![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Dla osób szukających dobrze wykonanego smartfona mogę polecić Xperie Z1. Sam rozglądałem się za kompromisem jakość cena i Wybór padł miedzy SGS IV, HTC One, LG G2, Nexus 5 i Sony Xperia Z1. Htc odpadł z uwagi na nieaktualne już "bebechy" w porównaniu do pozostałych kandydatów. LG i jego krewny N5 odpadły za plastiki, dodatkowo Nexus za kiepską baterie i odpustowa otoczkę kamery aparatu. Samsunga w ogóle nie brałem pod uwagę, gdyż za te pieniądze obudowa powinna być lepsza niż tani plastik z pudełka po margarynie ;-). Wybór padł na Sony. Mimo obaw co do ekranu, pozytywnie mnie zaskoczył. Kolory są naturalne, nie to co Amoled. Spasowanie obudowy i jej wykonanie to istny majstersztyk. Aparat całkiem niezły, tak jak jakość dźwięku na słuchawkach i podczas rozmowy. Bez problemu połączył się z moimi słuchawkami MDR-1RBT. W porównaniu do Xperii S, bateria starcza bez problemu na cały dzień zabawy i łączenia z internetem. Polecam
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
który lepszy tel: Samsung Galaxy s4 czy Note 3 ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
![]() |
Jeśli wybór ograniczasz do tych dwóch, to bez dwóch zadań Note 3. Chyba najlepszy wyświetlacz SAMOLED, wydajniejszy procesor od S4 I9505 i więcej pamięci RAM, czyli to co lubi zielony robocik.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
tak zamierzam się ograniczyć raczej do tych dwóch modeli
![]() Wcześniej myślałem nad S3 a S4 ale ponoć niczym się nie różnią, ale S3 jest słabo wykonany przez co może mi nie wytrzymać, a nie ukrywam że tel raczej będę trzymał koło 2 lat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
![]() |
Najlepszy Samsung pod względem wykonania to był stary Wave s8500 i jego następcy. Niestety system Bada go pogrzebał. Linia Galaxy/Note pod względem wykonania to przy tamtych mówiąc delikatnie tandeta. Za tyle kasy powinni dać chociaż porządny plastik, a nie to giętkie coś. Moja przygoda z serią Galaxy zaczęła się i skończyła na modelu Sgs 2. Klapka baterii i wykonanie telefonu doprowadzały mnie do szewskiej pasji. Po zmianie na Xperie S również z plastiku, byłem bardzo zadowolony. Telefon był sztywny, nic nie odpadało i skrzypiało. Na twoim miejscu rozszerzył bym wybór o inne bardziej cenione za jakość marki, tym bardziej, że chcesz używać telefon przez dwa lata. Ja swojego Sama wykończyłem w rok przez noszenie w spodniach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
to co polecasz ?
ważne aby miał podobne parametry jak Note 3 lub S4 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
![]() |
Coś od HTC lub Sony. Te sprzęty są przynajmniej solidnie wykonane. Polecam telepolis.pl, tam możesz sprawdzić parametry smartfonów i wybrać coś dla siebie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Szczególnie HTC sprawiają wrażenie solidnie wykonanych :-). Zgadzam się również co do ekranów AMOLED - mnie kłuje w oczy sztuczność kolorów, ale wiem, że są osoby, które jarają się takim kontrastem i barwami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
będę musiał jeszcze popatrzeć na to wszystko i się zastanowić poważnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
Wyświetlacz SAMOLED??
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
![]() |
Tak, to skrót o Super AMOLED.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
Aaa to sorry, teraz ja wyszedłem na nieznającego się. W każdym razie polecam Super Amoledowe wyświetlacze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
![]() |
Takie super to one nie są. Mam starego Samsunga Wave i właśnie S2 i dla mnie kolory są przesycone, do tego słaba widoczność na słońcu plus efekt wypalania jak w starych plazmach. Wave ma wypalone tło z Opery Mini, S2 wskaźniki zasięgu itp. Oba telefony leżą teraz w szufladzie. Kupiłem zamiast S2 Xperie S, która była bez porównania lepiej wykonana, ekran HD pozwalał konfortowo oglądać strony w sieci no i mimo słabszych podzespołów, była dla mnie tym co potrzebowałem. Błyskawiczna nawigacja, w S2 to jakiś niewypał i strata czasu, aż złapie fixa, o jakości rozmów nawet nie wspomnę tak jak i o dźwięku na słuchawkach. Teraz mimo zmiany na Z1 nadal miło wspominam eske i niezbyt ciepło S2.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie mamy chyba osobnego tematu poświeconego folii więc zapytam tutaj.
Kupiłem do Ipada Mini folię Puro (antyfinger czy jakoś tak). Nakleiłem i w sumie było zupełnie nieźle, ale w dwóch miejscach były widoczne bąble powietrza, więc w swojej genialności postanowiłem poprawić.... Żeby skrócić powiem, że pierwsza poprawka tylko pogorszyła sprawę, a po kilku kolejnych w zasadzie miałem ochotę folię wyrzucić ![]() Ale ponieważ to już naprawdę nie nadawało się do używania, postanowiłem spróbować ją umyć. I to w sumie wydaje się zdawać egzamin - po umyciu folia dalej ma swoje właściwości, ale.. nie bardzo wiem, jak ją wysuszyć (w sensie, żeby w nie zostały ślady wody i przy okazji nie złapała znowu nowych śmieci). Są jakieś sposoby na odświeżanie folii tak, żeby nie przyklejać jej na mokro?
![]() |
#15 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie możesz przykleić na mokro i jej wysuszyć? Kiedyś gdy miałem Samsunga Avilę to przy chyba 2 czy 3 folii (zmieniałem co jakiś czas) przyklejałem na mokro - kładziesz folię na wodzie, czekasz aż załapie całość i kładziesz na wyświetlacz ładnie dociskając i usuwając wodę, dociskałem kartą płatniczą
![]() Btw, po co Ci folia na ekran z Gorilla Glass?
![]() |
Tagi |
mobile |
|
|