![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
MasteR of PuppetS
Data rejestracji: 31.08.2005
![]() |
![]()
Potrzebuje programik którym mógłbym zablokować komputer (klawiatura, myszka i przyciski power oraz reset), podczas jego pracy, tak żeby małe dziecko mogło sobie naciskać i nic się nie działo.
Możecie coś polecić. Z góry dzięki.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Działanie przycisku POWER możesz ustawić w ustawieniach zasilania (systemy windows) choć chyba przytrzymanie go przez minimum 3s i tak wyłączy komputer, RESET to najlepiej odłączyć od płyty bo na niego raczej nie znajdziesz innego sposobu...
http://interjak.pl/2011/10/03/uwaga-...ami-i-dziecmi/ Ostatnio zmieniany przez gallus : 30.12.2013 o godz. 13:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mniemam, że komp stoi na podłodze. Jak masz nad nim jakieś biurko z szafką i Ci go nie bardzo szkoda, a buda wejdzie do niej, to wytnij w ściance od tyłu dziurę na wielki fan wolnoobrotowy, a w :podłodze z przodu drugą dziurę, nie będzie widać, do tego zasilaczyk na 12 V, albo z płyty głównej wziąć.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MasteR of PuppetS
![]() |
@gallus dzięki za linka. Zainstalowałem sobie Kid-key-Lock. O takie coś mi mniej więcej chodzi. Niestety nie blokuje on otwierania napędu CD i przycisków POWER i RESET. POWER co prawda mam już ustawiony odpowiednio. Co do RESETU, to chyba wyciągnę go z obudowy i wyprowadzę na tylną ściankę.
@ed hunter dokładnie, komp stoi na podłodze, niestety nie mam żadnej szafki itp.
![]() |
#5 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Nie kombinuj z obudową - odłącz go po prostu, przytrzymując POWER możesz przecież też wykonać restart
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MasteR of PuppetS
![]() |
hmmm....
![]() Obecnie mam tak ustawione, że po naciśnięciu nic się nie dzieje, ale jak przytrzymam go dłużej do komp się wyłącza. Chyba, że o taki Ci reset chodzi? ![]()
![]() |
#7 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
O taki...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MasteR of PuppetS
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
komputer pokazuje że 680MB na płycie jest zajęte ale danych nie ma | stellatus | Dane | 5 | 15.02.2007 00:18 |
Komputer do biura + drukarka laserowa (kolorowa) | Matefusz | Off topic | 18 | 25.09.2006 00:14 |
Komputer nowy czy stary ? | Bródka | Off topic | 19 | 22.02.2006 13:07 |
Czym nagrywac .CUE/.MP3 | Rondo | Napędy optyczne CD | 7 | 30.07.2003 12:06 |
Czym połączyć *.avi'ki ? Help?! | Prześladowca | DivX, Xvid, Matroska i inne | 3 | 13.03.2003 07:01 |