![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Gry na konsole Dyskusje o grach na konsole |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Forza Horizon 2
Forza Horizon 2 to kontynuacja gry wyścigowej, będącej spin-offem serii Forza Motorsport. Podobnie jak w poprzedniczce, tak i w tej części położono nacisk na luźniejsze podejście do tematu. Wersja na konsolę Xbox One powstała na silniku Forza Motorsport 5, a jej opracowaniem - we współpracy z ojcami marki, zespołem Turn 10 - zajęli się twórcy "jedynki", studio Playground Games. Miejscem akcji â w przeciwieństwie do pierwszej Forzy Horizon â nie jest USA (stan Kolorado), lecz Europa Południowa pełna zapierających dech w piersiach widoków. Motywem przewodnim wyścigów jest ponownie festiwal muzyczno-samochodowy. Do dyspozycji gracza oddano zróżnicowany sandboksowy świat, który można przemierzać luksusowymi pojazdami takich marek, jak Lamborghini, Nissan czy Ford. Kluczowymi zmianami w porównaniu do âjedynkiâ są zmienne warunki pogodowe oraz znany z Forzy Motorsport 5 system Drivatar, który kreuje sztuczną inteligencją na podstawie wyczynów graczy z całego świata.
Źródło: TUTAJ Kolejna gra do mojej kolekcji, jako wielki fan wyścigówek - po obejrzeniu kilkunastu gameplay - stwierdziłem muszą ją mieć. No i tak się stało, że dziś ją kurier dostarczył. Co ciekawe w 3kropkach czy też komutroniku czy nawet w mm jest dostępna tylko wersja english bez dodatkowych samochodów. Ja nabyłem wersję z lektorem wraz z dodatkiem day one (trzy dodatkowe samochody). Gra wymiata i bije na głowę wszystkie need for speed'y. Co ciekawe - jak pada deszcz, zostają kałuże na drodze - i pomału wysychają - możliwości tuningu uzależnione są od wybranego samochodu. Kto nie grał niech żałuje. ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
Jedynka była świetna, klimat wręcz wspaniały. W dwójce jakoś tego nie czułem. Gra oczywiście zacna, ale pierwsza część stoi w mojej hierarchii wyżej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Sprzedam] Forza Motorsport 2 - Gra Xbox 360 | adbok | Kupię/Sprzedam/Zamienię | 0 | 08.06.2009 12:38 |
Forza 2 - premiera tuż tuż | driv | Gry | 19 | 12.08.2007 18:07 |