![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Żabol
Data rejestracji: 28.05.2011
![]() |
Problem z instalacją Windows 7 na Lenovo z500
Witam, jestem posiadaczem Lapka Lenovo z500 ( i3 + Geforce 645M + 4GB RAM ) i od praktycznie samego początku posiadania mam z nim problem:
otóż na obojętnie jakiej grze ( zaczęło się od BF3, ale nawet na Saint Row 2 i L4D2 są problemy ), po 5-10 minutach grania, gra się minimalizuje do Pulpitu, gdy ją potem znowu przywrócę to... mam prawie pokaz slow-motion :lol: Na przykład w BF3 na Średnich mam 50 FPS, by po minimalizacji mieć aż 25 FPS -_-. Nie wiem czy to nie wina tego, że Lapek ma 2 karty graficzne - Intela ( Ona działa gdy na przykład oglądam filmy - pracuje na pulpicie ) i Nvidi ( która ma działać w grach ) - mam wrażenie że podczas minimalizacji Nvidia się wyłącza, i od tego czasu gra działa na Intelu -_-. Próbowałem w Biosie ustawić na sztywno karte graficzną - nie da się. Lapek był w serwisie - ponoć wymienili płytę główną ( ponoć ![]() Więc postanowiłem wgrać Windows 7 na lapka by po testować jego działanie na innym OS lecz gdy już mam wybrać dysk do formatowania, mam takie coś ![]() ![]() ![]() Wiem że lapek ma partycje na której jest Windows 8, druga partycja to sterowniki, a trzecia to Recovery Menu, ale nie wiedziałem że ma aż tyle ![]() Próbowałem sformatować partycję, na której jest Windows 8, ale wyskoczył błąd, że partycja jest... GPT? ![]() Potem po tej próbie instalacji ( gdy i tak nic nie formatowałem ) musiałem stawiać system na nowo ![]() Proszę o pomoc |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
eŁDeZet Ma(j)ster
Data rejestracji: 05.04.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
Olej partycje typu recovery i usuń je łącznie z resztą partycji (ewentualnie zostaw sobie jedną, na której masz dane). Jeśli instalator windows nie pozwala Ci usunać tych partycji to użyj jakiegoś live cb/usb (np Hiren's Boot ewentualnie GParted Live).
![]() |
#3 | |
Żabol
![]() |
Cytat:
Skasowałem wszystkie partycje instalatorem Windows. Potem płytką OKR zrobiłem 2 partycje ( na system i ukryta na recovery ) Wgrałem W7 ultimate. Za pomocą poradników do Z500 wgrałem wszystkie sterownik ( słynne F11-F12 działa ![]() Jedynie nie działały stery WLAN, gdy skasowałem je i wgrałem sterowniki z... Windows 8 ( mam ich kopię na HDD, jakbym kiedyś na ósemkę wrócił ![]() Teraz instaluje mi się 150 aktualizacji ![]() Jutro testy na grach, jeżeli nie pomogła zmiana OS to sam nie wiem co robić, bo skoro serwis poszedł na łatwiznę i niby wymienił Płytę Główną ( albo tak napisali na liście którą dostałem z serwisu ) to nie wiem co jest z nim nie tak ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
eŁDeZet Ma(j)ster
Data rejestracji: 05.04.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
Daj znać jak wszystko chodzi po instalacji wszelkich aktualizacji
![]()
![]() |
#5 |
Żabol
![]() |
Windows 7 po 164 aktualizacjach chodził całkiem nieźle, jednak wróciłem do W8 ( miałem kopię zrobioną OKR 8.0, na dysku miałem 7.0 i nie chciał jej przyjąć
![]() ![]() ![]() Skoro nawet L4D2 i HL2 miały problemy z FPS, przepraszam WSZYSTKIE GRY mają problem z działaniem a Oni nie mogą znaleść przyczyny to ja już im podziękuje za produkty - gdyby nie to że dostałem go jako prezent to bym go sprzedał w pizdu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
A pod W7 gry też się cięły po minimalizacji, może po prostu to wina tego całego Nvidia Optimus?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Żabol
![]() |
Cytat:
![]() Myślę że te Optimus to niedopracowane gów... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB | Berion | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 2 | 03.06.2012 23:52 |
Problem z grami na Windows Vista | MaxDziad | Gry | 7 | 26.03.2008 10:02 |
Easy Transfer Cable for Windows Vista - problem | s1misza | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 18 | 19.02.2008 20:56 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |
Problem z odtwarzaniem filmow DIVX jednoczesnie na monitorze i na telewizorze. | Radek | DivX, Xvid, Matroska i inne | 4 | 18.10.2001 22:09 |