![]() |
Pomyliły mi się oznaczenia, miałem na myśli N95 rozsuwane srebrna (to istotne bo wersja czarna N95 to nie tylko kolor obudowy) - wifi ma
|
A jak ty zes udostepnil neta po wifi jak to cudo nie ma wifi :szczerb:
|
Dobra, poszukałem po szafie i znalazłem nokie N73, sprawdziłem jak sobie radzi z udostępnianiem internetu po WiFi i co?
:hmm: Działa (stara wersja aplikacji podpisane certyfikatem deweloperskim) :idea: Mi się już pomysły skończyły... Nie udało mi się odtworzyć tego twojego problemu... A swoją drogą to nawet zapomniałem, że mam tą nokię n73 - zaraz pójdzie na olx :D |
No ale jak moze byc problem aplikacji w telefonie jak stary zapyzialy XP dziala , win 7 dziala druga nokia widzi to polaczenie i moze sie z nim polaczyc , skoro 3 inne urzadzienia problemu nie widza to problemem jest win8.1 . mam 3 telefony na symbian i na kazdym jest to samo .
A i nie rozumiesz ja udostepniam neta po wifi z noki przy pomocy joikuspot w wersji premium czyli full . http://www.binbert.com/blog/wp-conte...a-c6_thumb.jpg |
To nie jest problem Windows to rozłączenie tylko tej twojej aplikacji w telefonie. Sprawdziłem połączenia adhoc w Win 8.1 i działają bez problemu, cmd potrzebny tylko do polecenia ipconfig....
1. Sprawdź jaką masz wersję tej aplikacji do udostępniania neta 2. Jak starą - to sprawdź najnowszą 3. Jak masz najnowszą - to sprawdź starszą wersję. 4. Sprawdź czy oby na pewno masz zainstalowane PC Suite od tej swojej noki 5. Sprawdź ważność certyfikatu... bo zakładam, że aplikacja jest podpisana certyfikatem deweloperskim 6. Dla pewności - zrobiłbym też format symbiana czyli inaczej wipe dla symbiana, zainstalował tylko tą aplikację i sprawdził, co by wykluczyć błędy i pozostałości -> format karty pamięci też wskazany dla testów. 7. Jak nie pomoże to dodatkowo przywrócenie systemu na tablecie i ponowne testy Jak to wykonasz to zdaj raport. |
bylo na sztwyno .
|
Jak robisz screen to korzystaj z narzędzi wycinania który jest w windows 8.1 lub klawisz print screen i wklej do painta - bo chyba Paint'a tam masz ;)
Mi to wygląda na brak wpisanego IP za to się nie łączy tzn. łączy się nie dostaje IP i się rozłącza. Ustaw na sztywno IP i sprawdź raz jeszcze. |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Załącznik 68660 Załącznik 68661 Cytat:
|
może da się zainstalować win 7 starter? Fajnie by było gdyby można było kupić sprzęt i samemu wybrać system...
|
Ustaw tak jak ustawiasz i daj screen z polecenia
Cytat:
|
Za cholere mi sie nie udaje nawet tak jak piszesz , wyswietla na chwilke zasieg na pasku z trojkatem i wykrzyknikiem i dupa zaraz znika . A telefon nawet nie widzi proby placzenia , co za guwno to stary xp dziala bez problemu i sie laczy z telefonem i mam zasieg i dziala mi net w laptopie z telefonu a to badziewiaste 8.1 to jakas poirazka pod tym wzgledem jak mozna zrobic system do tabletow i wywalic z niego lacznosc adhoc normalnie idioci siedza w tym ms .
|
Sprawdziłem połączenie adhoc PC ultrabook oraz połączenie drukarka sieciowa PC połączenie adhoc czyli urządzenie urządzenie z pominięciem routera i działa po ręcznym wprowadzeniu adresacji -> Windows 8.1
|
Serynie nie ma mozliwosci polaczenia , wogule win8.1 nie widzi sieci adhoc jakas paranoja juz walcze z tym kupe czasu i dupa , sa jakies narzedzia ? bo mi rece opadaja .
|
Ale serio nie ma tej zakładki? Ja ******* co za absurd... Używam tego alternatywnego do FTP, żeby za każdym razem nie wpisywać od nowa...
|
Wlasnie jakis cymbal to wyciol aby uzytykownicy mieli latwiej i tylko pozostaje cmd , jest program wifi skaner i w zasadzie on powinien dzialac jako jedyny i ma ladne gui ale cos sie gryzie i dupa blada :/
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:04. |