![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#406 | |||||||||||||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Masz rację, że nikt nie zmusza do kupna czy używania. Jednak swoje zdanie mogę wyrazić? Mogę się śmiać z ich nonsensów ? Cytat:
![]() ![]() Bartez mnie to śmieszy, czasami nawet załamuje. Nikomu nie zabraniam kupować gadżetów tej firmy. Jednak będę reagował na fanatyczne wyznania. Oczywiście staram się to zawsze robić jak najbardziej konstruktywnie. Np. ostatnia teza co do starzenia się sprzęty czy udzielania wsparcia technicznego. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mając wolność wyboru musimy często poświęcić czas na rozeznanie się. Jednak to jest naturalne. Jeżeli chcesz kupić sobie bluzkę czy spodnie to często odwiedzasz kilkanaście sklepów i patrzysz co każdy ma aby na końcu wybrać sobie ten w którym widziałeś spodnie które mają najlepszy wskaźnik cena/jakość/wygląd. Cóż straciłeś te 1-2h na chodzeniu, wybieraniu jednak masz za to świetne spodnie. Apple właśnie tego nie udostępnia. Oni Ci dają jeden sklep i masz do wyboru tylko to co oni dopuszczą. Z jednej strony nie tracisz czasu na wyborze ale z drugiej masz niesamowicie ograniczony wybór. I często decydujesz się na coś tylko dlatego, że nie ma nic innego. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 01.09.2010 o godz. 13:30 |
|||||||||||||
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#407 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiesz co Andy - mnie zarzucasz kłamstwo,i to więcej niż jeden raz!
A sam pieprzysz głupoty, wyczytane gdzieś w głębiach internetu, napisane przez opłaconego pismaka, aby takie rzeczy pisał i ustawiał takich jak ty, kompletnie się na rzeczy nie znających, tylko potakujących jak "za Panią Matką". W sumie to smutne i żałosne. Zakrawa na obsesje. I to tyle z mojej strony. Z tobą nie warto dyskutować.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#408 | ||
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
nas ta "piekielna maszyna" -komputer w palce nie parzy. Uczyłeś kiedyś kogoś obsługi komputera ? To jest ekstremalny test na wyrozumiałość i cierpliwość. Daj tu takiej osobie zbyt duży wybór to zblednie i zleje się potem, nie ogarnie tego, takie osoby mają inne wymagania co do funkcjonalności - w jak najmniej miejsc wejść i jak najmniej razy kliknąć bo jak za dużo to zapomni. Sprzęt Apple wg mnie jest dedykowany właśnie takim osobom ta firma leci na prostotę co nas fachowców oczywiście drażni bo my lubimy grzebać a oni na to nie pozwalają. Sam nie raz jeżdżę po Apple jak po chudej szkapie ale tu jednak masz rację tylko w połowie.
![]() |
![]() |
#409 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Już ze 20 lat temu pracowałem na studiach na Macach. I już wtedy byłem nimi zachwycony: zupełnie inna kultura pracy, świetny jak na owe czasy obraz na ekranie, do którego obraz raczkujących pecetów się nie umywał, drukarka igłowa współpracująca tylko z Mac'iem wypluwała strony 5 razy szybciej niż inne współpracujące z PC, a i jakość druku było o niebo lepsza. Teraz, gdy technologia poszła do przodu, trudno już zauważyć takie różnice, ale zawsze z przyjemnością patrzę na ich produkty - tego nie można im odmówić. Cóż, cena... Ale spieranie się z jednej i z drugiej strony dla mnie nie ma większego sensu. Są ludzie dla których cena nie gra roli, a chcą mieć produkt doskonale komponujący się na biurku. Są ludzie, którzy nie lubią przebierać w 100tys. programów, żeby wybrać coś dla siebie. Fanatyzm jest i z jednej i z drugiej strony śmieszny. M@X jest zboczony - sam o tym mówił, nie wiem czemu rozsądny Yahol dał się wciągnąć w religijne dysputy, a cała dyskusja nie ma sensu... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Tak sobie poczytałem i polityką zawiało, to tylko powiem: Niektórzy wolą iBronka i iDonka, i żeby nie wiem co...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Głupi Yasio
Cytat:
Daj spokój. Ja jestem kłamliwym i fanatycznym zwolennikiem Apple! I zboczonym - bo każdy fanatyk,to zboczeniec. Z polityka tonie ma nic wspólnego. Po prostu niektórzy stosuje te same metody i sposób dyskusji.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |||||||
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W tym wszystkim chodziło mi o brak wyboru, to że dostajemy tylko jeden typ aplikacji i już to wszystko. Cytat:
![]() N modeli obudów gdzie już za 200zł można wybrać coś i solidnego i w ładnym guście. Monitory, masa wzorów, kolorów parametrów, drukarki, myszki itp itd. Może kiedyś apple rządziło pod tym względem jednak teraz już nie. Dziwne tylko jest to że wysoka cena pozostała. Apple w pewnym sensie mi przypomina Nokie. Gdy telefony zaczynały raczkować produkty Nokii były jedne z najlepszych na rynku. A teraz? Cena jest dalej wysoka ale gdybyśmy porównali z konkurencją to wypada marnie. Cytat:
Tam wystarczy kliknąć instaluj, uruchom wpisać login/hasło i już. Cytat:
Cytat:
Apple robi to na wielu płaszczyznach. Od użytkowników po deweloperów aplikacji (ich regulamin jest chory), pewnie zaraz ktoś napisze, że ma wybór może iść do konkurencji. Niby tak, jednak co jeśli chce aby produkt był osiągalny na każdej platformie? Muszę się godzić na niewolnicze warunki od Apple. Apple jest teraz gorsza niż MS 5-10 lat temu. Niby taka to z niej otwarta firma na standardy i OpenSource a tak na prawdę ma to gdzieś. Obrzucając technologię FLASH tak na prawdę myśli nie o standardach ale o sobie (apple tworzy coś na wzór flasha). Idąc dalej Apple tak bardzo promuje AVC/h264 jako format dla wideo w sieci. Wielu z Was pomyśli no ok, przecież AVC to świetna technologia prawda ? Problem w tym, że jest opatentowana i to min Apple zbiera za nie tantiemy ![]() ![]()
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 01.09.2010 o godz. 15:58 |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Gdzies ostatnio czytalem ze AVC embedowany w HTML5 ma byc nieodplatny.
