![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.10.2007
![]() |
Czy ten dysk USB jest uszkodzony?
Panowie
Mam dziwną sytuację z nowym dyskiem zewnętrznym USB WD Elements. Chciałem na nim zrobić kopię danych. Podłączyłem go do Synology ponieważ dysk sieciowy pokazuje błędy (Partycja systemowa uległa awarii). Przekopiowałem z dysku RED na niego całą zawartość ok. 3,5 TB. Następnie podłączam go do laptopa aby przejrzeć zawartość i wyskakuje mi następujący komunikat: ***8222;nie jest dostępny***8221;, ***8222;plik lub katalog jest uszkodzony lub nieczytelny***8221; Podobna sytuacja jest na innym komputerze. Odpalam Synology i co ciekawe po zalogowaniu się do serwera mogę przeglądać zawartość tego dysku USB. Mogę na niego w dalszym ciągu kopiować dowolne pliki z dysku RED. Jednakże, (w odwrotnym kierunku) w przypadku próby przeniesienia z tego dysku na dysk RED lub na PC- wyskakuje informacja o tym, że plik jest tylko do odczytu. W rezultacie nie mogę go skopiować. Co się stało z tym dyskiem? Jest całkowicie nowy. Zaraz po zakupie ***8211; sprawdziłem go, sformatowałem go na NFTS. Dysk był widoczny z poziomu PC. Czy przypadkiem skopiowałem na niego jakieś błędy z dysku RED które spowodowały, że nie można go odczytać z poziomu PC? Co powinienem w tej sytuacji zrobić? Czy ten nowy dysk USB jest już uszkodzony? Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. W załączniku informacje o błędach w chkdsk Z drugiej strony. Wynik szybkiego smart testu z programu diagnostycznego WD jest pozytywny. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Chuck Norris | Morris | Humor | 111 | 07.10.2018 02:42 |
Uszkodzony dysk | aldaris | Odzyskiwanie danych | 2 | 17.09.2010 15:23 |
Dysk ATA - czy jeszcze jest sens? | Kris | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 4 | 25.06.2010 15:00 |
Kopiowanie DVD - ciekawy problem | Coppermine | Napędy optyczne DVD | 8 | 09.03.2009 19:32 |
Czy ten dysk bedzie pasowal do ps2 | slayergt | Homebrew | 5 | 22.12.2008 17:03 |