![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Gry na konsole Dyskusje o grach na konsole |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeśli o tytuły na PS4 mowa, to jest taka nadzieja... jeśli o starsze produkcje nie liczył bym na to... o ile nie jest to już świadome retro. Ja ściągałem gry z Holandii i konsole, a że zjechałem całkowicie to mi się Eldorado urwało... (tylko tego mi szkoda z tej Holandii
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.11.2009
![]() |
Y2J, za TTT2 i TLoU ile zawołasz?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.02.2013
![]() |
Dzięki za rady
![]() Może trochę zbyt jednostronnie opisałem sytuację. Prawda jest taka, że to mnie nagle zachciało się cyfrówek. Bo wygodniej, bo nie tracę czasu na zmianę płyt i bieganie po sklepach, bo wkurza mnie dźwięk napędu i fakt, że na dysku konsoli jest dokładnie to samo co w wersji cyfrowej, a płyta służy już jedynie jako weryfikator czy daną grę posiadam. I w związku z tym, żona jako głos rozsądku zaproponowała, żeby spróbować sprzedać te nośniki bo głupio tak dwa razy to samo kupować, ciężko się z tym nie zgodzić. Długo dojrzewałem do decyzji ![]() @damian1994: Nie sprzedaję osobno bo wychodzę z założenia, że albo pozbywam się całości albo w ogóle. Nie chce mi się później tracić czasu i przez najbliższe dwa, trzy lata bawić w handlarza sprzedając po sztuce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Odmrożony leniwiec
Data rejestracji: 02.03.2018
![]() ![]() |
Fajnie tak, ale do czasu aż:
![]() Na Twoim miejscu wynegocjowałbym z żoną i własnym sumieniem pozostawienie gier wybitnych, a pozostałe "do żyda". Redukcja miejsca, zachowanie najcenniejszych okazów. Wilk syty i owca cała. Ostatnio zmieniany przez MajsterPopsuj : 05.03.2019 o godz. 18:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja podchodze do tego inaczej , zadaje sobie pytanie czy gra jest z seri ZZZ ZakupZaliczZapomnij , czy tak mi sie spodobala ze kiedys do niej powroce, jesli tak to zostawiam, a jak nie to na handel bo nie ma co kisic
![]()
![]() |
#51 |
Guru
"Pasja zbieracza mnie przeistacza...,"
fakt T-Raperzy z nad Wisły śpiewali o spawaczach, ale jakie to aktualne... ![]() Scena jak i retro dopóty będą żyć, dopóki bezproblemowe będzie przechowywanie gier na nośnikach fizycznych, nie komplikujących swobodny dostęp do treści na kolejnym urządzeniu. Wersje cyfrowe poza domowym zastosowaniem to zuuuooo. A jako domowe zastosowanie mam na myśli... ulubioną grę kopiuję/instaluję i gram, a płyteczka się nie rysuje w pudełeczku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.02.2013
![]() |
Pytanie czy napęd wytrzyma dłużej niż pamięć masowa. I czy serwery zostaną zamknięte zanim padnie konsola. I czy na płycie rzeczywiście jest gotowy, ukończony produkt.
Jeśli wiecie co mam na myśli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Guru
Cytat:
Wszystko ma swoją ograniczoną żywotność i przydatność, niektóre formy są skracane (wymuszane aktualizacje, brak kompatybilności, Alternatywnego sprzętu do uruchomienia) i to wszystko zaplanowane nawet przez producentów, ja wolę mieć wybór, a nie że mi ktoś będzie konto w PSN czy gdzie indziej czyścił. W internecie trwa zacięta walka z doktryną i paradygmatem prawa własności i nabycia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Guru
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.10.2009
![]() |
Ale oprócz tego nieszczęsnego Xboxa resztę sprzętu można emulować bez problemu. To, że postęp względem innych emulatorów jest o wiele gorszy wynika z wielu czynników. Między innymi z braku dokumentacji podzespołów, zwłaszcza procesora graficznego. Z tego też powodu zamiast emulować sprzęt (LLE), próbowano symulować działanie jego (HLE), korzystając z podobieństw (jak się okazuje dość pozornych) systemu operacyjnego do tego, którego używamy na co dzień w komputerach. To była kolejna ślepa uliczka, bo różnice między pojedynczymi grami są dość duże - każda nowsza wersja bibliotek XDK to nowy sterownik, np. graficzny. I od nowa zaczynamy dostosowywać emulator do kolejnej gry.
