![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
abcdata,megabajt, techdata, action.
Cytat:
![]() Nie lepiej od razu 7? I dla jasności - dla XP opcja instalacji jest z wymazywaniem danych!!! Dla Visty - nad-granie systemu.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Płyty są jak najbardziej bootowalne, wystarczy przejrzeć ich zawartośc, żeby się o tym przekonać
![]() Ale, żeby nie było. Właśnie skończyłem instalację systemu z płytki 32bitowej na czystym dysku, powtarzam czystym dysku. Żadnych problemów z bootowaniem i instalacją. Dla pewności przeprowadziłem nawet aktywację systemu i tu też nie napotkałem żadnych problemów. Czyli kolejny mit obalony ![]() ![]() Instalację zrobiłem z ciekawości, tak, żeby się przekonać co i jak ![]() P.S. Właśnie zauważyłem, że w wersji home premium są gierki, te, które były zawsze w windowsie. ![]() A w używanej prze ze mnie wersji pro nie ma ![]() ![]()
Pozdrawiam Marek Ostatnio zmieniany przez zene_k : 12.05.2010 o godz. 20:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Głupi Yasio
U mnie nie zabootowaly (na Lenovo), a UltraISO wyraźnie podał Niebootujaca
Dlatego tak napisałem. Sprawdzać dalej nie miałem czasu, ani ochoty, ani powodu.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Głupi Yasio
A! Tak! Na to znalazłem chwile
![]() Ps: UltraIso chyba mi szwankuje, bo i SnowLeo i mojego oryginalnego winXP podał jako niebootowalne. Chyba czas na reinstalke.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! Ostatnio zmieniany przez yahol : 12.05.2010 o godz. 20:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale.. skoro już się wyjaśniło, że i na czysty dysk da się to zainstalować, to pozostaje jedynie kwestia legalności tego wszystkiego, bo poza tym wygląda to dobrze. Tu pytanie do osób, które kupiły - moglibyście rzucić okiem na umowę licencyjną? Ewentualnie może ją zapisać w jakimś pliku (jeśli się da) i wrzucić?
![]() |
![]() |
#52 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Czytalem gdzies ze Microsoft pozwala na czysta instalacje wersji upgrade, oczywiscie z zachowaniem idei upgrade'u.
![]() |
#53 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Przejrzałem go teraz i do Windowsa 7 znalazłem trzy umowy licencyjne. Sprawdziłem je wszystkie, ale szczerze mówiąc, nie znalazłem żadnych konkretnych informacji dotyczących aktualizacji (może przegapiłem, bo nie czytałem bardzo dokładnie, ale wydaje mi się, że niewiele na ten temat tu jest). Tu link do umowy w języku polskim: http://download.microsoft.com/Docume...b8930a160a.pdf może ktoś będzie miał więcej szczęścia. Tymczasem znalazłem na stronie Microsoftu stronę poświęconą oryginalnemu oprogramowaniu, rozpoznawaniu piractwa itp. Napisałem na adres tam podany i opisałem wątpliwości. Może otrzymam w końcu jakąś konkretną odpowiedź. Chociaż z tego, co na razie widziałem i biorąc pod uwagę informacje na pudełku, zaczynam twierdzić, że kupno i użytkowanie tego systemu jest jak najbardziej legalne..
![]() |
![]() |
#54 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
No to zapytam - jak zainstalujemy taką karfurowską 7 na korsarską
![]() Inne pytanie - czy raz aktywowany Win XP można komuś sprzedać i on go sobie zainstaluje i będzie legalny ? Czy też jak kupisz system to szlus - system jest tylko Twój i koniec ? Przy okazji - widząc zainteresowanie u nas tym produktem, sądzę,że Microsoft miał by trochę mniej problemów z piractwem, sprzedajac Win XP za 149 zł i Win 7 Home za 199 zł. Chętnych do zakupu byłoby sporo... Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 16.05.2010 o godz. 07:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
Upgrade dotyczy legalnego XP. Zalezy oczywiscie jak poslodzony jest xp, ale wydaje mi sie ze instalator 7 sprawdza legalnosc xp. Co do kontroli to zalezy kto przyjdzie, jak sie znaja to wiedze ze upgrade czyli postawiony na xp i beda chcieli rowniez dowod legalnosci xp.
Xp wg licencji nie mozna sprzedac(chyba zwlaszcza oem), ale jesli nie masz imiennej faktury to nie powinno byc problemu, aktywowac bez problemu mozna chyba 3 razy lub wiecej a potem dzwoni sie do MS. Moze i chetnych za 199zl bylo by miecej ale MS by sie to nei oplacalo, lepiej sprzedawac 2xdrozej a tylko troche wiecej bo i tak wyjda na swoje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Kiedyś myślałem,że jak damy mniejszą cenę to wygramy na popycie. Okazuje się,że lepiej dac większą cenę i zmuszać (poprzez prawo, państwo) do zakupu po tej wyższej cenie.
Ale ktoś tu pisał,że tą 7 można na czysty dysk wrzucić.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
Prawo popytu prawe popytu, a logika i prawo kasy swoja droga. Nie oplaca sie sprzedawac wiecej a taniej, bo i tak trzeba to cos wyprodukowac(pomijam groszowe ksozty). Lepiej dowalic cene prawie ze zaporowa a zarobic swoje
![]() Mozna zapewne ale i tak pozostaje kwestia legalnosci. Ja osobiscie wole triale, bo i za darmo i nikt sie nie rpzyczepi ze uzywam upgrade'u. Oczywiscie offica nie uzywam wcale bo nie jest potrzebny do niczego, a OO dobrze sobie radzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
OO nie radzi sobie tak dobrze jednak.... "Ty mi mówisz jest dobrze, jest dobrze, ale nie najlepiej jest...." .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |||
Głupi Yasio
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślę, ze nawet gdyby MS sprzedawał system za 1$, to jego cena na rynku wynosiła by z 50$ ![]()
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
the one
CDRinfo VIP
podobnie jak benzyny..
A co do legalności tego systemu to poddaję się. Przeglądałem licencję, pytałem na forach, próbowałem skontaktować z Microsoftem, sprzedawcą.. Nigdzie nie znalazłem informacji zaprzeczającej temu, co jest na pudełku i w reklamie - że można ten system instalować na dowolną wersję XP lub Visty i że otrzymuje się wersję BOX, do wyboru 32 lub 64 bitową. Mi pasuje i nie wykluczam, że w takim razie może się skuszę (choć jeszcze zobaczę, bo generalnie nawet po tej cenie do siódemki specjalnie mi się nie spieszy..).
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Chuck Norris | Morris | Humor | 111 | 07.10.2018 02:42 |
Przydatne artykuły, rozwiązania Tips & tricks > Win 2000/XP/2003 | Eliasz | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 14 | 28.09.2008 23:44 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Czy ktos potrafi to przetłumaczyć? | DreamCrusher | Off topic | 7 | 28.01.2004 07:22 |