Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f122/wybor-telefonu-komorkowego-prosze-o-pomoc-57496/)

AleX69 26.09.2010 18:58

Windows Phone 7 na HTC Mondrian

21 pazdiernika premiera

Undertone 29.09.2010 15:31

Panie, Panowie.
Czytam forum od dawna, dzieki niemu znalazlem rozwiazania dla wielu problemow. Teraz również liczę na pomoc, dlatego sie zarejestrowałem :)
Przeglądnąłem ten wątek od ~160 strony, szukam telefonu z WiFi (a co za tym idzie, sporym wyświetlaczem), slotem na karty microSD i odtwarzaczem mp3. To dla mnie obok wysylania smsow i rozmow najwazniejsze funkcje.
Nie chciałbym przy zakupie przekroczyć kwoty 900zł, a wiadomo, że im taniej tym lepiej. W związku z tym mam trzy typy i nie wiem co wybrać:
1) HTC Wildfire
2) Nokia 5800
3) B7300 Omnia Lite

Srednio można je dostać za nieco ponad 700 zł na allegro.
Chyba, że warto dołożyć "pare" złotych i kupić inny telefon?

Będę wdzięczny za pomoc.

Dozgonnie ;)

Edit: Najbardziej przemawia do mnie ten HTC, ale z tego co wiem to jedyny ich serwis znajduje sie w Warszawie i w internecie nie zbiera pozytywnych opinii...

Prezesik 30.09.2010 10:28

Cytat:

Napisany przez Undertone (Post 1120272)
Panie, Panowie.
Czytam forum od dawna, dzieki niemu znalazlem rozwiazania dla wielu problemow. Teraz również liczę na pomoc, dlatego sie zarejestrowałem :)
Przeglądnąłem ten wątek od ~160 strony, szukam telefonu z WiFi (a co za tym idzie, sporym wyświetlaczem), slotem na karty microSD i odtwarzaczem mp3. To dla mnie obok wysylania smsow i rozmow najwazniejsze funkcje.
Nie chciałbym przy zakupie przekroczyć kwoty 900zł, a wiadomo, że im taniej tym lepiej. W związku z tym mam trzy typy i nie wiem co wybrać:
1) HTC Wildfire
2) Nokia 5800
3) B7300 Omnia Lite

Srednio można je dostać za nieco ponad 700 zł na allegro.
Chyba, że warto dołożyć "pare" złotych i kupić inny telefon?

Będę wdzięczny za pomoc.

Dozgonnie ;)

Edit: Najbardziej przemawia do mnie ten HTC, ale z tego co wiem to jedyny ich serwis znajduje sie w Warszawie i w internecie nie zbiera pozytywnych opinii...

Ja za tą opinią Sobrusa zdecydowałem się na Omnię Lite.
Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1117702)
Moi bracia sobie kupili takie Omnie (za moja namową) :D.

Świetny telefon.
Bardzo dobrze łapie zasięg (lepiej niż dowolny inny który mam w domu), ma bardzo szybki procesor i wszystko co trzeba.
Ekran mógłby być nieco większy, ale cały telefon jest nieduży więc tak musi być.

GPS i Automapa działa bez problemu, cała reszta też. Zasięg WiFi również bardzo dobry.

Generalnie jak najbardziej polecam. Za tę cenę można powiedzieć że jest bezczelnie tani jak na możliwości.

Póki co to mogę potwierdzić dokładnie to samo, co już Sobrus napisał.
Nie zacina, nie zawiesza się.
Bateria też jest całkiem przyzwoita. Potrafi i tydzień wytrzymać. Z tymże, ja nie jestem gadżetowcem i za wiele się nim nie bawię. Tzn. czasem pogram w jakieś kulki, sprawdzę coś szybko przez wifi, więc ten mój wynik baterii u innych może być nieco inny.

Na razie (odpukać) jestem zadowolony ;)

AleX69 30.09.2010 17:17

jak popularny jest ...

andrzejj9 02.10.2010 18:02

Krótkie pytanie - czy odbieranie połączenia z Polski w Egipcie jest płatne?

DejaVu 02.10.2010 18:04

A czy widziałeś cokolwiek za darmo?

andy 02.10.2010 18:15

Cytat:

A czy widziałeś cokolwiek za darmo?
Czasami wp***dol można dostać za darmo :)

DejaVu 02.10.2010 18:17

Nie w mojej okolicy :nie: musisz mieć coś aby ktoś zechciał cię przekopać :haha:

tom-as 02.10.2010 18:28

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1120716)
musisz mieć coś aby ktoś zechciał cię przekopać :haha:

hmm.. zęby?

:szczerb:

DejaVu 02.10.2010 18:29

Cytat:

Napisany przez tom-as (Post 1120721)
hmm.. zęby?

:szczerb:

złote :D

andrzejj9 02.10.2010 18:54

A wracając do tematu..? :>

Koszty z Polski mnie nie interesują, a nie mogę znaleźć, ile (i czy) płaci się za odbiór połączenia w Egipcie. Chodzi oczywiście o komórki.

Reetou 02.10.2010 20:04

A może byś tak sprawdził sobie na stronie swojego operatora w cenniku używanej taryfy? Skąd my to mamy widzieć...

Dla przykładu w Plusie, w taryfach syberyjskich jest cyt. "Opłata za połączenie przychodzące w roamingu międzynarodowym jest to opłata jak za połączenie międzynarodowe, zgodnie z wybraną taryfą, z wyjątkiem połączeń odbieranych w krajach Unii Europejskiej, Norwegii, Islandii i Liechtensteinu, gdzie obowiązuje opłata za minutę połączenia 0,74 zł. W przypadku niektórych sieci za usługi przychodzące obowiązuje dodatkowa opłata operatora zagranicznego, do której jest doliczana marża w wysokości 15%. Całość podlega opodatkowaniu podatkiem VAT wg stawki 22%."

Czyli jeśli dobrze rozumiem w Egipcie zapłacisz min. 7,63 zł za każdą minutę połączenia przychodzącego ??? Chyba ich pogięło...

andrzejj9 02.10.2010 20:11

Problem w tym, że nie wiem, jaką sieć i taryfę ma osoba, do której chcę zadzwonić. Mógłbym się zapytać, ale.. musiałbym zadzwonić ;)

Taryfy syberyjskie w Plusie też sprawdziłem i te wyliczenia były dla mnie dziwne.

ed hunter 03.10.2010 09:04

Na miejscu w kiosku kupuje się startera i się gada....

Undertone 03.10.2010 09:10

@Prezesik - dzięki, ale mając na względzie moje wcześniejsze problemy z awaryjnością Samsungów jednak zdecydowałem się na HTC Wildfire.

Na początku się przeraziłem, że kartę sd wkłada się pod baterie, ale na szczęście tak nie jest. Pierwsze wrażenie bardzo dobre, to mój pierwszy telefon z ekranem dotykowym i bałem się czy moje grube paluchy nie staną na przeszkodzie w normalnym użytkowaniu, ale dzięki Bogu daję radę ;)

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:31.