![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1306 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Wolne zamykanie systemu.
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że win7 zainstalowany na moim laptopie wyłącza się strasznie długo... Czy ktoś wie, co może być tego przyczyną i jak ewentualnie ten problem zlikwidować?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1307 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zapewne format pomoze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
może ktoś wie, dlaczego do jasnej anielki kiedy odpalę CS:S albo BSG Online, to po kilku minutach W7 Ultimate (32bit) zrywa mi połączenie (nieważne, czy przez WiFi czy kabelek) na linii lapek Dell Inspiron 1525 -router TP-Link TL-WR340G.
muszę restartować kompa, żeby znowu zadziałało ![]() ps. co ciekawe, problem nie występuje, kiedy gram w NFS:World... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1309 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Stawiałbym na router a nie na probem z Windows. Uaktualnij oprogramowanie może to coś da.. Kolega posiada w/w TP-Link i ma z nim same problemy - ciągłe zrywanie połączenia, gubiące się pakiety.. Wymieniał sprzęt już 3 razy i dalej te same objawy. Gdy pożyczyłem mu swojego nieużywanego netgeara problemy znikły.
![]() |
#1310 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Panowie taki problem. Kupilem dysk ZEW. Samsung 1TB. Z poczatku gdy kopiowalem duze pliki np filmy to w Total Commanderze pasek dolatywal przy kazdym plikudo 100% i zatrzymywal sie na, kilkanascie sekund. Strasznie to wydluzalo czas kopiowania bo filmow masa. A teraz gdy chcialem kopiowac film to zpoczatku leci leci duzy transfer az spada to niecalego 1MB :/ i jeden plik kopiuje baaaaaaaaaardzo dlugo. Co jest nie tak ? Dodam ze na tym samym kopie w tym samym porcie USB tylko na drugim systemie (win xp) wszystko sie normalnie kopiuje. Musze odinstlowac jakies sterowniki USB w win 7 or something ? Co dokladnie ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1311 |
Guru
![]() ![]() ![]() |
Też tak czasami mam (z tymi 100%) i nie wiem czym to jest spowodowane. Może jakaś "wada" partycji NTFS? Nie mam pojęcia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1312 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zainstalowałem total commandera. Po ustawieniu wszystkiego, podczas próby zapisania mam komunikat:
Błąd: nie mogę zapisać (ścieżka)wincmd.ini. Proszę usunąć zabezpieczenie zapisu!
![]() |
#1313 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
1. Klikamy prawym przyciskiem myszy na folder z zainstalowanym TC
![]() 2. Właściwości > zakładka Zabezpieczenia > przycisk Edytuj. 3. W nowo otwartym oknie wybieramy Użytkownicy > w kolumnie Zezwalaj zaznaczamy opcję Zapis > OK > OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1314 |
Guru
![]() ![]() ![]() |
Przenoszenie folderów instalacyjnych/systemowych
Witam!
Mam zainstalowanych kilka programów na C:, chciałbym przenieść je w inne miejsce (inna partycja). Jak to zrobić? (mniemam, że zwykłe przeniesie folderu nic nie da) Przykład: GaduGadu mam zainstalowane na C. Oczywiście mogę je odinstalować i zainstalować na innej partycji ale to strata czasu. Jest jakiś software pomagający w przenoszeniu tych programów/folderów? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Notebook z fabrycznymi ustawieniami - jak traktować taką partycję w Win 7 - "Q"
Dostępu do niej nie ma, usunąć też się nie da (przynajmniej jeszcze nie wiem, jak - może odistalowując Office'a). Dysk ma 500GB, więc chyba powinien mieć trochę więcej niż dostępne 448GB na C (innych partycji, poza tą Q nie ma). Więc chyba ona fizycznie istnieje.
![]() |
#1316 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kliknij na właściwości i dodaj sobie uprawnienia dostępu, lub przejmij na własność.
Takiej ikonki z takim podpisem jako HDD to jeszcze nie widziałem.
![]() |
#1317 |
the one
CDRinfo VIP
Pojawia się komunikat, że nie mam uprawnień, aby obejrzeć ustawienia dostępu do tej partycji. Daje mi możliwość 'przejęcia właśności' (taking ownership), ale jak próbuję to robić (zaznaczenie nowego użytkownika), pojawia się komunikat, że nie można tego zrobić.. I koło się zamyka...
![]() |
#1318 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Napęd Q to nośnik szybkiej instalacji Office 2010. Z tego co się orientuję w niektórych wersjach office da się go bezproblemowo wywalić bez uszkodzenia całego pakietu office. Po wywaleniu tego składnika, zniknie napęd Q ale czasami pójdzie cały Office
![]() http://support.microsoft.com/kb/2028653/pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#1319 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie (acer) bylo tak samo, to trial(ja tak mialem) a raczej starter z reklamami - wyrzucilem, zainstalowalem libreoffice'a. Poza tym masz 2 ukryta partycje ok 15gb(nie widoczna w windowsie) - ale mozna ja podejrzec MiniTool Partition Wizard Home Edition - zawartosc rowniez roaz 3 ok 150mb - tworza ja w7(w zaleznosci od wybranych opcji przy instalacji systemu - w preinstalowanym w7 jest obecna)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1320 |
the one
CDRinfo VIP
W sumie to i tak nie mam pełnej wersji tego Office'a więc mi nie zależy. Chociaż mam wersję 2007, której nie chciałbym stracić..
Dzięki za linka, poczytam później. ----- EDIT @loki Fakt, zapomniałem o ukrytych partycjach na notebookach. Będę musiał podejrzeć, jakie dobra się tam mieszczą ![]()
![]() |
Tagi |
bill gates, internet, ipv4, najlepszy system, pc, protokół, ps2, windows |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Aktualizacje Windows 98/Me/2k | Piterniel | Off topic | 4 | 05.06.2005 22:54 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |
MS Windows AntiSpyware | kraluk | Off topic | 13 | 09.01.2005 14:33 |
Jeżeli ktoś zna angielski perfekt proszę przetlumaczyć | memorando | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 1 | 17.05.2003 10:41 |
ubdate do Easy CD Creator | kubek | Napędy optyczne CD | 3 | 01.03.2002 15:59 |