![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.01.2011
![]() |
Misiek, niestety wskazany program nie dziala pod win7 64b. GParted wlasnie sciagam i zaraz sprawdze jak dziala.
Partition Magic nie widzi urzadzenia, GParted nei widzi urzadzenia. Jedyny program ktory widzi pendriva to... menadzer dyskow win7. Jednak nie wykrywa go popprawnie jako pendrive, tlyko jako pusty naped. :/ Ostatnio zmieniany przez sqarpi : 16.01.2011 o godz. 00:14 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2010
![]() |
Cytat:
sqarpi@ Wyślij mi na priva swój numer GG/ICQ/MSN,Tlena. jabbera czy czego tam używasz lub adres email. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Z pendrive'ami bywa tak, że jego sformatowanie umożliwia tylko program narzędziowy napisany pod kątem obsługi danego kontrolera (zastosowanego w pendrive'ie). Jeżeli to nie pomoże, to prawdopodnie twoj pen ma walnięty kontroler. Wiec moze warto sie pofatygowac do kogos, kto ma 32 bitowy system...
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.04.2011
![]() |
Witam wszystkich.
Zrobiłem wszystko tak jak opisane w artykule i ... Przez MobaLive pendrive śmiga jak złoto wszystko ładnie się bootuje, ale problem jest z bezpośrednim bootowaniem. Pena w BIOSIE mam ustawionego jako pierwszy USB HDD. Pokazuje się pierwsze menu gdzie mogę wybrać hd0 lub fd0, niestety w obu przypadkach nie chce załadować się już menu. Ładuje się grub i wyskakuje linia poleceń. Wszelkie uwagi mile widziane ![]() Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2010
![]() |
Cytat:
O ile się nie myle było to to: Kod:
find --set-root /iso/beini-1.2.1.iso map /iso/beini-1.2.1.iso (hd32) map -hook root (hd32) chainloader (hd32) boot Aha i jeszcze ważna sprawa - jeśli stworzysz już sobie takiego pendriva to testuj go na conajmniej dwóch różnych komputerach (różne płyty główne). Dlatego, że pamiętam odkryłem przez przypadek, że na jednym komputerze pendrive nie działał, a na drugim działał. I nie mówie tutaj o braku obsługi bootowania z USB przez płytę główną. UPDATE: I tak jak MISIEK4 zaraz ci doradzi - jeżeli płyta pozwala na bootowanie nie tylko jako USB-HDD ale również USB-ZIP, USB-CD itp. to testuj również ten tryb. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
autoboot, bootable pendrive, instalacja z iso, linux z pendrive, menu na pendrive, multiiso, samouruchamialne usb, windows iso, windows usb, windows z pendrive |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[TEST] Pendrive EXTREmeMORY SNIPPY 4GB USB 2.0 do samochodu | skyrider | Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB | 4 | 30.12.2009 23:37 |
LG GSA-H55L PROBLEM Z DVDRW | luki198 | Napędy optyczne DVD | 13 | 13.11.2009 19:42 |
LG GSA-H20L jako napęd SCSI | bursztyn | Napędy optyczne DVD | 10 | 26.05.2009 13:37 |
Edycja oryginalnego menu DVD by macnow | macnow | DVD-Video | 57 | 14.02.2008 00:55 |
Problem z XP i Lite On DVDRW SOHW-1213S | cartman11 | Napędy optyczne DVD | 2 | 02.12.2007 11:52 |