Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f122/wybor-telefonu-komorkowego-prosze-o-pomoc-57496/)

sobrus 24.09.2010 09:39

Wiesz dla tego widgeta to bym sie zastanowił porządnie ;)
Mam WM6.0 i tego niestety tam nie ma :(
Wyobrażasz sobie jaka to musi być frajda przez wifi?

I wreszcie zamontowana na stałę karta microSD. Nic tak nie wkurza jak konieczność dokupienia karty 8GB za 50zł
A potem jeszcze ktoś podłączy ją do komputera (nie wolno tego robić!) i skasuje ważne tak zwane pliki (czyli "zbiory", w których przechowywane sa dane, zdjęcia)!
Albo zgubi!

OMG to ma wifi n ! I wbudowany mikrofon! I co teraz powiesz :D ?

A tak poważnie owszem będzie to zabawka. Ale czuje że będzie w tym cholernie dobra i rzeczywiście Google i Apple mogą się bac. Ten produkt w przeciwieństwie do WM6 trafia dokładnie w ich rynek, a Microsoft nie lubi być drugi. Z tego co widziałem te telefony będą wyglądać i działać zaje***ście, a wymagana sprzętowa zgodność z DX9 mówi sama za siebie co można na nich zrobić. Aż sie dziwie, że Snapdragon spełnia wymagania WP7. Ale podobno pierwsze telefony będą nieco okrojone z możliwości, aż pojawi sie odpowiedni sprzęt.
Mocna bateria nie jest wymagana w takim urządzeniu.

A co z PDA? Pojęcia nie mam. Zwykli użytkownicy tego nie docenili. Na pewno coś zapcha specjalistyczne rynki, pewnie jakiś inny system bazujący na WindowsCE6.0.

rycho 25.09.2010 13:47

Dlaczego?

DejaVu 25.09.2010 14:11

NAJLEPSZYM telefonem jest MÓJ samsung wave :cisza: ma wi-fi v.802.11 b/g/n i jest zarombiasty :taktak: wqurwia mnie tylko bateria która trzyma tydzień i od 2dni przypomina mi że jest rozładowana , a nie chce zdechnąć (( przeto nie mogę jej naładować :nie:

rycho 25.09.2010 14:14

Wy sie DeWuja cieszcie...
Nie każden ma wi-fi fał osiemset kropka jedenaście begieen cokolwiek to znaczy...

DejaVu 25.09.2010 14:17

NO czyli wszystko w temacie :> i proszę tu nie pisać że coś jest lepszego na świecie :boks: a już na pewno to COŚ na i :haha:

M@X 25.09.2010 15:01

Cytat:

Napisany przez lukasheq (Post 1119513)
Tylko Nokia

Zebys sie nie przeliczyl, chlopczyku :-P. I przestan spamowac w kazdym mozliwym temacie...

andy 25.09.2010 15:29

Cytat:

a nie chce zdechnąć (( przeto nie mogę jej naładować :nie:
Baterii litowo/jonowych/polimerowych NIE POWINNO się próbować rozładować do zera. Takim typom ogniw to bardziej szkodzi niż pomaga. Takie baterie można doładowywać w praktycznie każdej chwili.

DejaVu 25.09.2010 15:46

Co Ty powiesz :> a nowych baterii nie trzeba ''formatować''przez iluś krotne rozładowanie/ładowanie ???
http://www.mgsm.pl/pl/slowniczek/L/3....html#DictGoTo zwracam honor :piwo:

andy 25.09.2010 16:03

Cytat:

a nowych baterii nie trzeba ''formatować''przez iluś krotne rozładowanie/ładowanie
Sformatować to sobie możesz dysk twardy. Kiedyś były ogniwa, które miały efekt pamięciowy i je trzeba było ładować dopiero jak się rozładowały. Dzisiejszych ogniw nie powinno się rozładowywać do zera.
Fakt że bateria dopiero po n cyklach uzyskuje *pełną* wydajność, jednak nie trzeba na początku jej rozładowywać do zera i ładować. Po pewnym czasie sama do siebie *dojdzie*.

DejaVu 25.09.2010 16:05

ok' właśnie podłączyłem do ładowarki.

ed hunter 25.09.2010 16:13

To teraz na pewno warto potrzymać dłużej niż tylko do momentu jak pokaże full...

grzeniu 25.09.2010 18:41

Ojejqś.
Kłócicie się o nie wiadomo co.
Bateria w telefonie, a właściwie akumulator, nigdy nie rozładowuje się do końca. Telefon wyłącza się przed całkowitym rozładowaniem ogniwa.

Po drugie nie chodziło o formatowanie baterii, a raczej o formowanie. Teoria na temat efektu pamięci 'baterii' litowo-jonowych swoje, znawcy swoje, a każdy użytkownik robi jak uważa.

AleX69 26.09.2010 08:06

jakis czas temu dzwonilem do sony-ericsson gdzie mila pani wytlumaczyla mi ze ogniwa w sluchawkach (lit-polymer)
nie nalezy nadmiernie rozladowywac gdzyz skraca sie tym zywotnosc lub utrate wydajnosci
aby zapobiec nadmiernemu rozladowaniu ogniwo trzeba okresowo doladowywac aby utrzymac odpowiedni zakres pradowy

SpeedFreaK 26.09.2010 13:57

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1119538)
NAJLEPSZYM telefonem jest MÓJ samsung wave :cisza: ma wi-fi v.802.11 b/g/n i jest zarombiasty :taktak: wqurwia mnie tylko bateria która trzyma tydzień i od 2dni przypomina mi że jest rozładowana , a nie chce zdechnąć (( przeto nie mogę jej naładować :nie:

Zastanawiałem sie czy nie kupić tego modelu, ostatecznie wybór padł na HTC i platforme Android. Jak się sprawuje system Bada? Jak jest z aplikacjami na tą platforme?

DejaVu 26.09.2010 14:15

Na dzień dzisiejszy:
rozrywka168elementów
298 gier
e-boki 28
zdrowie i styl życia 127
muzyka i filmy 25
wiadomości 59
nawigacja 26
produktywność 14
informacje 88
serwisy społecznościowe 8
To tylko na samsung wawe.Nie wiem czy to dużo czy mało-nigdy nie potrzebowałem nic od telefonu oprócz dzwonienia i sms/owania :D a najważniejszym dla mnie elementem jest budzik.:taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:37.