![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Gry na konsole Dyskusje o grach na konsole |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
![]() |
Przy okazji wprowadzających w błąd trailerów, to chyba najlepszym przykładem jest No Man's Sky
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Odmrożony leniwiec
Data rejestracji: 02.03.2018
![]() ![]() |
Czas się zapoznać z galaktyką Andromedy.
Faktycznie, główna bohaterka ma paskudną feminazistowską mordę. Ale na szczęście dało się to poprawić w edytorze postaci. Już tak nie straszy. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eee tam to sie nie znasz, ona ma caly czas bolec w du...
![]()
![]() |
#19 |
Odmrożony leniwiec
![]() ![]() |
Nie sprawdzałem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Odmrożony leniwiec
![]() ![]() |
I skończyłem grę. Potencjał był ogromny, pomysł świetny, nawet klimat miejscami był super. Ale nie wyszło... Masa gówno-questów (jak w MMORPG, nic nie wnoszą tylko służą temu by przedłużać grę bezsensownymi czynnościami), monotonia, fabuły jak kot napłakał, postacie poza Jaalem i Drakiem bezpłciowe.
Wystarczy pooglądać screeny i obejrzeć na jutubie w mniej niż godzinę wszystkie istotne scenki... Nie zgadzam się z opinią, że to już nie jest Mass Effect, jak najbardziej jest, tyle tylko że sandbox'owy i to w złym tego słowa znaczeniu. Fabuła w nie takim dużym skrócie: Alec Ryder chciał uratować żonę z choroby, a jak się później dowiaduje to także rodzinę i cywilizacje przed Reaperami. Wyrzucony z N7 (chyba), pozbawiony funduszy nad pracą nad nielegalną sztuczną inteligencją (nielegalna w całej Drodze Mlecznej z powodu sytuacji między Gethami i eksodusem Quarian) znajduje tajemniczego sponsora (podejrzewam, że to Tann). Wyruszają w 600 letnią podróż pięcioma (?) arkami (Asari, Turiańską, Salariańską, Quariańską, Ludzką) i jednym statkiem matką Nexus. Na miejscu okazuje się, że żaden ze światów docelowych nie jest już możliwy do zamieszkania, a cała galaktyka została pokiereszowana przez tajemnicze zjawisko: Scourge. Jak się potem okazuje, to efekt odpalenia przez rasę Remnants (nie wiadomo jak się naprawdę nazywali) broni. Z kim walczyli i co się z stało z obiema frakcjami nie wiadomo. Wiadomo natomiast, że tworzyli rasy (w tym nową, napotkaną przez gracza Angarian) i terraformowali planety. Przybywamy więc w czasie, kiedy Andromedę najechała rasa Kett, która jest w czynnej wojnie z Angarianami i każdą inną napotkaną, którą badają by ostatecznie przerabiać genetycznie na Kettów. Gracz morduje Archona, przywódcę lokalnej bojówki Kettów przywłaszczając sobie Meridian, sferę Dysona zdubowaną przez "Remnantów" i tętniącą życiem (coś jak Halo tylko dookoła do wewnątrz; są różne modele sfer Dysona więc nie chodzi oczywiście o obudowę na gwiazdę ;)). Co się stało z arką Quarian nie wiadomo. W outro także jest najazd kamery na następnego przywódcę Kettów, który się przygląda "zamieszaniu". Być może więcej mówią książki, nie czytałem. Być może więcej miało być w DLC, ale ze względu na gównoburzę EA chyba już zabiło markę Mass Effect... PS: Kontakt z Drogą Mleczną się urwał, więc pierwsze zakończenie ME3 jest jednak prawdziwe i Żniwiarze wyczyścili galaktykę z wszystkich ras poza Yahgami (no i dobrze bo dodaje to głębi). Czy ktoś wie dlaczego w ogóle możemy podróżować po całej galaktyce? W poprzednich ME było to możliwe dzięki Przekaźnikom Masy zbudowanych przez chyba Lewiatanów. I jak to możliwe, że dolecieli do Andromedy w 600 lat? Grałem na wersji 1.10, więc bugów dużo nie napotkałem. Poza problemami z dźwiękiem w kilku miejscach i blokadą eventu to sama drobnica. Niektóre nawet zabawne jak ten niżej (blokada ruchu gałek i powiek). Ostatnio zmieniany przez MajsterPopsuj : 19.07.2018 o godz. 15:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tez gralem na 1.10 , jesli o mnie idzie to calkiem OK , ale bez latek to byla katastrofa to bylo nie do grania .
P.S. podeslal bys te swoje poprawki na wersje PC jak masz ![]()
![]() |
#22 |
Odmrożony leniwiec
![]() ![]() |
Podejrzewam, że edytor postaci jest identyczny. Zrobię screeny bo za dużo pisania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() |
Grałem po premierze, jako wielki fan trylogii z PS3 i X360 byłem strasznie najarany na tą grę, szczerze mówiąc, z fabuły za wiele nie pamiętam, ale nie rozumiałem wtedy tego hejtu zewsząd, grałem na PS4 Pro, do przygód Sheparda nie ma startu, ale bawiłem się dobrze.
W ramach ciekawostki - pierwszy Mass Effect (gra, dla której kupiłem X360) to był prawdziwy killer, dosłownie i w przenośni, ile można grać, zanim spotka się Sarena na Eden Prime ? Godzinę ? Tyle miał mój X360 grania na liczniku (ogólnie) nowy, świeżo wyjęty z pudła zanim złapał 3 czerwone diody ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Odmrożony leniwiec
![]() ![]() |
@Misiozol
I zapomniałem w końcu... Gry już nie mam, a save tylko eksportowany (ale może kiedyś się odszyfruje to pewnie da się zrobić bezbolesny przeszczep na PC). @Partyzant Bo tam wiele fabuły to nie ma. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Mass Effect seria | misiozol | Gry na konsole | 9 | 04.02.2017 22:06 |
Mass Effect 2 | andrzejj9 | Gry | 7 | 17.09.2011 10:56 |
CodeBreaker z Mass lub HDD i gry odpalane z HDD jak ? | Hipersonik | Homebrew | 17 | 03.01.2009 20:47 |
Mass Effect | REi | Gry | 4 | 26.11.2007 00:18 |
Mass Downloader | Laser | Off topic | 34 | 20.04.2003 00:38 |