![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prosze bardzo - aplikacje napisane w HTML5 dzialaja szybciej od produktu Adobe'a... Ja na flasha polozylem krzyzyk, gdy kupilem netbooka - wtedy zobaczylem jak zasobozerny przez te wszystkie lata stal sie jeden maly plugin... Nikt sie chyba w Adobe nie spodziewal ze technologicznie sie niejako "cofniemy" (moc sprzetu w telefonach i netbookach) i przez to straca teraz lwia czesc rynku - HTML5 nie jest zasobozerny i duzo bardziej elastyczny... Apple nie pozwala na flasha, bo straciloby sporo na AppStore (choc akurat nie na mnie) - to oczywiste. Ale tez dzieki temu nie uswiadczamy reklam w Safari, przegladarka nie jest przeciazona (PLYNNOSC DZIALANIA - glowna zaleta Apple!) a flasha w internecie ostatnio jak na lekarstwo,wiec nie jest to w zaden sposob uciazliwe... Gdyby nie YouTube, wywalilbym to w diably nawet z PC (na iPhone do YouTube jest osobny App).Jedyne czego zaluje to parodie z newgrounds.com - do niczego innego mi flash niepotrzebny...
I jeszcze cos : http://manager.money.pl/strategie/em...,0,609314.html Chcieliscie wydymac Apple? Apple wydyma Was :-D! Wracam do lektury - dzis kurier przyniosl "Byc jak Steve Jobs" ;-)... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
Get a Mac!
Gdzie tu monopol? Mac OS X i iPhoneOS nie dzialaja na innych sprzetach niz produkty Apple. Nikt nikogo nie zmusza do zakupu Mac'a/MacBook'a/iPod'a/iPhone'a/iPad'a. Zapis w licencji masz - kupujac, godzisz sie na to. W czym problem? Jak dla kogos Flash jest wazny nie kupi produktu Apple...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja tam nigdy flasha nie lubiłem. Służy głównie do wyświetlania dziesiątek reklam zajmujących 100% procka.
Następna wersja 10.1 jest akcelerowana przez procesory graficzne ATI. Ale wydaje mi sie ze wspomagane są jedynie filmy, a cała reszta nie. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Sony Ericsson Xperia X10 od dzisiaj w Polsce
Cytat:
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 14.04.2010 o godz. 22:58 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
co to za moda na odchodzenie od kamer do videopolaczen
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
logged out
CDRinfo VIP
@nimal e tam kamera,...co to za moda na pozbycie się multitaskingu? (WP7)
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Mozna latwo zamaskowac zasobozernosc aplikacji i nie trzeba sie bawic w optymalizacje wykorzystania zasobow.
|
|
|
#9 |
|
Get a Mac!
Czyzby okazalo sie, ze rynkowo Apple MIALO RACJE :->?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
Nie lubie firm, które ZA MNIE wybierają. Obecnie montowane procesory w smartfonach są tak wydajne, że wystarczy odpowiednio zorganizować zarządzenie pamięcią i wszystko będzie działało stabilnie i płynnie. Cytat:
FANATYZM W CZYSTEJ POSTACI.
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 15.04.2010 o godz. 22:54 |
||
|
|
|
|
|
#12 |
|
Author
Zlotowicz
M@X - obodz sie! wlasnie Apple dodalo multitasking do os4
oczywiscie tylko dla posiadaczy najnowszego iphona, nawet posiadacze ipada nie beda go (na razie) mieli a co do multitaskingu w WM - mam nadzieje, ze to tylko glupia plotka |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Get a Mac!
Ja sie nei zachwycam... Sztuak jest tak zaprojektowac system, by brak multitaskingu nie przeszkadza... Jesli to chce zrobic MS prezentujac WP7, to czekam z niecierpliwoscia... Bo nie sztuka jest zrobic multitasking, ktory w koncu zamuli telefon i bedziesz sie tylko wkurzal... Sztuka jest tak rozwiazac jego brak, by tego nie odczuwac... Nie bede tlumaczyl znowu filozofii Apple - odniose sie ponownie do "Byc jak Steve Jobs", tam jest wszystko... I nie wymaga tlumaczenia...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Author
Zlotowicz
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Jezeli telefon posiada X razy wiecej pamieci RAM i wiecej MHz niz pierwszy PC ktory ktos z Was posiadal to jakim prawem nie ma multitaskingu?
|
![]() |
| Tagi |
| mobile |
|
|