![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1396 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
To jaka powinna być maksymalna rozdzielczość przy 3,5"? 960x640 to chyba dużo za dużo?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1397 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@andrzejj9 ty masz lapka z matryca typu glare? Z tego co widzialem, oraz czytalem to straszliwie odbijaja one swiatlo przec co praca nawet w pomieszczeniu moze byc bardzo niekomfortowa...
![]() |
#1398 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pracuję na 17-tce od 2 lat, rozdziałka 1600x900,
o niebo lepiej niż te 15-tkowe 1366x768, Jędruś, 15" nie jest żadnym optymalnym rozwiązaniem ![]() komfort pracy nieporównywalny, choćby w Excelu.
![]() |
#1399 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Generalnie coś za coś. Mając wybór, wolałbym matrycę z rozdzielczością HD - około 1600 na 900. Ale takiego wyboru nie ma. Jest tylko te 13xx na 7xx, która jest zdecydowanie gorsza jakościowo, no i generalnie jest to już trochę mało (w poprzednim miałem 1280 na 800 i to było za mało). Nie jestem zwolennikiem Full HD w takich laptopach, ale da się z tym żyć (i nie jest to życie ciężkie ![]() Ale to faktycznie każdy powinien sprawdzić i ocenić samemu. W 17'' jest rozdzielczość HD. Jeśli te nowe matryce będą lepszej jakości, można się pokusić o takie rozwiązanie. Chociaż pozostaje kwestia fatalnej kultury pracy.. @ Andy Tak mam i.. tak, jest ![]() Ale.. nie jest aż tak źle jak się spodziewałem. Przed kupnem byłem śmiertelnym przeciwnikiem takiego rozwiązania, po już kilku miesiącach używania.. dalej nie jestem zwolennikiem, ale dostrzegam też tego zalety. A są nim naprawdę rewelacyjne kolory, kontrast i ogólnie jakość obrazu (przynajmniej na tej matrycy). A wady.. No cóż, oczywiście odbłyski. Ale i to nie przeszkadza aż tak, jak się spodziewałem (chociaż na pewno nie jest zaletą). Używam laptopa w dość jasnym pokoju i choć oczywiście widzę swoje odbicie to rzadko jest to widoczne na tyle, że rozpraszać mnie od tego, co jest na ekranie. Czasami tylko jak siedzę rano, a mam w pokoju pełne słońce, to muszę zasłaniać zasłonę. Ale siedzę przy samym oknie. Generalnie: - odblaski są widoczne, ale nie tak, żeby używanie laptopa było niemożliwe, czy bardzo niekomfortowe (dużo większym problemem jest dla mnie błyszcząca obudowa, którą przecieram chyba tryliard razy dziennie...) - w tym konkretnym modelu jest to problem, który można trochę zmniejszyć dzięki.. ogromnej jasności matrycy. Na dorbą sprawę ustawienie na jakieś 10-15% jasności jest jaśniejsze od 100% w moim poprzednim laptopie. Jak da się na full w słoneczny dzień (wieczorem nie polecam, chyba że do filmów) to w pewnym stopniu niweluje to odblaski. Dzięki temu są to jedne z niewiele laptopów z taką matrycą, których można od biedy używać na zewnątrz - a jeśli ktoś już zupełnie nie może z tym żyć, to za niecałe 100 zł można kupić naklejaną matową pokrywę na ekran. Coś w stylu tych na telefony komórkowe. Wbrew pozorom jest to wykonane bardzo solidnie, a efekty wydają się tak dobre, że sam- mimo, że jak wspominałem, te odblaski mi tak nie przeszkadzają - może sobie coś takiego sprawię (nawet nie ze względu na odblaski, ale łapanie kurzu przez ekran - robi to strasznie, a że ja tego nie lubię i co chwila go przecieram, boję się, że w końcu porysuję). Przy tej jasności ekranu, w niewielkim stopniu pogarsza to jakość wyświetlanego obrazu, a niweluje ponad 90% odblasków. I zawsze można bez problemu zdjąć (przynajmniej niektóre). Gra chyba warta świeczki. (pamiętam, że obiecałem recenzję, ale że trochę czasu za bardzo nie miałem, a i tak większość wrażeń już tu opisałem, to jakby coś, to po prostu pytaj, a ja postaram się dorzucić w ciągu najbliższych kilku dni, jakieś zdjęcia)
![]() |
![]() |
#1400 | |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Cytat:
P.S. W najnowszym DP OS X 10.7 Lion znaleziono ikony rozmiarow 1024x1024. Czyzby Retina Display w przyszlorocznych iMakach? Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1401 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Bede musial sie pofatygowac do jakiegos sklepu i obadac naocznie te 1920 na 15 calowym ekranie...
![]() |
#1402 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
bez lupy nie podchodź
![]()
![]() |
#1403 |
____
![]() ![]() ![]() |
Hehe
![]() ![]()
![]() |
#1404 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1405 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
andrzejj9, sam jestem ciekaw...
![]() |
#1406 |
____
![]() ![]() ![]() |
Andrzej spoko może wrzucic.
![]()
![]() |
#1407 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Pracowalem dosyc dlugo na moim HP 15,4" i 1680x1050 z XP i z poczatku bylo trudno ale jak sie przywyknie to jest komfort ze tyle wchodzi na ekran chocby przy prostym obrobieniu zdjecia ze skanera.
Teraz jade na zewnetrzym 24" wiec jak patrze na matryce to nie wiem jak moglem tego uzywac.
![]() |
#1408 |
____
![]() ![]() ![]() |
Marynarz do duzego sie czlowiek szybko przyzwyczaja.
![]() ![]()
![]() |
#1409 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
a ja bede namawial na jak najwiekszy ekran
sam mam 17" tylko dlatego, ze Dell juz wiekszych nie robil, jak kupowalem notka szczegolnie, gdy w gre chodzi zastapienie stacjonarki - na wiekszym ekranie wiecej sie miesci, co w wielu zastosowaniach ma niebagatelne znaczenie a halas - moja 17" Vostro jest o niebo cichsza od poprzednika - Toshiby 15" dla mnie nieslyszalna nawet moja Zona, wyczulona na wszelkie halasy, nie zauwaza, jezeli ciezko liczacego cos kompa zostawie wlaczonego na noc no i 17 maja pelnowymiarowe klawiatury z numpadem i miejsce na 2 hdd ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
the one
CDRinfo VIP
Zdecydowanie zgadzam się, że ekran 17'' byłby znacznie wygodniejszy. Gdyby tylko pozostałe charakterystyki tych modeli były zbliżone, nawet bym się nie wahał i sam bym sobie prawdopodobnie 17 sprawił. Ale nie są i różnice są za duże, żeby rozważać 17'' (przynajmniej dla mnie).
Przeskok z dużego monitora na mały ekran notebooka (i to jeszcze z większą rozdzielczością) nie jest dla mnie problemem, a robię to codziennie (używam i stacjonarnego i notebooka). Tutaj nie widziałbym specjalnego problemu. Później wrzucę kilka screenów.
![]() |
Tagi |
jaki kupic laptop, laptop, notebook, poradnik, rekomendacje, zakup laptopa |
|
|