![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1576 | |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1577 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no nie wykluczam takiej mozliwosci , aczkolwiek na dobrych kosciach ramu [tych ktore pozytywnie memtesta przechodza]
chodzi bez problemu, płyta ma zaktualizowanu bios do najnowszego, jest dobrze zasilana w weekend bede mial wiecej czasu to sie zajme kompem bo mnie juz takie boogiwoogi moje kompa z deczka wkurza w przyszłym tygodniu przychodzi SSD na system , wymiana spawarki no i moze grafy to sie pobawie , bo jesli płyta szwankuje to juz zakrawac bedzie o wymiane calego sprzetu nowa kość 2gb ,odebrana sprawdzona na miejscu ,działa bez zarzutu ![]() edyta: do szanownego szeryfa tu panującego o zespawanie z postem wyżej prośbę składam tu i teraz Ostatnio zmieniany przez Reetou : 25.05.2012 o godz. 21:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1578 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Wkurza mnie troszkę w W7 jego oczekiwanie (nie wiem po co) aż ruszą się HDD'ki podpięte na USB, podczas zamykania systemu.
Czy istnieje jakaś możliwość wyłączenia tego? Ale bez odłączania (ani "wysuwania", czy jak mu tam) dysków.
![]() |
![]() |
#1579 |
Guru
![]() ![]() ![]() |
W opcjach zasilania ustaw, aby nigdy nie wyłączał/usypiał dysków twardych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1580 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Problem w tym, że to mam ustawione "od zawsze".
![]()
![]() |
![]() |
#1581 |
Guru
![]() ![]() ![]() |
A nie cachuje Ci jakiś programów na tych dyskach? Ja mam czasami tak, że nie mogę odpiąć zewnętrznego dysku (eSATA) i dopiero jak sobie coś tam pomagluje to można bezpiecznie usunąć urządzenie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1582 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W managerze urządzeń, w ustawieniach portów USB też jest opcja, żeby nie oszczędzać energii/wyłączać urządzenia. Nie pamiętam dokładnie. Poszukaj tam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1583 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1584 | ||
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() -------------------- Dodatkowo: w ustawieniach systemu pod względem wydajności zrobione tak, że nie muszę "wysuwać" urządzenia USB przed jego fizycznym odpięciem z portu.
![]() |
![]() |
![]() |
#1585 |
Odnowiony Cyfrowo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1586 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Go Apple?
;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1587 |
Odnowiony Cyfrowo
ma ktoś może jakieś konkretniejsze pomysły bo nie wiem o co kaman z tym błędem procka/sterownika bóg wie czego
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1588 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
próbowałeś odinstalować/usunąć cpu i uruchomić komp ponownie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1589 |
Odnowiony Cyfrowo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1590 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie lubię tego systemu i chyba już nie polubię.. Ale kilka pytań:
1) Już kiedyś o to pytałem, ale znowu mam ten sam problem (nowa instalacja, nowy notebook, nic wspólnego) - co zrobić, żeby system zapamiętywał ustawienia? Chodzi mi głównie w tym momencie u ustawienia domyślnych programów (ale nie tylko). Już mnie do szału doprowadza, jak za każdym razem jak kliknę na jakimś pliku muzycznym - mimo, że jest ikonka Winampa - pojawia się okno z wyborem programu domyślnego.. I to nie tylko po restarcie, ale po pięciu minutach robienia czegokolwiek innego. Szukałem trochę, ale nie znalazłem działającego rozwiązania (np. tutaj ten sam chyba problem: http://forum.nikoniarze.pl/archive/i.../t-190949.html ) 2) Druga sprawa, już drobna - gdzie się zmienia ustawienia, żeby przy zmianie rozmiaru okien i ich przesuwaniu była cały czas widoczna zawartość, a nie tylko kontur okna? Co dziwne wydawało mi się, że tak właśnie jest domyślnie, ale tu bez zmiany mam tylko kontur. (sądziłem, że jest to w efektach wizualnych w Panelu Sterowania, ale nie mogę znaleźć..) ... i już wyedytuję.. Jednak znalazłem.. przegapiłem wcześniej, bo opcja.. jest zaznaczona. Więc czemu nie działa? Odznaczyłem ją i zaznaczyłem jeszcze raz i na razie zadziałało. Tylko pewnie za chwilę przestanie (tak jak wcześniej), więc znowu jest to chyba związane z zapamiętywaniem ustawień w Windowsie.. Co jest...? (ten sam problem mam z programem do otwierania pdf pod Operą. Ustawiałem to już kilka raz i znowu za każdym razem pojawia się komunikat, że żaden program do odczytu plików tego typu nie jest ustawiony..)
![]() |
Tagi |
bill gates, internet, ipv4, najlepszy system, pc, protokół, ps2, windows |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Aktualizacje Windows 98/Me/2k | Piterniel | Off topic | 4 | 05.06.2005 22:54 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |
MS Windows AntiSpyware | kraluk | Off topic | 13 | 09.01.2005 14:33 |
Jeżeli ktoś zna angielski perfekt proszę przetlumaczyć | memorando | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 1 | 17.05.2003 10:41 |
ubdate do Easy CD Creator | kubek | Napędy optyczne CD | 3 | 01.03.2002 15:59 |