Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f122/wybor-telefonu-komorkowego-prosze-o-pomoc-57496/)

frog 27.06.2017 22:34

Z mojego linka 4X za 449zl ;> Z tym rootkitem to zadna specjalna cecha Xiaomi.. Iosy i Androidy tez maja furtki otwarte dla sluzb co mozna wyczytac po ostatnich wyciekach dokumentow CIA...Takze trzeba tylko wykonac operacje jak mowi @Zetoxa lub zyc z tym ze jakis Kinczyk (a nie Amerykaniec;) moze zajerzec nam w prywate ;)

mgit 27.06.2017 23:01

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1386188)
Z mojego linka 4X za 449zl ;> Z tym rootkitem to zadna specjalna cecha Xiaomi.. Iosy i Androidy tez maja furtki otwarte dla sluzb co mozna wyczytac po ostatnich wyciekach dokumentow CIA...Takze trzeba tylko wykonac operacje jak mowi @Zetoxa lub zyc z tym ze jakis Kinczyk (a nie Amerykaniec;) moze zajerzec nam w prywate ;)

Gorzej jak chińczyk będzie kumaty i przeglądając prywatę znajdzie dostęp do konta bankowego k***a

I sprawdzi czy działają przelewy :D

misiozol 27.06.2017 23:20

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1386187)
bo nie dostał globala, tylko syf-miui.

Nie jestes w stanie nic zainstalowac innego po za frabrycznym softem bez odblokowania fabrycznego bootloadera poprzez strone xiaomi, a jego byl zablokowany i musielismy odblokowac, wiec bajki prawisz bo mial fabryczny soft ;)

grzeniu 27.06.2017 23:38

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1386188)

@frog
Podałeś cenę bez VAT, a należy się liczyć z tym że trzeba go zapłacić. No i wysyłka z ryżowego kraju, nie wiadomo jak długo pójdzie. A ten czas oczekiwania później bardzo się dłuży :D Oczywiście rzecz do poczytania i przemyślenia - może dołoży te parę dych do lepszego telefonu.
Trzeba podawać potencjalną realną cenę. Redmi 4A tak kupisz za 3 stówki z małym haczykiem. I nagle 4X staje się o 50% droższy od 4A. Może dużo, a może mało - zależy dla kogo.

frog 28.06.2017 00:57

Jestem optymista, trzeba liczyc ze nas ominie VAT ;) ale nawet z watem to bedzie 556zl. Zainteresowany podal przedzial do 500zl .Mysle warto zaryzykowac dla tego modelu nawet jesli trafi sie VAT i troche nagniemy ten przedzial... No ale wiadomo zalezy do czego i dla kogo ten tel ma byc.. Jak "byleby dzialal" to wiadome ze i najtanszy Siajomi bedzie OK.

ed hunter 28.06.2017 05:22

Z tym dokładaniem, to jest tak, że można bez końca, jak do każdej rzeczy, więc trzeba sobie założyć jakiś budżet i się tego trzymać. Muszę dokupić jeszcze etui, szkło i uchwyt do samochodu.

icemac 28.06.2017 07:39

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1386166)
Jak wrażenia?

bajka :party:

w porównaniu do S5 to różnica wykonania jak i sam system (niby to samo, a jednak) fantastyczne. Zobaczymy jak będzie po miesiącu, czy dwóch. Na razie nie mam zastrzeżeń.

P.S.
iPad też działa :P

dalmashin 28.06.2017 19:42

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1386200)
Z tym dokładaniem, to jest tak, że można bez końca, jak do każdej rzeczy, więc trzeba sobie założyć jakiś budżet i się tego trzymać. Muszę dokupić jeszcze etui, szkło i uchwyt do samochodu.

Ważniejsze to określić cel a potem szukać budżetu lub świadomie z czegoś rezygnować na miarę możliwości.

madmax2 28.12.2017 20:36

Mam do wyboru w podobnej cenie Motorola Z 2 Play i HTC U 11.
Motorola z pewnego i dużego sklepu, a HTC z Allegro, ale od Supersprzedawcy.
Zależy mi na dobrym i stabilnym zasięgu oraz aparacie fotograficznym.
Motka ma najlepsze anteny i jakość połączeń, ale aparat mimo dobrych parametrów na papierze (przesłona 1.7) w testach wypada raczej średnio.
Z kolei HTC ma świetny aparat, ale nie wiem, jak z zasięgiem.
HTC ma też głośnik stereo.
Co radzicie?
Kwestia tego od kogo kupuje też jest ważna. Obecny aparat po prawie dwóch latach użytkowania okazał się obarczony nienaprawialna wadą i sprzedawca (RTV Euro AGD) w ramach rękojmi oddał pieniądze. Nie wiem, czy podobnie byłoby przy zakupie na Allegro.

Arepo 28.12.2017 21:24

Popatrz na Motorole Moto G5S plus. Z moich obserwacji wynika, że aparat jest bardzo dobry. Zdjęcia wychodzą rewelacyjnie.

misiozol 28.12.2017 22:58

Cytat:

Napisany przez madmax2 (Post 1396731)
Mam do wyboru w podobnej cenie Motorola Z 2 Play i HTC U 11.
Motorola z pewnego i dużego sklepu, a HTC z Allegro, ale od Supersprzedawcy.
Zależy mi na dobrym i stabilnym zasięgu oraz aparacie fotograficznym.
Motka ma najlepsze anteny i jakość połączeń, ale aparat mimo dobrych parametrów na papierze (przesłona 1.7) w testach wypada raczej średnio.
Z kolei HTC ma świetny aparat, ale nie wiem, jak z zasięgiem.
HTC ma też głośnik stereo.
Co radzicie?
Kwestia tego od kogo kupuje też jest ważna. Obecny aparat po prawie dwóch latach użytkowania okazał się obarczony nienaprawialna wadą i sprzedawca (RTV Euro AGD) w ramach rękojmi oddał pieniądze. Nie wiem, czy podobnie byłoby przy zakupie na Allegro.

Laski nikt nie robil na kazde urzadzenie mobilne w UE sa 2 lata ;)

madmax2 29.12.2017 00:33

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1396742)
Laski nikt nie robil na kazde urzadzenie mobilne w UE sa 2 lata ;)

RTV euro AGD nie padnie. Firma z Allegro może przestać istnieć i co wtedy [emoji23]

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

joujoujou 29.12.2017 07:59

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1396742)
Laski nikt nie robil [...]

Kto? Komu? Skąd wiesz że nie robił? :>

misiozol 29.12.2017 09:38

Cytat:

Napisany przez madmax2 (Post 1396747)
RTV euro AGD nie padnie. Firma z Allegro może przestać istnieć i co wtedy [emoji23]

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

To producent urzadzen mobilnych udziela gwarancje nie sklep wiec co to ma za znaczenie , euro agd poszlo po namniejejszej lini oporu tobie dali telefon a tamten wyslali do producenta i tyle :P zakladajac ze go nie mieli z powrotem juz od producenta :D

misiozol 29.12.2017 09:40

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1396775)
To producent urzadzen mobilnych udziela gwarancje nie sklep wiec co to ma za znaczenie , euro agd poszlo po namniejejszej lini oporu tobie dali telefon a tamten wyslali do producenta i tyle :P zakladajac ze go nie mieli z powrotem juz od producenta :D

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1396773)
Kto? Komu? Skąd wiesz że nie robił? :>

tego typu sklepy raczej sie nie daja , wiec jesli juz ktos to kupujacy lol2

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:42.