![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 09.01.2007
![]() |
SDHC 8G Turbo Class lapek nie widzi
Niedawno kupiłem do aparatu kartę pamięci SDHC 8G Turbo Class.Problem polega na tym że mój czytnik w laptopie nie widzi tej karty i nie wiem dlaczego.Wcześniej używałem takiej karty tylko z pamięcią 256MB i lapek ją normalnie widział.Jestem zielony w tych sprawach i nie wiem co muszę przestawić i jak ,żeby czytnik widział tę moją nową kartę....za podpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam.
Tomek |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czemu od razu uszkodzic?
jezeli nie czyta sdhc (czyli 4GB i wiekszych) to nie kombinuj a jakby czytal to by nie uszkodzil
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
W moim starym HP czytnik nie widzial nawet kart 2GB, wiec wszystko zalezy od wbudowanego czytnika.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forumator
![]() ![]() |
Cytat:
U mnie w lapie czytnik obsługuje tylko SD, no i kiedyś wrzuciłem do niego SDHC 4GB (SD 4GB też były), za którymś razem załapał i odczytał kartę, no i poszła do kosza, już następnym razem wieszała system, a po teście już w normalnym czytniku same błędy.
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
no jak sie zmusza diesla do jazdy na benzynie to co sie dziwic
![]() tak z ciekawosci - dala sie sformatowac karta do stanu pierwotnego? rozumie ze bledami sypnelo po samym odczycie, bez proby zapisu? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forumator
![]() ![]() |
Cytat:
Chciałem zobaczyć jaka będzie reakcja, karta leżała nieużywana już, można było potestować i przekonać się łopatologicznie, bo jeżeli czytnik obsługiwał maksymalnie 4 GB to może jeszcze SDHC zobaczy Nie dało się jej już sformatować, a błędami zaczęło sypać prze próbie zapisu, a później to już system wisiał, przy próbie formatowania też zwiecha.
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 09.01.2007
![]() |
Czyli bym musiał kupić taki czytnik do podłączenia na USB,żeby lapek widział kartę...jaki polecacie do mojej karty?Dzięki chłopaki za pomoc
Dobrze,że na czas do Was tu zajrzałem ,bo na pewno jeszcze bym kombinował i 70zł poszło by strzałeczką Nie znam się na takich gadżetach i dla mnie to była po prostu normalna karta SD tylko z dużą pamięcią,a tu się dowiaduję,że to inna bajka![]() Tomek |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
|
|
|
|
#10 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 17:57 |
| Brak Dzwieku w kompie ????? help | zales130 | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 17 | 21.02.2008 22:46 |
| Zbiór wszystkich praw Murphy'ego. | Pablo1964 | Humor | 5 | 24.08.2006 09:22 |
| Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |