![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
andy - Ty mnie chyba nie lubisz... jak możesz oskarżać mnie o fanbojstwo na rzecz firmy A ? Jedyne Apple jakie miałem (iPhone) zamieniłem natychmiast na kasę i potem na Omnię
.Zastanawiam się nad którąś z tych marek. Początkowo byłem za SGII, zobaczyłem, pomacałem, wydaje się dobrym smartfonem, choć bardzo plastikowym. Potem zobaczyłem SGN - świetny smartpad, jego jedyne wady jak mi się wydaje to cena i to co jest jego zaletą - rozmiar. Ale nie w sensie obsługi czy trzymania (to niezły mały tablet) ale transportu. Kolega z Krakowa nosi go w kieszeni po prostu (mówi,że Gorilla Glass dobrze chroni LCD, z kluczami nie trzyma). Jak znam siebie, zaraz nalepiłbym jakąś drogą folię na ekran, nabył etui.... Zwykle telefon noszę w pokrowcu przy pasku, nie wiem czy takie coś robią na SGN... Jak nie , pozostawałoby etui i kieszeń. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Folia nie musi być droga, naprawdę świetnej jakości folie mają tutaj: http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=17662208 kupiłem do swojego gniota, lepsza od fabrycznej.
|
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Co do Note to cóż, jeżeli takie urządzenie Ci odpowiada to kupuj. Cytat:
U siebie w Sensacji mam aluminium + gumowany plastik, po ok 9 miesiącach użytkowania żadnej rysy na spodzie. Na ekranie mam dwie-trzy, gdzieś musiałem czymś ładnie przejechać. Ryski przy używaniu nie są widoczne, dopiero jak się przeciera ekran to je widać. Gorilla Glass jednak robi swoje, nie potrzeba żadnej folii zabezpieczającej. Oczywiście trzeba też dbać o urządzenie. Jeżeli należysz do grona osób, które się nie przejmują tym co posiadają i tego nie szanują to każdy telefon zniszczysz. Jeżeli chodzi o wybór urządzenia, to zdefiniuj do czego będziesz go używał.
|
|
|
|
#4 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Jeżeli tak będzie wyglądał WP8, oraz będize posiadał taką funkcjonalność jak Android to następny smartfon jest z tym systemem.
Szkoda, że to drugie się raczej nie spełni.. windows-phone-8-apollo-1-start-screen-a.png windows-phone-8-apollo-2-start-screen-b.png windows-phone-8-apollo-3-multitasking-and-customisation.png windows-phone-8-apollo-4-wireless-hub-+-tellme.png windows-phone-8-apollo-5-enhanced-search.png windows-phone-8-apollo-6-my-windows-phone-+-log-in.png windows-phone-8-apollo-7-notifications.png windows-phone-8-apollo-8-me-hub.png windows-phone-8-apollo-9-music-+-video-hub.png windows-phone-8-apollo-10-windows-store.png
|
|
|
#5 |
|
logged out
CDRinfo VIP
ostatnie dwa (limit 10 załączników na posta).
windows-phone-8-apollo-11-xbox-games-hub-+-options-overlay.png windows-phone-8-apollo-12-scrapbook-+-native-screen-capture.png
|
|
|
#6 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może podaj src, masz w wiekszej rozdzielczosci ?
|
|
|
#7 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Coraz bardziej przyciaga mnie Galaxy Note. Choć duży. Jedyne czym się w nim martwię to noszenie - ale znalazłem już kabury do paska na niego, oraz bateria. Czytając forum Android, można stwierdzić,ze co egzemplarz to inne zachowanie baterii. Normą powinny być 2 dni, tylko przy dzwonieniu, smsmowaniu i rzadkim zaglądaniu do Sieci. (3G wyłączone, ekran oszczędzanie, WiFi tylko na internet).
Ponieważ to Android - Andy czy da się w SG2 i Note założyc programiki WiFi On/Off ? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
logged out
CDRinfo VIP
@Patrix sorki zapomniałem podać, newsa czytałem na windows-phone.pl
Sam render jest chyba z Neowin. @Jabba Android ma to w standardzie. Takie wyłączniki/włączniki można mieć gdzie się chce. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Pingwin specjalista.
A może by tak Lumia 800/900 16GB zamiast tego SGS II ?
Bawił się ktoś w WP ? To mi się podoba: http://www.microsoft.com/visualstudi...eveloper-tools Musiałbym sobie wtedy kupić wycinarkę sim... ![]() Pytanie tylko czy Lumia 900 doczeka się jeszcze apgrejdu OS do nowego ?
|
|
|
#10 | |||
|
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
WP8 bazuje na jądrze NT(to samo co w WIndows 8/RT), natomiast WP7 bazuje na jądrze CE. Jeżeli masz zamiar brać coś z WP to poczekaj na urządzenia z WP8. Cytat:
Cytat:
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 21.07.2012 o godz. 19:36 |
|||
|
|
|
|
|
#11 |
|
Pingwin specjalista.
Kurczę i znowu czekać... już czekałem pół roku na taniego SGS2 a zaczyna mi się podobać co innego
![]() Co do: "Jeżeli nie chcesz być ograniczony przez urządzenie to na dzień dzisiejszy tylko Android." "chyba" łatwiej coś poprogramować na WP niż na pofragmentowanego Androida, przecież mogę sobie wgrać własną apkę tu i tu, a android ma tyle tych katalogów, rozmiarów, wersji. Co do ograniczania, Symbian też może mnie teraz ograniczać, ale jakoś tego nie czuję, nie robię akrobacji na tym
|
|
|
#12 | ||
|
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
Programowanie pod Androida to Java, lub NDK czyli C/C++. SDK jest w miarę dobrze opisane więc rozpoczęcie pisania na Androidzie jest proste - o ile znasz już jakiś obiektowy język programowania. Problem zaczyna się dopiero jak chcesz użyć klas z API od Androida 4 - oczywistą oczywistością taka aplikacja nie zadziała na wersji Androida mniejszą wersją API. Fragmentacja systemu WP będzie podobna bo aplikacji z WP8 nie uruchomisz na WP7. Na WP własnej aplikacji nie wgrasz chyba, że masz konto developerskie, w przypadku Androida nie ma z tym problemu. Tutaj nie musisz posiadać nawet konta aby aplikację sprzedawać we własnym zakresie. Cytat:
|
|
|
|
#13 | |
|
Pingwin specjalista.
Cytat:
Jave uważam za zło (jak narazie) a C++ na androidzie to koszmarek. Teraz interesuje mnie C# (jest boski). Pewnie podobnie jest w VS2010WP. Android ponoć trzyma graficzki w katalogach pod każdą rozdzielczość... napisanie własnego thema to koszmar, czytałem już żale developerów gier na andka.
|
|
|
|
#14 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Pingwin specjalista.
przykładowy - w zasadzie - pseudokod w C#
Kod:
.
.
.
DataSet xml = new DataSet();
try
{
xml.ReadXml("pliczek.xml");
ilePozycji = xml.Tables[0].Rows.Count - 1;
}
catch
{
MessageBox....
}
.
.
.
//dobieramy sie do zaw. struktury np.
xml.Tables[0].Rows[0].ItemArray[0].ToString();
.
.
.
teraz stosując dobrodziejstwa z pudełka wyrzeźbij to w C++ .. Kod:
.
.
.
char myfile[20]="names.xml";
fp=fopen(myfile, "r");
if (!fp){printf("Can't open file..\n", myfile);
getch(); return 1; }
while (!feof(fp)){
.
.
.
}
fclose(fp);
![]() PS Nie piszę w temacie polityka od daawna. PS2 Oprócz javy nie lubię też koloru różowego - nie potrafię wytłumaczyć dlaczego.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 22.07.2012 o godz. 12:39 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| mobile |
|
|