Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Gry na konsole

Gry na konsole Dyskusje o grach na konsole



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 20.04.2017, 19:59   #1
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,115
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
PlayStationTV i zły dotyk

Korzystając z dobrodziejstw wyczyszczenia blacklist, które dla niepoznaki nazywają się whitelistami, zagrałem w Little Big Planet Vita i Uncharted: Golden Abyss.

Gry te nigdy nie zostały dostosowane do PSTV, więc za smyracz i gładzacz robią R3/L3. O Chrystusie niebieski, jakie to jest potwornie niewygodne! Oczywiście nie narzekam że jest taka możliwość bo inaczej przecież się nie dało tego zrobić na DS3, ale sam fakt takiej kombinatoryki. Tego jest tak wiele, że nawet na prawdziwej Vicie bym złorzeczył. Myślałem, że latanie kwiatkiem we Flower na żyroskopie to szczyt braku ergonomii, ale to co dzieje się w tych grach przechodzi ludzkie pojęcie. Od takich syfów są telefony i tablety...
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.04.2017, 09:40   #2
ethar
Herbaciarz^^
 
Data rejestracji: 19.09.2008
Posty: 738
ethar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja właśnie ogrywam Uncharted Złotą Otchłań na VICIE i faktycznie, jest tego sporo i jest to zapychacz typu "Ha może wykorzystamy w jakiś sposób dotyk? - Wiesz co wrzućmy tam ścinanie bambusów, oraz dodatkowo połowę interakcji aby było można zrobić za pomocą dotyku!"

Jak to R3 i L3? Wciskasz gałkę i dodatkowo nią ruszasz jakby to był dotyk ? O.o

A DS4 nie dałoby radę wykorzystać przedniego panelu?
__________________
https://www.facebook.com/CzytelnikPlakalJakKupowal - moja osobista misja.

https://www.facebook.com/ZakonBrowardynow - wytłumaczenie mojego uwielbienia do piwa.

kubacki.deviantart.com
ethar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2017, 10:40   #3
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,668
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
z tego co mi sie wydaje tam sa uzywane 2 smyracze tylni i przedni
__________________
Reballing, BGA, Reflow, Service of all consoles and devices. Based in IRELAND for all your needs.
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2017, 11:35   #4
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,115
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Dokładnie takie samo mam wrażenie. Odechciało mi się grać, tyle tego jest. W zasadzie to doszedłem w drugim rozdziale do kłody ma rzecze gdzie trzeba sterować akcelerometrem, nieobsługiwanym przez DS3, więc cóż, nom...

Tak. I nie dodatkowo tylko zamiast. Na ekranie pojawiają się grabki biała i/lub czerwona symbolizujące rodzaj dotyku (dwa szybkie wciśnięcia trójek to zmiana z smyrania na szczypanie, a ponowne przełączanie się pomiędzy przednim a tylnym). Wtedy iks robi za kontakt z ekranem (samo przesuwanie odbywa się gałkami). Potem odciskasz żeby wyłączyć. Tak się mordowałem w LBP (co najmniej dwa poziomy są nie do wymasterowania bo trzeba jednocześnie używać dotyku i grać - nie wyobrażam sobie tego nawet na PSV...), dopóki nie pojawił się poziom ze story do sterowania tym samym szajsem co w U:GA na kłodzie.


@Misiozol, nie tylko oba smyracze, jeszcze akcelerometr i... kamera. Czysty debilizm, nienawidzę kiedy gra używa czegokolwiek innego niż samego joypada/klawiatury.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF

Ostatnio zmieniany przez Berion : 26.04.2017 o godz. 11:45
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.10.2023, 23:46   #5
EFER
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 26.10.2023
Posty: 3
EFER w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hej, właśnie doszedłem w Uncharted do tej nieszczęsnej kłody, gram na PS TV przy wykorzystaniu DS4, powiedzcie czy jest możliwe przejście tej kłody ? Kombinuje na milion sposobów, zmieniam smyracze/tylni/przedni/łapacz na prawdę wszystko i nadal spadam, czy jest to możliwe ?
EFER jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2023, 22:15   #6
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,451
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Jako że większa część graczy tutaj będąca odeszła wraz z roztopami zakańczającymi epokę lodowcową, a inni już nie mają tyle czasu na gry co kiedyś (też jestem w tej grupie) to o ile nie grałem w Uncharted na PSV czy innej konsoli, to myślę że najlepiej będzie jak zlokalizujesz dokładną swoją pozycję w grze (część misji) i poszukasz cudzego przejścia na YouTube. Na pewno ktoś to przeszedł w ten czy inny sposób. Bywa wiele portów gier niekoniecznie wygodniejszych do przejścia na konkretnej platformie.

