![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.10.2006
![]() |
Autorun na pendrive
Mam problem,szukalem na wielu forach i stronach internetowych na temat Jak zrobic autostart na pendrive. Chodzi mi o to ze tak jak na plycie,wsadzamy pena do usb i od razu wlacza sie jakis program napisany w pliku .inf
Sam plik na pendrive pozwala tlyko na zmiane ikony. Czy trzeba jakas inna komende niz "open" inny plik czy calkiem co innego ? Na jednym forum powiedzieli mi tlyko zebym poszukal o tym w "systemach botowalnych" i "linuxopodobnych" Prosze o pomoc !! Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ee no nie wiem, słyszałem o boot'owaniu z pendraka
ale o pendrakowym autorun'ie nie... PS w WinXP, możesz ustawić 'akcje' ale to bedzie działać wtedy tylko na jednym PC...
![]() |
#3 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A tu
http://msdn.microsoft.com/library/en...ue#autorun.inf pisz***261;, ***380;e nie p***243;jdzie. ![]() Cytat:
![]()
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane. ![]() Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 14.10.2006 o godz. 23:10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Kod:
[AUTORUN] label=moj PenDrive icon=icono.ico open=c:\windows\notepad.exe ![]()
![]() |
#7 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewnikiem myslisz o platformie U3 i wynalazku SanDiska
![]() kingston wymyslil sobie taka wlasnie personalizacje penow, tak aby po wlozeniu odpalaly sie programy, np. outlook, albo co innego bez montowaniu na kompie. Komp mial byc tylko ogniwem pomocniczym i nic na nim nie bylo zapisywane. jezeli o to chodzi, to zapomnij - usiluje od pewnego czasu pozbyc sie z pena koszmarnie zle napisanego autostartu U3, zapisanego jako partycja zabezpieczona. Te peny oznaczone sa dodatkowo symbolem U3, jak latwo zagdnac, albo mozna sciagnac progsa do zapisu i zamontowania, bodaj ze strony SanDiska (zreszta wpisz w gugla U3 - to znajdziesz)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawdzi***322;em.
Zmodyfikowa***322;em nieco 3 i 4 lini***281;, zreszt***261; bez modyfikacji te***380; nie idzie. ![]()
![]() |
![]() |
#9 | ||
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
eee...co mam wpisac przy "label" ?? i co mam wpisac w open jesli chce zeby odpalil sie plik ktory jest na pendrive a nie na dysku ? EDIT: ok juz wiem,to jest nazwa ![]() Zrobilem tak jak powyzej i w label wpisalem nazwe pendriva,przy wkaladniu wyskoczylo okieko ze wykryto plik exe i pytanei co zrobic,nic albo otowrzyc folder z zawartoscia. W tym wypatku nic mi to nie daje. U mnie na kompie pen ma nazwe K ale na innych komapach mzoe meic inna nazwe,co mam zrobic zeby plik otwieral sie zawsze a nie tylko jesl pen ma nazwe K ? moze cos w rodzaju open=local\wiesław.exe ? ehh wiem ze sie da zobic autorun ale nik sie nei chcial to tej proty podzielic ta informacja ![]() Cytat:
i przy wlozeniu odpalala sie,rzecz w tym ze polecenia z autoruna na CD nie dzialaja,dziala tlyko "icon" Słyszałem ze mozna zrobic cos takeigo ze botuje sie tak pena zeby odpalal sie z niego Linux,usuwamy plik ktory rozpoczyna instalacje albo po prosotu ten plik ktory go odpala czy Bóg wie co jeszcze i zamaist tego glownego pliku wstawaimy nasz,tylko ze z nazwa tego ktory powinien byc. Slyszalem to szybko i nic nie pamietam z tego ale chodzilo o cos w tm rodzaju. Ostatnio zmieniany przez danielski12 : 15.10.2006 o godz. 15:12 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.03.2004
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Czy mozesz powiedziec cos wiecej o tym programie ? I czy na kompie musi byc zainstalowany ten program zeby autroun dzialal czy program ma byc na pendrive ?
Zalezy mi tylko na tym zeby mozna bbylo odpalac plik na innych kompach,tak zeby to trwalo okolo 10 sekund,na przykald "cos" sie moze zainstalowacw tle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.03.2004
![]() |
na penie , wskazujesz mu programy ktore masz na penie lub na dysku i juz...
![]() |
#13 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Cytat:
a google ci dziala? ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|