![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Witam!
Czas przedłużyć umowę i wybrać telefon. Z zaciekawieniem czekam na Wasze opinie i typy spośród telefonów które niżej podam. Wszelkie uwagi i doświadczenia z korzystania z tych aparatów mile widziane ![]() Na czym mi zależy? W sumie to smartphone ma być Głównie na stabilności, multimedialności, ale bez przesady, jestem przyzwyczajony do Nokii, a co za tym idzie do przejrzystości podstawowych opcji jak kalendarz/organizer i wogóle całe menu, ustawienia Nokii mi pasuje (mam C6 obecnie).Moimi faworytami są Nokia Lumia, ale z tego co czytałem to opinię są różne więc podam inne marki. Na koniec pytanie dodatkowe . Podczas rozmowy w salonie Plus gsm Pani uświadomiła mnie, że korzystanie z YoyuTube jest dodatkowo płatne? Tzn. chodzi o połączenie z internetem i jakoby nie łapie się to do zwykłych pakietów internetowych.Dziwi mnie to bo mam pakiet internet obecnie, korzystam z YT i to przez Opere Mobile i to przez aplikację w telefonie i nie zauważyłem jakiś "dziwnych" rachunków. Telefony do wyboru już nieco przebrane z większej listy :-LG Swift 3D -Nokia Lumia 800 -Samsung i9003 Galaxy S -Nokia E6 -Sony Ericsson Xperia arc S -Sony Xperia S (dość wysoka cena) pozdr!
|
|
|
#2 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Na ile przedłużasz umowę? Przypuszczam, że na 2 lata. Lepiej kupić smartka na allegro i podpisać umowę bez telefonu na rok. Z wymienionych modeli nie mam zaufania do nokii, a reszta to twój wybór.
|
|
|
|
#3 |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Najpierw zrób tabelkę - ile będzie Cię kosztowała lojalka przez dwa lata z telefonem i bez. Mi nigdy się jeszcze nie opłaciło brać telefonu od operatora (za mało rozmawiam - nie mogę 5 godzin w miesiącu przegadać).
Pamiętaj, że telefon za złotówkę (czy z innym bonusem) to tylko rozłożenie jego ceny na raty. Nie zjadło Ci kilka literek po tym "S"?
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 15.05.2012 o godz. 01:12 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
na 2 lata. Taryfa bez limitów (prócz stacjonarki na które sporadycznie dzwonie).
Oferta "z telefonem" jest drozsza 20 zł miesiecznie wiec przez 2 lata spłace 480 zł. Faktycznie policzę wszystko na spokojnie. Mam jakieś lekkie obawy przed zakupem telefonu z Allegro. Później problemy z gwarancją, wysyłanie telefonu itp. Nie wiem Wawelski model Samsunga spisałem z tabelki Plusa. Nic mi nie zjadło
|
|
|
#5 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Z drugiej strony uważam, że sytuacja cennikowa jest na tyle dynamiczne, iż umowy dwuletnie są do bani. Na allegro zawsze należy kupować z głową u sprawdzonych sprzedawców. Cena nie może być jedynym kryterium. Reklamowałem już towary zakupione na allegro. Nigdy nie miałem problemów. Fakt, że zazwyczaj ponosisz koszt przesyłki przy reklamacji.
|
|
|
|
#6 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Co byś chciał na nim robić, na czym Ci najbardziej zależy? Od odpowiedzi na to pytanie dobierzesz sobie odpowiedni system. Końcówka to już potem najmniejszy problem
|
|
|
|
#7 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co sądzicie o smartfonach Samsung Galaxy S II i Samsung Note ? Jeden mniejszy, drugi większy (i droższy). Widziałem oba w akcji i Note zachwyca jakoscią obrazu na displayu...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mia***322;em okazj***281; u***380;ywa***263; not***281; oraz aga II, not***281; jest stanowczo za du***380;y... Ale to kwestia gustu
Wysy***322;ane z mojego HTC Sensation Z710e za pomoc***261; Tapatalk 2
|
|
|
#9 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja sie moze lepiej nie bede odzywal... ;-)
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Tak, nie odzywaj się, bo za jednego ajfona Jabba może mieć te oba Samsungi i pić przez rok kawę w Starbucksie.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
kawa ze starbaksa jest niedobra
|
|
|
#12 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kawa ze Starbucksa jest dobra, tylko ciagle muszę prosić barristów o kawę extra hot bo jak nie to robią ciepła tylko. A ja lubię bardzo gorącą.
W StB zwykle nie siedzą ajfonowcy tylko laptopowcy (także z notebookami Apple), szczególnie obok uczelni. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Ja tam piłem dobrą, naprawdę dobrą, specyficzna jest, ale mi smakowała. Za to towarzystwo z ajfonami nie do zniesienia.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
pewnie złą wziąłem
![]() ale faktycznie, paluszki po szybkach latały, aż furczało ![]() może to jest kultowy lokal ajfoniarzy
|
|
|
#15 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Odnośnie SGSII to całkiem porządne urządzenie. Bardzo dobra jakość ekranu, grafika wymiata, wydajny. Trochę nie pasuje mi kształt - jednak Sensation od HTC o wiele lepiej leży w ręku - bardziej ergonomiczny. Na minus bym ocenił TouchWiz, jak dla mnie zbyt niejaka, jednak to kwestia gustu ![]() Jeżeli szukasz dobrego smarta w okolicach 4-4.3" to SGSII będzie świetnym wyborem. Co do Note to... nie jest to urządzenie dla wszystkich. Jeżeli jesteś fanbojkiem marki A, i masz malutkiego ptaszka(chciałem powiedzieć malutkie rączki) to raczej Ci się nie spodoba.
|
|
![]() |
| Tagi |
| mobile |
|
|