Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Telefony (Smartfony)

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.05.2012, 00:22   #1
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

Czas przedłużyć umowę i wybrać telefon. Z zaciekawieniem czekam na Wasze opinie i typy spośród telefonów które niżej podam. Wszelkie uwagi i doświadczenia z korzystania z tych aparatów mile widziane

Na czym mi zależy? W sumie to smartphone ma być Głównie na stabilności, multimedialności, ale bez przesady, jestem przyzwyczajony do Nokii, a co za tym idzie do przejrzystości podstawowych opcji jak kalendarz/organizer i wogóle całe menu, ustawienia Nokii mi pasuje (mam C6 obecnie).
Moimi faworytami są Nokia Lumia, ale z tego co czytałem to opinię są różne więc podam inne marki.

Na koniec pytanie dodatkowe. Podczas rozmowy w salonie Plus gsm Pani uświadomiła mnie, że korzystanie z YoyuTube jest dodatkowo płatne? Tzn. chodzi o połączenie z internetem i jakoby nie łapie się to do zwykłych pakietów internetowych.
Dziwi mnie to bo mam pakiet internet obecnie, korzystam z YT i to przez Opere Mobile i to przez aplikację w telefonie i nie zauważyłem jakiś "dziwnych" rachunków.

Telefony do wyboru już nieco przebrane z większej listy :

-LG Swift 3D
-Nokia Lumia 800
-Samsung i9003 Galaxy S
-Nokia E6
-Sony Ericsson Xperia arc S
-Sony Xperia S (dość wysoka cena)

pozdr!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.05.2012, 00:35   #2
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK Podgląd Wiadomości
Witam!

Czas przedłużyć umowę i wybrać telefon. Z zaciekawieniem czekam na Wasze opinie i typy spośród telefonów które niżej podam. Wszelkie uwagi i doświadczenia z korzystania z tych aparatów mile widziane

Na czym mi zależy? W sumie to smartphone ma być Głównie na stabilności, multimedialności, ale bez przesady, jestem przyzwyczajony do Nokii, a co za tym idzie do przejrzystości podstawowych opcji jak kalendarz/organizer i wogóle całe menu, ustawienia Nokii mi pasuje (mam C6 obecnie).
Moimi faworytami są Nokia Lumia, ale z tego co czytałem to opinię są różne więc podam inne marki.

Na koniec pytanie dodatkowe. Podczas rozmowy w salonie Plus gsm Pani uświadomiła mnie, że korzystanie z YoyuTube jest dodatkowo płatne? Tzn. chodzi o połączenie z internetem i jakoby nie łapie się to do zwykłych pakietów internetowych.
Dziwi mnie to bo mam pakiet internet obecnie, korzystam z YT i to przez Opere Mobile i to przez aplikację w telefonie i nie zauważyłem jakiś "dziwnych" rachunków.

Telefony do wyboru już nieco przebrane z większej listy :

-LG Swift 3D
-Nokia Lumia 800
-Samsung i9003 Galaxy S
-Nokia E6
-Sony Ericsson Xperia arc S
-Sony Xperia S (dość wysoka cena)

pozdr!

Na ile przedłużasz umowę? Przypuszczam, że na 2 lata.

Lepiej kupić smartka na allegro i podpisać umowę bez telefonu na rok.

Z wymienionych modeli nie mam zaufania do nokii, a reszta to twój wybór.

Kogoro Akechi
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.05.2012, 01:09   #3
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Czas przedłużyć umowę i wybrać telefon.
Najpierw zrób tabelkę - ile będzie Cię kosztowała lojalka przez dwa lata z telefonem i bez. Mi nigdy się jeszcze nie opłaciło brać telefonu od operatora (za mało rozmawiam - nie mogę 5 godzin w miesiącu przegadać).
Pamiętaj, że telefon za złotówkę (czy z innym bonusem) to tylko rozłożenie jego ceny na raty.

Cytat:
-Samsung i9003 Galaxy S
Nie zjadło Ci kilka literek po tym "S"?

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 15.05.2012 o godz. 01:12
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.05.2012, 08:32   #4
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
na 2 lata. Taryfa bez limitów (prócz stacjonarki na które sporadycznie dzwonie).
Oferta "z telefonem" jest drozsza 20 zł miesiecznie wiec przez 2 lata spłace 480 zł.
Faktycznie policzę wszystko na spokojnie.
Mam jakieś lekkie obawy przed zakupem telefonu z Allegro. Później problemy z gwarancją, wysyłanie telefonu itp. Nie wiem

Wawelski model Samsunga spisałem z tabelki Plusa. Nic mi nie zjadło

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.05.2012, 09:55   #5
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
na 2 lata. Taryfa bez limitów (prócz stacjonarki na które sporadycznie dzwonie).
Oferta "z telefonem" jest drozsza 20 zł miesiecznie wiec przez 2 lata spłace 480 zł.
Faktycznie policzę wszystko na spokojnie.
Mam jakieś lekkie obawy przed zakupem telefonu z Allegro. Później problemy z gwarancją, wysyłanie telefonu itp. Nie wiem

Wawelski model Samsunga spisałem z tabelki Plusa. Nic mi nie zjadło
Faktycznie wiele także zależy od wysokości abonamentu, im wyższy, tym bardziej opłaca się nabyć telefon w Plusie.
Z drugiej strony uważam, że sytuacja cennikowa jest na tyle dynamiczne, iż umowy dwuletnie są do bani.

Na allegro zawsze należy kupować z głową u sprawdzonych sprzedawców. Cena nie może być jedynym kryterium.
Reklamowałem już towary zakupione na allegro. Nigdy nie miałem problemów.
Fakt, że zazwyczaj ponosisz koszt przesyłki przy reklamacji.

Kogoro Akechi
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.05.2012, 22:01   #6
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ciapek
Do jakichś konkretnych zastosowań chcesz smartfona? Czy jest to świadomy wybór, czy może bo mają wszyscy?

Co byś chciał na nim robić, na czym Ci najbardziej zależy? Od odpowiedzi na to pytanie dobierzesz sobie odpowiedni system. Końcówka to już potem najmniejszy problem
Stary 19.05.2012, 08:33   #7
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Co sądzicie o smartfonach Samsung Galaxy S II i Samsung Note ? Jeden mniejszy, drugi większy (i droższy). Widziałem oba w akcji i Note zachwyca jakoscią obrazu na displayu...

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2012, 16:13   #8
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Mia***322;em okazj***281; u***380;ywa***263; not***281; oraz aga II, not***281; jest stanowczo za du***380;y... Ale to kwestia gustu

Wysy***322;ane z mojego HTC Sensation Z710e za pomoc***261; Tapatalk 2
Stary 19.05.2012, 16:16   #9
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt Podgląd Wiadomości
Co s***261;dzicie o smartfonach Samsung Galaxy S II i Samsung Note ?
Ja sie moze lepiej nie bede odzywal... ;-)

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2012, 16:23   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tak, nie odzywaj się, bo za jednego ajfona Jabba może mieć te oba Samsungi i pić przez rok kawę w Starbucksie.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2012, 16:42   #11
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
kawa ze starbaksa jest niedobra
Stary 20.05.2012, 12:45   #12
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zetoxa Podgląd Wiadomości
kawa ze starbaksa jest niedobra
Kawa ze Starbucksa jest dobra, tylko ciagle muszę prosić barristów o kawę extra hot bo jak nie to robią ciepła tylko. A ja lubię bardzo gorącą.

W StB zwykle nie siedzą ajfonowcy tylko laptopowcy (także z notebookami Apple), szczególnie obok uczelni.

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2012, 16:45   #13
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ja tam piłem dobrą, naprawdę dobrą, specyficzna jest, ale mi smakowała. Za to towarzystwo z ajfonami nie do zniesienia.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2012, 16:49   #14
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
pewnie złą wziąłem
ale faktycznie, paluszki po szybkach latały, aż furczało
może to jest kultowy lokal ajfoniarzy
Stary 19.05.2012, 20:52   #15
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabba
Co sądzicie o smartfonach Samsung Galaxy S II i Samsung Note ?
Zadaj bardziej konkretne pytanie

Odnośnie SGSII to całkiem porządne urządzenie. Bardzo dobra jakość ekranu, grafika wymiata, wydajny. Trochę nie pasuje mi kształt - jednak Sensation od HTC o wiele lepiej leży w ręku - bardziej ergonomiczny.

Na minus bym ocenił TouchWiz, jak dla mnie zbyt niejaka, jednak to kwestia gustu

Jeżeli szukasz dobrego smarta w okolicach 4-4.3" to SGSII będzie świetnym wyborem.

Co do Note to... nie jest to urządzenie dla wszystkich. Jeżeli jesteś fanbojkiem marki A, i masz malutkiego ptaszka(chciałem powiedzieć malutkie rączki) to raczej Ci się nie spodoba.

Tagi
mobile

Twoje uprawnienia: