![]() |
Nie do konca na 100%. Ostatnio sporo przeszlo bez.
|
Przerwę na fajka mieli. :szczerb:
|
|
doliczyli VAT i cło ?
|
na 99% doliczyli vat (cło nie, bo za mała wartość) chińczyki z jd.com deklarują realną wartość na paczce :ysz: choćbyś im napisał żeby tego nie robili :sciana:
ogólnie fajny sprzęt te letv :spoko: ja wolę jednak bardziej kompaktowe konstrukcje max 5 cali btw. LeTv zmieniło nazwę swoich smartfonów na LeEco |
Cytat:
w kolejce "do tłumaczenia się" toast2 |
Nie wyslali mi poleconego :D
Odebralem wczoraj. MIUI juz wgrane. http://i.imgur.com/qAnUIrrh.jpg Zdjec telefonu nie daje bo sa w recenzji wyzej. A poza tym tosterem motorola to se mozna :D Zapierd..a az milo :D http://i.imgur.com/UFQbhqwh.png |
M@X przylezie i napisze, że to tylko cyferki. :szczerb:
|
Ilość załączników: 1
Bo to - istotnie - tylko cyferki. :taktak:
Ja sie wpieprzal nie bede z moim prawie dwuletnim telefonem... :szczerb: |
Ilość załączników: 1
M@A - bardzo ładny wynik :spoko:
Mój o wiele niższy... :fiu: |
Cytat:
Nawet liczac za 110$ wg deklaracji (a przeszlo bez vatu)...to ile wiecej zaplaciles? |
Tyle samo co Ty jeżeli dodasz jedno 0 na końcu :-P
|
Czyli jak sie cyferki nie zgadzaja, to trzeba zagladac do cudzego portfela? Co za kraj... Czy tu kiedys bedzie normalnie?
|
Cytat:
Wyskakujesz z wynikiem z fajfona za 3 kilo cebulionow i porownujesz do telefonu za 200 dolcow (chyba tyle normalnie kosztuje)? To jest dopiero nienormalne. No ale rozumiem, najlepiej jakby TOP telefon kosztowal 100zl albo zeby Chinczyk jeszcze do niego doplacil. |
Cytat:
|
Koszt produkcji miej wiecej taki sam, tylko sprzedawcy nieco mniej lub bardziej chciwi lol2
|
Dobra. Wy tu pitu pitu a tymczasem telefon ma kilka dni.
Od razu wrzucilem MIUI, nie dziala IRdA i przelacznik wyciszania. Chodzi toto stabilnie, nic nie laguje, nic sie nie przycina, nie wiesza - cyc malina. Sluchawka solidnie wykonana, ladowanie szybkie bo 2A ladowarka. Bateria przy mocnym uzywaniu wytrzymala 1,5 dnia i zostalo 30%. |
na którym Androidzie masz zbudowane MIUI, bo mój jest na 4.4.4
a w lutym ma wejść aktualizacja na bazie 5.1 |
|
Cytat:
|
To podziel sie info jakie ogniwa dokladnie tam siedza.
|
zalezy od ogniw
moj telefon na ladowarce 0,5 A praktycznie sie nie laduje (dziala jak podtrzymanie, idzie w gore moze z 1% na 15 min?) 2A jest tez na USB 3.0 SS, wiecco za roznica, czy ladowarka, czy USB? |
Oczywiscie, ze zalezy od ogniwa. Jesli jest nieprzystosowane do 2A to padnie w kwartal.
|
Nie spotkałem się jeszcze z fonami, które pod przeciętną ładowarką 850 mA ładowałyby się dłużej niż 2h. Natomiast to fakt - jak swój telefon podłączam pod USB 2.0, to bateria ładuje się max 10% na godzinę. Mówicie co chcecie, to zawsze będzie lepsze dla baterii niż traktowanie jej natężeniem 2A. A że rzadko kiedy jest na to czas - tu nie będę dyskutował, bo to jest fakt oczywisty.
W ramach offtopu - pamiętam, jak kiedyś na biwaku ładowaliśmy akumulatory do latarki (to chyba były AA, choć ręki sobie nie dam uciąć) od akumulatora w maluchu. To trwało dosłownie kilka chwil i można było ich nadal używać. Tyle, że ledwie przetrwały dwie noce na biwaku - drugiej po naładowaniu wystarczały na kilkanaście minut. W sumie jak teraz o tym myślę, to i tak dobrze, że nam nie wybuchły w rękach, szczególnie że naprawdę nieźle się nagrzewały :szczerb: |
Rozne ogniwa laduje sie roznym pradem. 18650 masz widly od 0,1 do (chyba) 4A bez wplywu na zywotnosc, zalezace od rodzaju.
|
Moim zdaniem zawsze będzie wpływ na żywotność. Co najwyżej w tym zakresie ładowanie będzie bezpieczne.
Dziś nie ma to aż takiego znaczenia - ogniwa ładowane niskim prądem mają zwykle żywotność ok. 1500-2000 cykli ładowań, w przypadku ładowania przy górnej dopuszczalnej granicy natężenia to jest 500-700 cykli. Nawet w tym drugim przypadku przekłada się to na ok. 2 lata, a prawda jest taka, że po takim czasie zwykle wymienia się słuchawkę :] |
500-700 cykli to jest srednio 6miesiecy , bateria sie degraduje i spada czas jaki trzyma i nabija sie cykle , ale to i tak nie ma wiekszego znaczenia bo ogniwo li-ion ma zywotnosc liczona od daty produkcji a w nastepnej kolejnosci wazne sa cykle ;) w nastepnej kolejnosci w jakiej temperatuze jest uzywane a nowe smatfony lubia byc nader za cieple ;)
|
co myślicie o Xiaomi? myślę nad zakupem redmi 3.
|
Cytat:
|
jak mawia grzeniu 3 modów już czyha :hahaha:
|
redmi 2 sprawuje się doskonale, jak na telefon za pińcet,
ale redmi 3 to już łosimset co najmniej :sciana: |
Redmi 3 bardzo dobre opinie o baterii , ale po zablokowaniu bootloadera kłopoty z softem. Jak wynika z tego to tylko Chiński - Angielski jest dobry . Wgrywają też nie kompletnie spolszczony no i na forach full krytyki ( problemów ).
|
No i juz mu zasadzili banana
|
Chodzą plotki, że następca G4 będzie miał ekran OLED. W testach wydajności ponoć bije na głowę top od Samsunga. Czyżby najmocniejszy snapdragon?
|
A co sądzicie o OnePlus X generalnie też chińczyk ale jaki design i parametrami kosi średnia klasę telefonów. Obecnie zastanawiam się czy warto wydać te 1,2k na niego no i tylko rok gwarancji z możliwości przedłużenia do 2 za 300zł z tą cena to chyba ktoś przegiął.
|
czekamy na linka, bo kawałów już kilka umieściłeś :P
|
Za ok 200$ mozna miec xiaomi na snapie 650 i dobra gtafika, ponad 70000 w antutu kreci
|
kochani, proszę o szybką odpowiedź, Staśka ma dostać służbowy telefon,
ma do wyboru: -Sony E1 II -Samsung Grand Prime LTE -Samsung G361F Galaxy Core Prime LTE -LG Spririt 4G LTE co byście brali? |
Xiaomi :D
|
wiem, ale wybór jest jaki jest :sciana:
|
Cytat:
LG Spirit jest nieco mniejszy, a więc i poręczniejszy - choć ja osobiście z powodu kształtu tylnej części obudowy uważam, że nie leży pewnie w dłoni. Wygląd, jak większości LG, średnio mi się podoba - kwestia gustu. Bateria ma nieco mniejszą pojemność i nie wiem, czy ekran to kompensuje (mniejszy, ale o większej rozdzielczości). Ja rozważałbym tylko te dwa (osobiście wolę Xperie, ale na pewno nie takie małe jak ta E1 II). I chyba z tej pary mimo wszystko skłaniałbym się ku LG. |
no właśnie ze względu na rozdzielczość Staśka też się skłania ku LG :taktak:
|
Sam jakiś czas temu kupiłem sobie telefon z Windows Phone.Słyszałem na jego temat wiele opinii. Negatywnych i pozytywnych jednak jestem mile zaskoczony. Jest to model Lumia 640. Parametry ma dobre, nie zacina się. Do kafelków trzeba sie przyzwyczaić ale z perspektywy czasu widze,ze są wygodne.
Obecnie w rtv euro agd jest na nie promocja tak wiec model moza sobie tam kupić za śmieszne pieniadze czyli za niecałe 5 stówek. |
Początkowo chciałem się rzucić na Cubota x17 cena do jakości wydawała się zadowalająca potem poszukałem trochę wyżej i zobaczyłem że sferis ma one plus one za 1099 ostatecznie idę w piątek wziąć na raty Meizu MX5 , Meizu wydaję się bić na łeb na szyje dwukrotnie droższe smartphony.
|
Cytat:
|
Cytat:
Owszem na samochód mnie nie stać bo to jednak większy wydatek niż telefon, paliwo oc ac przeglądy naprawy itd do tego bał bym się rozleniwienia. Owszem można i kupić za 1400zł jeżdzącego grata ale... cena takiego samochodu mówi sama za się. A taki smarphone to wydatek ile 1400 za to co chce jak to rozłożę na raty to tak w portfel za bardzo nie zaboli. Co do Meizu MX5 na który się zapatruje zaczynam mieć wątpliwości, ponoć LTE słabo w nim działa. |
po co ci ac i przeglądy :szczerb:
|
Samochód za 1400 zł faktycznie można nazwać gratem, ze względu na jego wiek np.
Ale jeśli jest to ich cena rynkowa to z reguły nie potrzebują żadnego dodatkowego wkładu poza paliwem :) Co do meizu mx5 słaba antena lte to jest przypadłość wielu chińskich smartfonów, gdyż większość z nich ma ten sam badziewny model. Ale głównymi wadami jest słąbe dopasowanie elementów, telefon lubi czasem "skrzypieć" oraz przegrzewanie się przy trudniejszej pracy lub ładowaniu, co może być denerwujące, ale obecnie to jest problem wielu smartfonów, np. z opcjami szybkiego ładowania. Każdy telefon ma "jakieś" wady nie znajdziesz nic idealnego, bierz to co ci się podoba bo tak to nigdy nic nie wybierzesz.. :P |
polecam samsunga jak dla mnie są ti jedne z lepszych telefonów i nawet wytrzymałe prawie od zawsze mam tylko samsungi i sprawują sie dobrze :)
_______________ woda mineralna |
Kaśka, ty lepiej zareklamuj swoje :cycki:
|
Cytat:
|
Kaśka! Bo dostaniesz na gołą :rozga:
|
korzystając z mocnej złotówki (3,75)
zakupiłem porządnego średniaka w Chinach redmi note 4 na snapdragonie 625 4/64 GB 160$ wreszcie pozbędę się karty SD :spoko: |
Ciekawe czy Ci na celnym nie dowalą. Ostatnio się dość mocno telefonom przyglądają :/
|
cło raczej nie, prędzej VAT :sciana:
|
Ja wiem że VAT :) podobno najlepiej brać wysyłkę kurierem bo wtedy z bomby naliczają VAT od kwoty na paczce, a nie jak na poczcie gdzie trzeba przedstawić dokumentu zakupu. Ale jest też szansa że przejdzie bez :)
|
Witam. Jaki smartfon w granicach 700 złotych byście polecili? Dziękuję za każdą odpowiedź pozdrawiam
|
Żuczek z2 na custom romie
|
Telefon
Poleca ktoś Blackberry passport? Z góry dziękuję za odpowiedź ;)
|
każdy ...
|
Może iPhone? Na tej stronie jest ciekawie opisana wersja SE
|
Który producent telefonów na tę chwilę jest wiarygodny pod względem wsparcia? Jak dla mnie: Samsung, Xiaomi, Motorola (ale ma opóźnienia w poprawkach i aktualizacjach), Google, OnePlus, Asus oraz... (napisz).
|
Cytat:
Apple Samsung Sony Motorola Pozostałem marki są nie istotne |
Motorola ma kilkumiesięczne opóźnienie w aktualizacjach, więc pod tym względem Xiaomi wypada lepiej. Szybciej otrzymasz aktualizację do nowszego Androida na Xiaomi, niż na Motoroli.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:14. |