![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z ciekawości zapytam. Dlaczego nie spróbowałeś wyeksportować kontaktów do pliku i przesłać przez BT do drugiego telefonu? To kwestia minuty.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Akurat nie miałem już starego telefonu pod ręką. Sprawdzę jeszcze dzisiaj wieczorem, jeśli mówisz, że tak też można.
|
|
|
#3 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
zrezygnowałem z wybory serii X20 (820 i 920). Zadecydowały o tym cena i znikomy przeskok Windowsa z 7,5 do 8.
Teraz mam dylemat czy Lumia 800 czy 900. OD 900 odpycha mnie wielkość. Nie ekranu ale telefonu. Ja chcę ten telefon normalnie nosić w kieszeni i siadać z nim na krześle. 900 ma też nieco szybszy internet, kamere z przodu i żyroskop. Czy to misię aż tak przyda? Mam dylemata.
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Ja mam HTC One X z ekranem 4,7 cala i bez problemu noszę go w spodniach. Nic się nie dzieje przy siadaniu na krześle itp. A komfort użytkowania bomba!
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Matefuszu Lumia 900 ma 4,3 cala.
Przekonałeś mnie. Wezmę 900 ![]() Oby mi to z łapy nie wypadło
|
|
|
#6 |
|
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak przywykniesz to następny telefon będzie jeszcze większy
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
Kupowanie teraz highenda z WP7.x to bardzo nierozsądny pomysł.Tak w ogóle to dlaczego Nokia? Jest tyle porządnych słuchawek z WP, że znajdziesz coś tańszego z równie dobrym, a może i nawet lepszym wykonaniem.
|
|
|
|
#8 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
Jak już WP, to moim zdaniem tylko nokia. Mają po prostu najlepszy support, za darmo do tel dostajesz m.in nawigację samochodową.
Brat ma Lumię 800, wykonanie jest super, ekran jest super. Tylko Windows Phone to nie moja bajka. 4.3 jest moim zdaniem troche za duży. Jasne komfort używania jest fajny, ale 4.0 jest zdecydowanie poręczniejszy. Gdy dzwonie mam niezbyt przyjemne wrażenie, że trzymam tablet. To kwestia przyzwyczajenia, ale myśle że 4.0 jest takim złotym środkiem. Jeszcze zależy od wymiarów użytkownika, ja do wielkoludów nie należę
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 28.12.2012 o godz. 19:20 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
już się przyzwyczaiłem a mam go od kilku godzin
![]() Ale faktycznie jak przytykyam go do ucha to czuje się jakbym trzymał deskę a nie telefon. Andy naczytałem się, nasłuchałem i nie uważam abym miał czego żałować, że mam windows 7.5 a nie 8. Znasz zalety 8 nad 7.5? Nokia dlatego, że jestem przywyczajony. Wiem, że WP działa świetnie na tych telefonach i tak jest. Nie potrzebuje także nie wiadomo jak zaawansowanego telefonu. Ma dzwonić, przeglądać strony internetowe. To najważniejsze. Lumia 800 i Lumia 900 są świetnie wykonane. 820 nie wiem czy wiecie nie ma Gorilla Glass co jest jakimś żartem, a 920 jest wogóle ogromna a cena 1500 zł na przedłużenie abonamentu to niech się walą. Nie dam tyle za telefon. I tak za 900 dałem 490 zł. Wystarczy.
|
|
|
#10 | |||
|
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Cytat:
Po szczegółowe różnice należy się zwrócić do for traktujących o tym systemie np. windows-phone.pl Sam znalazłem coś takiego: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows...ersion_history Kupowanie highenda z systemem, który jest już kaput mija się z celem. Cytat:
|
|
|
|
#11 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
nie no jasne, powinni te telefony rozdawać w chipsach a nie sprzedawać na rynku.
A tak poważniej to powinieneś wiedzieć, że wachlarz aplikacji na WP 7X rozwija się i to dość mocno. Za pół roku wyjdzie WP 8.5 MANDARINA i co? Też powiesz, że kupowanie WP8 mija się z celem? Argumenty które przedstawiłeś nie są konkretne, są żadne. system API? Co z tego? Po co? Ta Lumia nie ma też LTE, ale po co mi to? Konkretnie z czego nie skorzystam w czym dana aplikacja będzie lepsza? Specowi i maniakowi technicznych nowinek na pewno bardziej odpowiadałaby np Lumia 920. Ale wątpie aby on sam po ludzku, konkretnie bez porównanywania parametrów udowodnił, że WP 7X jest beee a WP8 jest git. Sory, ale nie będę dawał 1000 zł więcej za to, że akurat dany system na telefon jest aktualny itp. Mamy w domu komputer z Windows XP. Słabo co?
nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 28.12.2012 o godz. 22:37 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#13 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja nie mam zadnego*.
Na szczescie... * Windowsa |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
@Andy
Nokia jest aktualnie numerem 1 wśród Windows Phone. W końcu to niemalże oddział microsoftu. Nie tylko dodaje własne aplikacje, których próżno szukać u innych producentów (to niezła wartość dodana - innej nawigacji offline PL po prostu nie ma!), ale też mimo premiery Windows Phone 8 - wcale nie zamierza rezygnować z siódemki. Zamierza nawet wydać nowe telefony na tym systemie (ponieważ wymagania 8 wykluczają zrobienie czegoś tańszego). Tak więc kupując Nokię możesz mieć nadzieję, że producent się na Ciebie nie wypnie - nawet mimo ze masz "stary" system. HTC pewnie zrobi HTC Lust HD8+ Two X (Quad Core 5G LTE++) i siódemkę spuści w kiblu za miesiąc - a na xda tym razem bym nie liczył. Osobiście, gdybym chciał WP, też kupiłbym Lumie. Nie tylko ze względu na support - ale też jakość. Wykonanie pierwsza klasa a ekran AMOLED to klasa sama w sobie. Mam porównanie z moim zwykłym LCD oraz ekranem IPS (Huawei G300). AMOLED to AMOLED - tu nie ma co dyskutować. Mimo że zwykłe LCD też są bardzo dobre, to takiej czerni, kątów i nasycenia się na nich nie uzyska. http://conversations.nokia.com/2012/...a-smartphones/ Cytat:
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 29.12.2012 o godz. 01:03 |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja Ciapka już przekonałem do Androida w najnowszej wersji Hottest Ice Sandwich, o czem mnie poinformował na PW*, ale niestety jakiś starozakonny skasował moją argumentację, więc nikt inny nie przekona się.
* jak dostaję PW, to myślę że znowu infrakcjon
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| mobile |
|
|