Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.03.2019, 22:18   #1
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Windows 10 Pro zaczął rzucać BSODami.

Cześć,

Mój system zaczął rzucać BSODami gdzieś od 2 tygodni... 2-3 razy dziennie, na początku myślałem, że to coś u mnie ale ten sam objaw ma kumpel na innej konfiguracji sprzętowej. Poniżej klika informacji. Spotkał się ktoś z czymś takim? Włączone mam automatyczny update.

Pozdrawiam


Kod:
Host Name:                 GALACTICA
OS Name:                   Microsoft Windows 10 Pro
OS Version:                10.0.17134 N/A Build 17134
OS Manufacturer:           Microsoft Corporation
OS Configuration:          Standalone Workstation
OS Build Type:             Multiprocessor Free
Registered Owner:          user
Registered Organization:   
Product ID:                00330-80000-00000-AA342
Original Install Date:     21.09.2018, 18:36:57
System Boot Time:          02.03.2019, 21:57:02
System Manufacturer:       ASUS
System Model:              All Series
System Type:               x64-based PC
Processor(s):              1 Processor(s) Installed.
                           [01]: Intel64 Family 6 Model 60 Stepping 3 GenuineIntel ~3101 Mhz
BIOS Version:              American Megatrends Inc. 2001, 13.06.2014
Windows Directory:         C:\WINDOWS
System Directory:          C:\WINDOWS\system32
Boot Device:               \Device\HarddiskVolume4
System Locale:             pl;Polski
Input Locale:              pl;Polski
Time Zone:                 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb
Total Physical Memory:     32˙707 MB
Available Physical Memory: 28˙593 MB
Virtual Memory: Max Size:  32˙707 MB
Virtual Memory: Available: 28˙395 MB
Virtual Memory: In Use:    4˙312 MB
Page File Location(s):     N/A
Domain:                    WORKGROUP
Logon Server:              \\GALACTICA
Hotfix(s):                 9 Hotfix(s) Installed.
                           [01]: KB4100347
                           [02]: KB4230204
                           [03]: KB4456655
                           [04]: KB4465663
                           [05]: KB4477137
                           [06]: KB4480979
                           [07]: KB4485449
                           [08]: KB4487038
                           [09]: KB4487017
]

Nazwa:  bsod.PNG, 
obejrzany:  120 razy, 
rozmiar:  486.2 KB.

Nazwa:  bsod1e.PNG, 
obejrzany:  126 razy, 
rozmiar:  30.4 KB.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.03.2019, 17:41   #2
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 769
siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Ja i tak bym sprawdził w pierwszej kolejności pamięci.
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 12:35   #3
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 3,761
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jaki sprzęt ?
ile lat ma zasilacz ? miałem taki przypadek że pod Intelem 7gen. zasilacz pomimo że markowy Corsiar 10letni powodował restarty w rożnych momentach nawet podczas IDLE ruch myszką itp.

pamięci po kolei memtestem sprawdzić dobrze profil XMP ustawiony dowolotowane ?
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 13:17   #4
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
4x HyperX HyperX Blu, DDR3, 8 GB,1600MHz, CL10 (KHX1600C10D3B1/8G)
Asus H87-PRO, H87, DualDDR3-1600, SATA3, RAID, GBLAN, ATX (H87-PRO)
Intel Core i5-4670S, 3.8GHz, 6MB, OEM (CM8064601465703)
OCZ StealthXStream 2 700W 80+ SLI PSU 120mm (OCZ700SXS2-EU)
Zalman CNPS10X Performa+


Póki co odpalałem diagnostykę pamięci windows i nic to nie wykazało - bo brak czasu na żonglowanie kościami i testowanie każdej z osobna. Jak już pisałem ten sam problem w tym samym czasie zaczął mieć kolega na innej konfiguracji - cechą wspólną jest Windows 10 Pro z włączonymi update.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 14:28   #5
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 25,354
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Może w tych updatach jest problem? Nieraz już były takie jazdy z szybko/z automatu instalowanymi przy win10. Potem jakieś cofki, łaty, poprawki, a ludzie się wkurzali. Ja to wyłączyłem u siebie i instaluję ręcznie z opóźnieniem.
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 14:58   #6
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,658
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
A ja instaluję automatycznie - z opóźnieniem tygodniowym - i zero problemów. Zaleta tego, że jak wychodzi łatka lipna, to kto inny zdąży ją przetestować - i się wnerwić.
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 15:01   #7
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 25,354
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Spytam bo nie sprawdzałem. To opóźnienie, np. tygodniowe, jest na stałe, czy tylko do pierwszej opóźnionej aktualizacji, a potem normalnie od razu? Innymi słowy, czy ustawia się to raz, czy co chwilę?
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 15:08   #8
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Póki co to co czas pozwala to aktualizuję kilka rzeczy np. sterowniki nvidia bo serio stare już były i myślę chwilę przeczekać na tym, przez jakiś czas miałem problem z resetującym się układem ikon na pulpicie - wszystkie lądowały na pulpicie drugiego monitora, teraz problem z ikonami ustał na rzecz innego dziwactwa...
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 16:34   #9
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 769
siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
DriverBoosterPortable to Ci dość dokładnie sprawdzi sterowniki czy stare masz?
Może są lepsze ale od dość długiego czasu używam i się sprawdza.
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 16:44   #10
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,658
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Spytam bo nie sprawdzałem. To opóźnienie, np. tygodniowe, jest na stałe, czy tylko do pierwszej opóźnionej aktualizacji, a potem normalnie od razu? Innymi słowy, czy ustawia się to raz, czy co chwilę?
Raz i zapominasz o temacie - o ile masz wersje PRO systemu
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 20:59   #11
Banned
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
I o ile Windows 10 nie zresetuje ustawień po upgrade...
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 21:10   #12
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,658
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez MajsterPopsuj Podgląd Wiadomości
I o ile Windows 10 nie zresetuje ustawień po upgrade...
Ja mam 10 już po 5 aktualizacjach - i jakoś nic sobie nie zresetował - pomijam licencje na programy do projektowania - gdzie trzeba było aktywować ponownie.
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 21:35   #13
liniejący leming
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Zetoxa
 
Data rejestracji: 20.12.2001
Lokalizacja: znowu Kraków !!!
Posty: 12,146
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Czyżbym był ostatnim na "siódemce"
__________________
c'est la vie !!!


...a poza tym uważam,
że Maliniak powinien oddać wyłudzone z Sejmu pieniądze.
Zetoxa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 21:37   #14
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,064
loki7777 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>loki7777 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>loki7777 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>loki7777 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Nie
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 21:40   #15
Banned
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja mam do czynienia z wieloma Home i wszystkim się resetowało po autumn update czy jak to nazwali (dawno, ale jednak...).

@Zetox'a
Nie. Ja tego najnowszego gówna nie zamierzam nawet kijem tykać. To jest większy syf niż XP bez SPaków.
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Windows XP Pro i zabezpieczenia Bródka Off topic 4 25.12.2005 21:45
Problem z Javą pod Windows XP Pro 64bit Noname Off topic 2 07.11.2005 23:01
Windows 2000 Pro VS. Windows XP Pro kraluk Off topic 227 28.07.2005 12:11
Jeżeli ktoś zna angielski perfekt proszę przetlumaczyć memorando Komputery 1 17.05.2003 10:41
Hasło w Windows XP Pro MacGyver Off topic 3 11.06.2002 05:51


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO