![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Network Attached Storage (NAS) Forum poświęcone urządzeniom typu NAS, służącym do przechowywania danych i umożliwiającym na dostęp do nich poprzez sieć komputerową (poprzez protokoły CIFS, NFS, FTP, etc). |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#7 | |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Niedawno bawiłem się Zyxelem NSA310. Nic specjalnego. Prędkość samba/ftp podobna 30-40MB/s (częste narzekania co do szybkości 10-12MB/s wszelkich NASów wynikają z podłączenia do sieci 100mbps i lamerstwa userów). Bezproblemowo chodzi Samba, ftp, DLNA, Transmission (wbudowanego klienta nie sprawdzałem). iTunes, time machine, word press i wielu innych rzeczy nie testowałem. Podobno można postawić na tym Debiana i mieć serwer linuxowy pełną gębą. Nic specjalnego, do puki nie dowiedziałem się, ile to cudo kosztowało. <300 zł z 500GB dyskiem robi wrażenie.
![]() |
Tagi |
310, zyxel |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[ARTYKUŁ]Netgear Stora - recenzja serwera NAS | Bartez | Network Attached Storage (NAS) | 1 | 29.01.2013 13:59 |
[ARTYKUŁ]Netgear ReadyNAS Ultra 2 - RNDU2000 - recenzja serwera NAS | Bartez | Network Attached Storage (NAS) | 10 | 29.01.2013 13:52 |
NAS z NVR + kwestja licencji | wodzurulez | Network Attached Storage (NAS) | 3 | 03.05.2012 01:37 |
NAS w domu - problemy techniczne | floran | Network Attached Storage (NAS) | 0 | 18.01.2012 14:33 |
LAN w budynku. Jaki osprzęt ? | +++LeWaP+++ | Off topic | 18 | 29.10.2002 09:41 |