Tak to mniej więcej wygląda. Jak ktoś ma w posiadaniu większy wokabularz techniczny i znajomość tematu, to proszę, aby mnie poprawił. ![]() Ostatnio zmieniany przez Iskander : 06.03.2019 o godz. 16:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Odmrożony leniwiec
![]() ![]() |
Na pewno bez problemu? Jak emulujesz Bandai Playdia? Jak 3DO np. Panasonic? I możesz powiedzieć że to złom, a Xbox wyjątek. Ale teraz spróbuj zdać sobie sprawę z tego, że do dziś nie ma emulatora PSX z prawdziwego zdarzenia, nie mówiąc już nawet o bezproblemowej emulacji Dreamcasta, PS2, a tym bardziej Saturna.
I nie to, że ja jestem taki ortodoks sprzętowy. Nie jestem. Jestem natomiast orędownikiem własności i niezmienności, a tego cyfrowa dystrybucja w żadnym stopniu nie zapewnia i tego np. M@X nie może objąć swoim umysłem bo dla niego to tylko "przyjemność teraźniejsza" (>> będzie to ok, nie będzie to trudno). Kontroluje ją ktoś inny niż ja, więc jest z definicji zła. I oczywiście nic na to nie poradzę bo jak sam zauważyłeś, gry na płycie dla PS4 niczym się nie różnią od gier cyfrowych, a bywają i nawet gorszymi edycjami (vide remake'i Spyro czy premierówki z bugami krytycznymi, o DLC i pierdylione płatnego mniejszego syfu nie wspominając). Dzisiaj nie da się kupić gry kompletnej, ani nawet nie da się jej kupić w pełnym tego słowa znaczeniu. I będę występować zawsze przeciw takiej filozofii bo chcę i mam do tego etyczne prawo by to co kupuję działało wiecznie i można było komuś przekazać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Games Maniac
![]() Data rejestracji: 02.07.2010
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem co to Bandai Playdia ale w klasyki pokroju Hotel Mario i Zelda: the Faces of Evil da się poprawnie emulować, poprawnie znowu słowo klucz, działa bo działa. Ja się cieszę z tego co mamy, a że nie będzie emulatorów jak 1:1 to kiedyś nawet taki jeden Berion, zdaje się, prawił wykłady.
![]()
![]() |
#59 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.10.2009
![]() |
Ok, taki PCSX2 pozostawia wiele do życzenia w kwestii wykonania. Osobiście nie gram w gry, ale z tego co widzę, to można na nim zagrać na w miarę porządnym sprzęcie i to w większej rozdzielczości niż na PS2.
Porządnego emulatora PS1 nie ma, bo każdy i tak korzysta z tych, które dostępne były od stuleci i działają, typu ePSXe, PCSX-R. Chociaż był kiedyś taki twór o nazwie XEBRA, nie wiem czy jeszcze rozwijany. Sam Pan wiesz, że architektury konsol starszej daty są skomplikowane. Mnie tam Saturn kojarzy się bardziej z planetą ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Odmrożony leniwiec
![]() ![]() |
Sega miała fetysz astronomiczny. Po latach nawet okazało się że był Pluton.
![]() ![]() Jednak wciąż są gry na Saturna warte archiwizacji. Z hitów mamy Panzer Dragoon Saga, Radiant Silvergun, ale także Linus cośtam czy sequel Legend of Thor. O ile Playdii to mi specjalnie nie żal (sądząc po screenach i recenzjach to same kapiszony ![]() Ostatnio zmieniany przez MajsterPopsuj : 06.03.2019 o godz. 18:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 16:39 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |