![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
#1 |
![]() |
Co myślicie o Lumia 640XL? Chciałbym odejść od androida i zastanawiam się nad tym telefonem
![]() Korzystam z funkcji dzwonienia, czasem sms, mail, rzadko przeglądarka i zdjęcia |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wierze, ze to pisze:
Zostan przy Androidzie. Windows Mobile 10 tonie. Najwierniejsi fanboje sie odwracaja. To nie ma przyszlosci niestety, podobnie jak wtopili z XBOXem ONE. Jesli nie iOS, to niestety Android. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
albo jakiś zwykły telefon.
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
Kto teraz zwykłego telefonu używa... jak na takiej noki 3310 odpalisz endomondo
![]()
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
Nokia Asha 202, mi wystarczy. System ma jakiś Nokii, oparty chyba na okrojonym symbianie albo jakiś inny twór.
![]() |
![]() |
#6 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Ja zwykłych telefonów używam.
![]() |
![]() |
#7 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() |
#8 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#9 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Akurat tzw "dump phone" jest świetny tla tych co chcą mieć tylko telefon i SMSy.
![]() |
#10 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Nic nie stoi na przeszkodzie - używaj.
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Miał ktoś z Was okazję przedłużać umowę w play i wynegocjować lepsze warunki niż to co oferują na stronie?
Z tego co wszyscy mówią to play daje wszystkim te same warunki i nie ma szans na lepszą ofertę. Zawsze brałem u nich sam abonament, ale teraz myślałem wziąć telefon dla żony. Ale ceny są takie z dupy, że szok. Dodam że mam abonament firmowy, a oferty są kosmiczne. Nie wiem czy lepiej złożyć wypowiedzenie i czekać aż ktoś zadzwoni o ile w ogóle jest szansa coś negocjować... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
g prawda
zawsze negocjowalem fakt, ze teraz (co wynika z przeiwestowania Play w reklamy) nie maja juz tak zaje..stych ofert w porownaniu do konkurencji, jak jeszcze 2-3 lata temu sam dwa numery tel. przenioslem do Virgin ale pare dni temu przedluzalem (po raz enty) w Play numer na Internet i jak zwykle - to co jest w salonach i u zwyklych telemarketerow to chlam dopiero jak zadzwonia z Biura Utrzymania Klienta to: 1. zupelnie inne oferty 2. zupelnie inny poziom kontaktu (sami przyznaja, ze cos moze byc lepsze w innej sieci, gadaja z Toba jak z kumplem, prowadza rozmowe dopuki chcesz ich o cos zapytac, umowa przez tel bez zadnego podpisywania i odsylania dokumentow - wszystko elektronicznie na oswiadczenie) i wtedy tez dopytalem o oferty na telefon - Virgin nadal ich przebija, ale prawie dorownuja (jak ktos lubi mmsy, to nawet oferta Play moze wygrac) generalnie, zebys mial jakies porownanie - bez limitu czasowego ofera za niecale 30PLN oznacza w praktyce brak limitow (umowa na osobe prywatna) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Trudno mówić o jakimś negocjowaniu z nimi...są jednak salony z większymi 'uprawnieniami' niż inne i mogą dać więcej. Nie wiem jak się dowiedzieć który taki jest. Ponoć nawet oni między sobą nie wiedzą kto może więcej.
U mnie np przy abo firmowym dawali 8 m-cy darmowych przy oficjalnie 6 na stronie (ale tylko w tym jednym salonie), już nie pamietam jakiej oferty to dotyczyło, czasem dadzą coś innego korzystnego. Mówili, że to jest w ofercie dla dużych firm (a ja przedłuzałem jeden numer). Zawsze załatwiłem z nimi lepszą ofertę, niż na stronie, czy od naganiacza przez telefon. Nie skorzystałem, bo ostatnimi czasy Play nie ma nic ciekawego w ofercie a stary abo mam lepszy niż nowe propozycje. No i właśnie. Play ostatnio ma gorszą ofertę niż nawet Plus, co mnie zlekka zdumiało. Co to się powyrabiało ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() Moja strategia wypada tak: Na miesiąc przed końcem wysyłam e-mailem wypowiedzenie w którym piszę, że z końcem obowiązującej umowy rezygnuję i proszę o przeniesienie mnie na kartę. Po 30 minutach otrzymuję informację, że przyjęli zgłoszenie i ktoś ze mną niedługo się skontaktuje. Na drugi dzień mam telefon z ich zboku. Niestety nie mam czasu i nie odbieram. Próbują jeszcze kilka razy jakoś później i w końcu się dodzwaniają. Proponują mi to samo co na stronie- LOOOOOOL. Zbywam ich. Kolejne próby, ta sama gadka itpe...itede. Parę dobrych dni spokoju i wysyłam zgłoszenie aby ktoś z działu handlowego się ze mną skontaktował bo chciałem przedłużyć umowę - w opisie piszę co bym chciał. Na chyba drugi dzień odbieram i okazuje się że....niestety ale nie mają takiego pakietu - standardowa gadka. Do trzech-czterech dni przed końcem umowy mamy ciche dni - tzw. foch. Potem dzwonią i coś niby więcej mogą zaoferować ale dla mnie to dalej nie to co chciałem. Ładnie ich zbywam i mówię, że się zastanowię i oddzwonię w ostatni dzień obowiązywania umowy. Ostatni dzień. Czekam, czekam bo może sami zadzwonią....ale NIC, NUL, ZIRO. Dzwonię żeby wybadać sytuację - miałem już na oku nju. Okazuje się że mogą mi zaoferować takie warunki: - Umowa na czas nieokreślony z miesięcznym wypowiedzeniem - 29zł/m - nielimitowane połączenia na komórki - nielimitowane połączenia na stacjonarne - nielimitowane SMS i MMS na komórki - 5GB internetu "Morzna?! MORZNA!" ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
No andy, to jestem pod wrażeniem. Ja nie mam tyle czasu na takie podchody, mam co innego do roboty.
Jednak kolega pyta o abo na firmę, co podejrewam trochę zmienia sytuację. Nie zawsze opłaca się przechodzić na prywatną. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
mobile |
|
|