Ja się tak skusiłem ze sklepu M$ kupić pakiet gier Jedi Outcoast i Jedi Academy z Xbox Classic (port) na X360 i XOne... o zgrozo, tu przycisków brakuje a w menu i podpowiedziach się pojawiają.

PS.
Wolę Ci tak doradzić, niż zostawić cię z przeświadczeniem że nikt tutaj nie pomoże, czy nie odpisze nawet jeśli nie zna dokładnej odpowiedzi.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2023, 10:24   #7
EFER
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 26.10.2023
Posty: 3
EFER w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Szukałem rozwiązania na YT jednak wszystkie streamy są bezpośrednio z ps vity gdzie taki problem nie występuje
EFER jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2023, 11:15   #8
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,668
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nie wystepuje bo gra jest na vite, kup vite i ciesz sie zyciem. Sa inne opcje ale zdecydowanie bardziej skomplikowane i bardziej kosztowne.
__________________
Reballing, BGA, Reflow, Service of all consoles and devices. Based in IRELAND for all your needs.
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2023, 11:46   #9
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 296
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Przecież nie da się oficjalnie przejść tego momentu na ds4, pozostaje przerobienie PSTV + hacki.
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2023, 15:26   #10
EFER
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 26.10.2023
Posty: 3
EFER w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam przerobioną ps tv mimo to nie da rady nic zrobić, próbowałem na wersji gry ściągniętej z henkaku i na oryginalnej kasetce nadal to samo dziś kupiłem ps vite, czego to nie robi się dla jednej gry btw. Czy jest jakaś opcja streamowania ekranu vity na tv np. Przez ps4 lub ew. podpięcie przez kabel np. Hdmi do telewizora,albo jakaś gra zdalna, macie jakieś info na ten temat ?
EFER jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2023, 00:15   #11
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,451
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Mam podpowiedź od jednego z kolegów. Powinieneś zainteresować się pluginami pozwalającymi na emulację żyroskopu. Domyślam się, że bez tego to wiele nie zdziałasz. ( z tym zapewne niewiele więcej, ale jednak)
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.11.2023, 11:10   #12
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,668
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez EFER Podgląd Wiadomości
Mam przerobioną ps tv mimo to nie da rady nic zrobić, próbowałem na wersji gry ściągniętej z henkaku i na oryginalnej kasetce nadal to samo dziś kupiłem ps vite, czego to nie robi się dla jednej gry btw. Czy jest jakaś opcja streamowania ekranu vity na tv np. Przez ps4 lub ew. podpięcie przez kabel np. Hdmi do telewizora,albo jakaś gra zdalna, macie jakieś info na ten temat ?

Da sie, byly takie projekty, ale to bylo wieki temu poszukaj vita hdmi i potrzebny byl plugin do tego tez.
__________________
Reballing, BGA, Reflow, Service of all consoles and devices. Based in IRELAND for all your needs.
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2023, 13:38   #13
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 296
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dla potomności :

https://github.com/MERLev/DS34Motion
  • PCSA00029 - Uncharted Golden Abyss - River game at chapter 12 and other balance mini-games can be completed.
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2023, 00:09   #14
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,668
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
To ja dodam jako zalacznik
Dołączone pliki
File Type: zip DS34Motion-master.zip (14.1 KB, 0 oglądane)
__________________
Reballing, BGA, Reflow, Service of all consoles and devices. Based in IRELAND for all your needs.
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
TSST TS-U633F - Zły firmware K5HV Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 5 17.04.2014 08:28
Błąd \Device\CdRom0 wystąpił zły blok. orygano Napędy optyczne DVD 4 07.12.2010 10:46
zły bitrate Pavlix DVD-Video 7 22.02.2007 21:00
Lite-On 401@811 zły bitsetting JAROmix Napędy optyczne DVD 1 15.02.2005 23:02
Samsung TS-H552B - czy naprawdę taki zły ??? hubio Napędy optyczne DVD 4 08.01.2005 20:54


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.