Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   win8.1 polaczenie Ad Hoc - metody z gui (https://forum.cdrinfo.pl/f113/win8-1-polaczenie-ad-hoc-metody-gui-94032/)

misiozol 10.01.2015 19:05

Cytat:

Napisany przez gallus (Post 1309503)
Nie sprawdzałem "Twojego" programu ale próbowałem NetSetMan i on bez problemu wyszukuje moją "niewidoczna" dla w8.1 sieć ad-hoc i łączy się z nią bez używania netsh... spróbuj a jeżeli nie zadziała to przeinstaluj sterowniki od karty wifi

Wszystko sie zgadza wyszukuje i odnajduje ale sie nie laczy , zaczynam coraz bardziej watpic w mozliwosc zrobienia tego wydaje mi sie ze to moze byc ograniczenie sprzetowe lub wina sterownikow a innych brak :/

mgit 10.01.2015 18:35

Ja nie sprawdzę - stary certyfikat się zgubił na dysku a bez nie go nie podpisze instalki tym samym nie zainstaluje się... a z nowym jest dużo zachodu

gallus 10.01.2015 18:21

Nie sprawdzałem "Twojego" programu ale próbowałem NetSetMan i on bez problemu wyszukuje moją "niewidoczna" dla w8.1 sieć ad-hoc i łączy się z nią bez używania netsh... spróbuj a jeżeli nie zadziała to przeinstaluj sterowniki od karty wifi

misiozol 10.01.2015 02:44

Tez juz testowalem co piszecie , normalnie jakas porazka to jest .

Zobatrzcie czy wam zadziala program z 15 postu , widac go na screenie w 22 poscie , teoretycznie powinien zadzialac bez dodawania nawet profili w windowsie .

gallus 10.01.2015 01:45

Sposób który u mnie zadziałał, choć sieć nie pojawiła się na liście w w8.1 ale internet działał :)

Cytat:

Napisany przez http://superuser.com/questions/695658/cant-connect-ad-hoc-network-to-windows-8-1-pro

Create a new profile via gui (new connection in the nework center)
Choose "connect manual with a network"
Type in your network data
disable the check box for "start this connection automatically"
Now you need to change the connection type to an ad-hoc-network: open command prombt and type netsh wlan set profileparameter name=<YOUR NETWORK NAME> ConnectionType=IBSS
In command prombt you can see all networks with netsh wlan show networks - there should be your Ad-Hoc network which you can join now
To connect to your network just type netsh wlan connect name=<YOUR NETWORK NAME> - it will use your created profile to join the network

To disconnect later just type netsh wlan disconnect

gallus 10.01.2015 01:23

Tak w7 się połączył, internet t-mobile test 9.3Mb/s telefon nokia 500, joikuspot 3.10

mgit 10.01.2015 01:19

To czemu u mnie działa ???
Widzi sieć i się z nią łączy :hmm:

EDIT
Sprawdziłem jak tablet samsunga się zachowa - samsung nie widzi... a PC z WiFi widzi -> dziwne

gallus 10.01.2015 01:18

hmm... coś w tym jest odpaliłem joiku i w8.1 i xperia p (android) nie widzą udostępnionej sieci, a w7 od razu ją wyszukuje...

mgit 10.01.2015 00:43

Ja ustawiałem hasło 8 znaków - przy mniejszym się buntowało ... i nie chciało ustawień zapisać :D

gallus 10.01.2015 00:38

A spróbuj może uprościć nazwę punktu dostępowego w joiku i włączyć jakieś szyfrowanie i proste hasło typu ppp. No i oczywiście włącz w ustawieniach karty wifi DHCP.
Kurcze mam stary telefon z symbianem, mam joiku, mam w8.1 ale mam za małą sim żeby włożyć do tego telefonu... zaraz poszukam adaptera...

misiozol 10.01.2015 00:16

ciekawe zapodaj ja jak mozesz na niej potestuje , jeszcze bede u kolegi on ma lapka z win8.1 i u niego zobacze czy to wina tableta czy winny glupi system win8.1

mgit 09.01.2015 23:30

Wiedziałem, że jakoś na j a mianowicie:
JoikuSpot tylko, że nie wygląda jak ta na twoim screenie, wersja z przed 3-4 lat...

misiozol 09.01.2015 15:09

No to fajnie jak bys mogl wez mi podrzuc , moze to ta glupia moja aplikacja , juz sam cholera nie wiem .

mgit 09.01.2015 14:21

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1309273)
A to sie zgadza byly 3 rodzaje N95 , wersja pierwsza golas , druga 8GB pamietam jak dzis to byl zajefajny telefon . A jaki program uzyles do udostepnienia ?

A i generalnie to bylo 6 wersji tej noki ale europejskie byly tymi wypasionymi .

Jakiś na j... ale nie ten co ty masz... będę w domu wieczorkiem to sprawdzę

misiozol 09.01.2015 13:40

A to sie zgadza byly 3 rodzaje N95 , wersja pierwsza golas , druga 8GB pamietam jak dzis to byl zajefajny telefon . A jaki program uzyles do udostepnienia ?

A i generalnie to bylo 6 wersji tej noki ale europejskie byly tymi wypasionymi .

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:27.