Co do latwosci uzytkowania - juz kiedys o tym pisalem. Ciezko oczekiwac na tematycznym forum pelnym komputerowcow, ktorzy pol zycia stawiali znajomym Windowsy, ze beda szczesliwi z produktow prostych w obsludze. A ja powiem - nie dla Was one i tyle. Geeki to drobna grupa spoleczna, Steve stawia na reszte. To ze na forach zwiazanych z IT jest kumulacja, nie znaczy ze spoleczenstwo chce ogladac pliki systemowe badz potrafi zainstalowac Tlena. A ja...? Ja tz pol zycia naprawialem komputery, po czym stwierdzilem ze mam tego dosc i ze... nie jest mi ta wiedza potrzebna, bo nie chce serwisowac komputerow cale zycie! Dlatego uzywam Apple. Jestem zwyklym, zadowolonym uzytkownikiem produktow latwych w obsludze. A gdy ktos jeszcze, bardzo rzadko, zadzwoni, bo mam problem z Windows wolno mi powiedziec "Get a Mac", usmiechnac sie i odlozy sluchawke ;-)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |||
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Cytat:
Tak z innej beczki trochę. Video na żywo z konferencji Apple tylko dla makowców http://antyweb.pl/video-na-zywo-z-ko...-dla-makowcow/ Najbardziej rozbawił mnie ten fragment: Cytat:
Oj niedobre Apple.
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 01.09.2010 o godz. 16:16 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
A ja juz mam chipsy i piwo - czekam do 19.00 :-)!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
"pieprzysz głupoty", "zakrawana na obsesję" itp. To są dokładnie argumenty, jakie często słyszy się w ustach 'fanatyków' danej w tym wypadku marki (nie sugeruję ci bycia jednym z nich, bo czytam twoje posty i widzę, że są zwykle konstruktywne, ale tutaj wpadają w pewien schemat) - atakowanie osoby rozmówcy, a nie odnoszenie się do przedstawianych przez niego argumentów. Dla mnie to jest fanatyzm i to jest fanatyzm, jaki często można obserwować w przypadku Apple. Niestety często wygląda to podobnie również w wykonania Jobbsa (tu do końca nie chciałbym oceniać, bo większość jego występów i wypowiedzi znam z relacji, więc uwzględniam możliwość przekłamań w tym zakresie) - zaprzeczanie rzeczywistości i próba przekonania - często bezpodstawnego - że to inni są źli, bo krytykują, a nie mają ku temu podstawy. Problem w tym, że często mają, a unikanie podjęcia merytorycznej dyskusji faktów nie zmienia.
![]() |
![]() |
#417 |
Głupi Yasio
Andy - w przeciwieństwie, nie zarzucam ci pisania nieprawdy, czy kłamstwa!
Napisałem wyraźnie,nie znasz, nie używasz, (może miałeś w reku przez kilka minut) masz uprzedzenia wynikające z pisania przez przeciwników, opłacanych sowicie przeciwników, bzdur i głupot. I je bezkrytycznie powtarzasz. Co mnie obchodzi otoczka, propaganda i moda. Nic, nic nic. Obchodzi mnie wygoda, bezawaryjność i logika systemu. Amen. Znaczy EOT.
![]() |
![]() |
![]() |
#418 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#419 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie ogłupia to społeczeństwa (raczej) dzięki temu nieobeznane osoby radzą sobie same. Jednak nie można nazwać tego jedynym i słusznym (to w związku z tym "raczej") i pisać wszędzie, że takie coś jest lepsze - bo nie jest.
![]() |
![]() |
#420 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
I przy okazji dyskusji może rozgraniczmy, o której części biznesu apple rozmawiamy. Bo z tego co mi wiadomo, to na Macach można instalować co się chce i nie musi to pochodzić z AppStore. Mam rację, czy tu też się pozmieniało? I co znaczy wolność w instalacji czegokolwiek? Na windowsy nie można zainstalować aplikacji z *xów i odwrotnie, więc to też ogranicza tę wolność? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|