Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 01.09.2010, 13:25   #406
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez
Nie wiem, dlaczego macie taki problem z zaakceptowaniem polityki Apple i jej użytkowników. Przecież nikt Was nie zmusza do używania Maców.
Nie wiem jak inni ale ja nie lubię takiego marketingowego bełkotu w żadnym wydaniu. Jeżeli jakaś inna firma zaczęła by robić to na taką skalę co Apple i z niej miałbym ubaw
Masz rację, że nikt nie zmusza do kupna czy używania. Jednak swoje zdanie mogę wyrazić? Mogę się śmiać z ich nonsensów ?

Cytat:
To użytkownicy PCtów, a nie Maców mają jakąś fobie na tym punkcie. Jak ktoś ma taki kaprys, to może używać amigi i twierdzić, że DLA NIEGO to jest najlepsza platforma na świecie.
Czy fobię? Jak pisałem wcześniej mam straszne uczulenie na takie pierd*****e.(niesamowity rym ) W podobny sposób śmieję się z wyznawców wielkiego rydzyka, bohaterskich obrońców krzyża, czy prawych i sprawiedliwych.

Bartez mnie to śmieszy, czasami nawet załamuje. Nikomu nie zabraniam kupować gadżetów tej firmy. Jednak będę reagował na fanatyczne wyznania. Oczywiście staram się to zawsze robić jak najbardziej konstruktywnie.
Np. ostatnia teza co do starzenia się sprzęty czy udzielania wsparcia technicznego.

Cytat:
Z polityką Apple można się nie zgadzać, ale trzeba ją tolerować.
Tolerować to raczej złe słowo.

Cytat:
To jest prawo Apple, że mają zamkniętą platformę i kontrolują wszystko od hardware po software.
Jeżeli chodzi o sprawę zamknięcia się we własnym środowisku to wiesz nie do końca mają do tego prawo. Jest coś takiego jak urząd antymonopolowy Dla mnie to co robi Apple jest podobne do tego co robiło MS. Tylko czekać aż zajmą się nimi odpowiednie urzędy

Cytat:
Jak komuś nie odpowiada, nie musi kupować.
No jasne że nie musi kupić ale jeżeli zapragnie to powinien wypowiedzieć swoją opinię. Apple często i tego nie pozwala - kiedy jeden z serwisów wycofał rekomendację dla srajfona 4 i ktoś z użytkowników wrzucił to na ich forum temat został skasowany.

Cytat:
Napisany przez M@X
Ktos to idealnie napisal recenzujac iPada w tekscie pod tytulem "Zludna wolnosc". Autor zwrocil uwage, iz na komputerze mamy teoretyczna wolnosc instalacji dowolnego oprogramowania.
To nie jest tylko teoretyczna wolność. Na pcta mogę sobie zainstalować produkt jaki chce.

Cytat:
Tylko, ze szukajac np. Odpowiedniego komunikatora testujemy dziesiatki programow i setki ustawien.
Właśnie o to chodzi w wolności, że sprawdzasz sobie dostępne możliwości i wybierasz produkt taki który Ci najlepiej podpasuje. Apple daje ci do wyboru kilka programów i musisz wybrać jeden z nich. Często nawet nie ma programu który rozwija wbudowane możliwości telefonu, takie aplikacje nie są zwykle dopuszczone a uwierz mi że wiele osób by z nich skorzystało

Cytat:
W AppStore wpisujemy np. "jabber" i mamy raptem kilka, gotowych do dzialania programow, wpisujemy jedynie login i haslo. W zwiazku z czym ja rzekomej "wolnosci", vel "stracie czasu" na urzadzeniach mobilnych juz podziekuje :-)!
Hmmm. Na inne systemy też są programy dla standardowego kowalskiego gdzie wypełniasz login i hasło i program się odpala. Jednak na tych innych platformach masz WYBÓR. Ty decydujesz z jakiej aplikacji korzystasz.
Mając wolność wyboru musimy często poświęcić czas na rozeznanie się. Jednak to jest naturalne. Jeżeli chcesz kupić sobie bluzkę czy spodnie to często odwiedzasz kilkanaście sklepów i patrzysz co każdy ma aby na końcu wybrać sobie ten w którym widziałeś spodnie które mają najlepszy wskaźnik cena/jakość/wygląd. Cóż straciłeś te 1-2h na chodzeniu, wybieraniu jednak masz za to świetne spodnie.
Apple właśnie tego nie udostępnia. Oni Ci dają jeden sklep i masz do wyboru tylko to co oni dopuszczą. Z jednej strony nie tracisz czasu na wyborze ale z drugiej masz niesamowicie ograniczony wybór. I często decydujesz się na coś tylko dlatego, że nie ma nic innego.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Jak dla mnie to wszyscy przesadzacie. Po co w ogóle robić z tego jakiś problem?
To nie tyle problem a temat do dyskusji.

Cytat:
Ja traktuję ten wątek humorystycznie, bo dla mnie cała ta 'sprawa' Apple jest humorystyczna. Kto lubi, niech używa, ale jeśli fanatycznie broni tej marki to też staje się śmieszny i sam staje się celem żartów.
Też go tak traktuje. Odnośnie tego pogrubionego tekstu to jest świetnie ujęte. Właśnie o to chodzi w tym wszystkim, żeby się pośmiać. Mnie śmieszą niektóre tezy Yahola czy Maksa na tym forum. Odpowiadając na nie chcę tylko pokazać jak bardzo one są śmieszne i nie mają nic wspólnego z prawdą.

