Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 10 Pro zaczął rzucać BSODami. (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-10-pro-zaczal-rzucac-bsodami-97729/)

grzeniu 10.03.2019 21:43

Siódemka ma się dobrze. Mam na dwóch innych. Dycha mnie wkurvia, ale przeważa lenistwo - nie chce mi się wszystkiego stawiać na nowo na 7.

superrrmario 10.03.2019 21:43

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1419455)
Czyżbym był ostatnim na "siódemce" :>

Nie!!

KaiQ 10.03.2019 22:25

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1419455)
Czyżbym był ostatnim na "siódemce" :>

oczywiście że nie :D toast2

Reetou 10.03.2019 22:41

Ale skansen :szczerb:

Zetoxa 11.03.2019 16:25

I między innymi za to lubimy Ritka :spoko:

M@X 11.03.2019 16:41

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1419480)
Ale skansen :szczerb:

Tu tak często, jeszcze nie przywykłeś? :ysz:

ed hunter 11.03.2019 17:16

Jak coś działa lepiej niż nowe, to po co zmieniać? :>

MajsterPopsuj 11.03.2019 19:16

Słowo klucz: działa. Windows 10 jest tak nieprzewidywalny, że tylko człowiek nieświadomy bądź zmuszony oprogramowaniem (brak sterowników do antyków czy koniecznie najnowsze wersje pr0 kombajnów) jest w stanie usiąść przy czymś tak ohydnie wyglądającym, niestabilnym i szpiegującym. Nie pamiętam Linuksów, z którymi było tyle problemów... To jest literalnie gówno. Jeśli nie ucywilizują tego pseudo systemu to przesiądę się na macOS, który mimo bolączek o których czasem czytam, to jakoś wygląda i jakoś działa, przy podobnej gamie softu co jest na Windows...

Wzbraniałem się jakiś czas przy przesiadce z XP na Siódemkę, ale wystarczyło poświęcić dosłownie jeden wieczór by doprowadzić go do stanu używalności. Z dziesiątką mam za często do czynienia i za każdym razem mnie autentycznie wk*a całą gamą rozwiązań dla debili i/lub ekranów dotykowych.

mgit 11.03.2019 20:50

Cytat:

Napisany przez MajsterPopsuj (Post 1419517)
Słowo klucz: działa. Windows 10 jest tak nieprzewidywalny, że tylko człowiek nieświadomy bądź zmuszony oprogramowaniem (brak sterowników do antyków czy koniecznie najnowsze wersje pr0 kombajnów) jest w stanie usiąść przy czymś tak ohydnie wyglądającym, niestabilnym i szpiegującym. Nie pamiętam Linuksów, z którymi było tyle problemów... To jest literalnie gówno. Jeśli nie ucywilizują tego pseudo systemu to przesiądę się na macOS, który mimo bolączek o których czasem czytam, to jakoś wygląda i jakoś działa, przy podobnej gamie softu co jest na Windows...

Wzbraniałem się jakiś czas przy przesiadce z XP na Siódemkę, ale wystarczyło poświęcić dosłownie jeden wieczór by doprowadzić go do stanu używalności. Z dziesiątką mam za często do czynienia i za każdym razem mnie autentycznie wk*a całą gamą rozwiązań dla debili i/lub ekranów dotykowych.

Z tym softem, nie jest tak różowo. Wiem bo mam to ustrojstwo w wersji Pro - ale ogólnie, nie wyobrażam sobie powrotu do zwykłego lapka. Wszyscy, plują na Apple, ale jakoś nikt w drugą stronę nie przechodzi. Ciekawe dla czego :hmm:

ed hunter 11.03.2019 21:22

Dlaczego?

superrrmario 11.03.2019 21:28

Zjakiegopowodu?

KaiQ 11.03.2019 21:31

ja odnoszę wrażenie że to trochę tak jak z tymi co jadą do niemiec pracować jako sprzątaczka czy opiekun osób starszych...

po powrocie do kraju zaczyna się szpan i hasła "w NIEMCZECH pracuję" ... koniec tematu :hmm:

grzeniu 11.03.2019 21:34

Właśnie.
@mgit - wyrażenie 'dla czego' piszemy razem: dlaczego, DLACZEGO!
Konsekwentnie piszesz je osobno, nie wiem dlaczego? Na złość nam? Postaraj się, bo mi oczy łzawią jak na to patrzę, dupa boli i palce swędzą. To nie jest trudne, naprawdę (to też razem)! To prośba, nie reprymenda. No. Tyle poza tematem.

Patrix 11.03.2019 21:52

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1419518)
Wszyscy, plują na Apple, ale jakoś nikt w drugą stronę nie przechodzi. Ciekawe dla czego :hmm:

AppleID, iCloud, iTunes, AppleStore generalnie ekosystem komp-tablet-telefon, zdroworozsądkowo to analizując, myślisz, że tak łatwo porzucić ekosystem, w którym działałeś kilka lat, dokonać migracji, przenieść to wszystko gdzie indziej? Korporacja to wie, dlatego wtłacza coraz więcej usług, wygód, coraz więcej powiązań i minimum narzędzi do migrowania, ludzie albo "są zadowoleni" albo "są ze łzami w oczach zadowoleni" :) Dopóki nie używasz ich ekosystemu a Twój sprzęt z Apple to tylko jeden komputer, to pewnie, że łatwo to rzucić, ale nie jak w sytuacji w/w.

KaiQ 12.03.2019 10:14

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1419518)
.....Wszyscy, plują na Apple, ale jakoś nikt w drugą stronę nie przechodzi. Ciekawe dla czego :hmm:

ja jak mam jakiś sprzęt od Apple od razu sprzedaję bez sentymentu... tylko dla czego mnie nikt nie bierze pod uwagę w statystykach że piszesz "nikt"! :>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:23.