). Natomiast jest mozliwosc wziecia matrycy (za doplata 125$) 17.0" WXGA+ Ultra BrightView Widescreen (1440x900) [Ultra BrightView offers an improved color gamut by 72%] Czy jest to zwykly belkot marketingowy majacy na celu jedynie wyciagniecie 125$ wiecej, czy jednak ta matryca jest warta tej kasy? Nie mam mozliwosci porownania ich na wlasne oczy (przynajmniej na chwile obecna), stad moje pytanie. |
tez tak mysle ze caly myk tego bajerka bedzie polegal na killowaniu procesow areo :D
|
Cytat:
|
Nie wiem - moze sie cos zmienilo (dawno sie vista nie interesowalem) ale ultimate miala byc bardziej pod gry - jakies duperele przyspieszajace ich dzialanie miala miec czy cos :D
|
Cytat:
|
@Proton - Ale jednak wg testow MacBook Pro jest szybszy od owego HP dv9000t - jak pisalem, roznica miedzy cenami MacBook'a Pro a laptopow z polki dla profesjonalistow nie jest tak duza jak niektorzy mysla. Faktem jest ze wiekszosc wybierze tansze rozwiazanie ale tak samo malo kto kupi laptopy sony, della czy hp kierowane do profesjonalistow bo ich ceny tez odbiegaja od laptopow main-stream.
A ze temat nie o tym: @Damianos L - do gier tylko Ultimate |
powiedzcie mi jeszcze
ktora viste najlepiej instalowac?ta ultimate czy wystarczy home? chce normalna bez jakis administracyjnych narzedzi itp. i ile zajmuje na dysku po instalacji?? ponoc 7gb a jak u was? i czy przy wywaleniu jej nie ma problemow?np, spod xp shift+ delete wystarczy? na c mam xp, na d przedpotopowego 98 a na e ktory jest partycja na gry i filmy bym wlasnie viste zainstalowal.czy podczas instalacji zostana pliki na e,instalator mi ich nie wywali? |
Cytat:
Jestem zwolennikiem Mac'a, ale sorki, na kase tez wiekszosc z nas zwraca uwage. A dla porownania (ceny z USA): http://www.shopping.hp.com/webapp/sh...=Entertainment http://store.apple.com/1-800-MY-APPL...clm=MacBookPro I jak sadzisz, ktorego notebook'a wybierze wiekszosc? Przy takiej roznicy cen, nawet legenda Mac'a nie przekona potencjalnych Klientow. Pozdrawiam |
ponoc 6000 to sklepowa.
|
Vista to windows Wersja 6 napewno ale czy kompilacja 6000 to nie wiem :P
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:03. |