Cytat:
Faktem jest, że Apple, jak wszystkie inne firmy, ma swoje wady, tyle tylko, że czasami głupio próbuje przekształcić je w zalety. Stąd tematem żartów było, jest i będzie.
To chyba główny powód wyśmiewania tej firmy. Choćby ostatni problem z anteną. Apple na ostatniej konferencji pokazało, że każdy telefon traci zasięg. Tylko zapomnieli wspomnieć że tylko iPhone traci zasięg gdy dotkniemy go palcem w czuły punkt. PALCEM nie całą ręką.

Cytat:
A że czasami to zapatrzenie w produkty tej firmy i jej sposób ich promowania zahaczają o manipulację, to już inna sprawa i jeśli ma to postępować (a patrząc na wyniki firmy chyba tak jest), to nie wiem, czy "trzeba tolerować" w którymś momencie nie przestanie być właściwe.
Jasne, że nie powinno się tolerować bo kłamstwo powtarzane milion razy w końcu staje się prawdą.

Cytat:
To nie ten etap, ale patrząc na przykład Krzyża w Polsce ludzie potrafią się jednoczyć wokół różnych rzeczy i potrafią też w ich obronie stawać się niebezpieczni..
Moim zdaniem właściwy. Co do jednoczenia się to nie mam nic przeciwko, ale mam przeciwko jeżeli takie osoby robią to fanatycznie.

Ostatnio zmieniany przez andy : 01.09.2010 o godz. 13:30
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.09.2010, 13:48   #407
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Wiesz co Andy - mnie zarzucasz kłamstwo,i to więcej niż jeden raz!
A sam pieprzysz głupoty, wyczytane gdzieś w głębiach internetu, napisane przez opłaconego pismaka, aby takie rzeczy pisał i ustawiał takich jak ty, kompletnie się na rzeczy nie znających, tylko potakujących jak "za Panią Matką". W sumie to smutne i żałosne.
Zakrawa na obsesje.
I to tyle z mojej strony.
Z tobą nie warto dyskutować.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2010, 14:04   #408
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Cytat:
Tylko, ze szukajac np. Odpowiedniego komunikatora testujemy dziesiatki programow i setki ustawien.
Właśnie o to chodzi w wolności, że sprawdzasz sobie dostępne możliwości i wybierasz produkt taki który Ci najlepiej podpasuje. Apple daje ci do wyboru kilka programów i musisz wybrać jeden z nich. Często nawet nie ma programu który rozwija wbudowane możliwości telefonu, takie aplikacje nie są zwykle dopuszczone a uwierz mi że wiele osób by z nich skorzystało
andy my fachowcy patrzymy na to przez pryzmat doświadczenia,
nas ta "piekielna maszyna" -komputer w palce nie parzy.
Uczyłeś kiedyś kogoś obsługi komputera ? To jest ekstremalny test na wyrozumiałość i cierpliwość.
Daj tu takiej osobie zbyt duży wybór to zblednie i zleje się potem, nie ogarnie tego, takie osoby mają inne wymagania co do funkcjonalności -
w jak najmniej miejsc wejść i jak najmniej razy kliknąć bo jak za dużo to zapomni.
Sprzęt Apple wg mnie jest dedykowany właśnie takim osobom ta firma leci na prostotę co nas fachowców oczywiście drażni bo my lubimy grzebać a oni na to nie pozwalają.
Sam nie raz jeżdżę po Apple jak po chudej szkapie ale tu jednak masz rację tylko w połowie.
Stary 01.09.2010, 14:06   #409
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Jeżeli chodzi o sprawę zamknięcia się we własnym środowisku to wiesz nie do końca mają do tego prawo. Jest coś takiego jak urząd antymonopolowy Dla mnie to co robi Apple jest podobne do tego co robiło MS. Tylko czekać aż zajmą się nimi odpowiednie urzędy
Czekaj tatka latka

Już ze 20 lat temu pracowałem na studiach na Macach. I już wtedy byłem nimi zachwycony: zupełnie inna kultura pracy, świetny jak na owe czasy obraz na ekranie, do którego obraz raczkujących pecetów się nie umywał, drukarka igłowa współpracująca tylko z Mac'iem wypluwała strony 5 razy szybciej niż inne współpracujące z PC, a i jakość druku było o niebo lepsza. Teraz, gdy technologia poszła do przodu, trudno już zauważyć takie różnice, ale zawsze z przyjemnością patrzę na ich produkty - tego nie można im odmówić.

Cóż, cena... Ale spieranie się z jednej i z drugiej strony dla mnie nie ma większego sensu. Są ludzie dla których cena nie gra roli, a chcą mieć produkt doskonale komponujący się na biurku. Są ludzie, którzy nie lubią przebierać w 100tys. programów, żeby wybrać coś dla siebie. Fanatyzm jest i z jednej i z drugiej strony śmieszny. M@X jest zboczony - sam o tym mówił, nie wiem czemu rozsądny Yahol dał się wciągnąć w religijne dysputy, a cała dyskusja nie ma sensu...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2010, 15:13   #410
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tak sobie poczytałem i polityką zawiało, to tylko powiem: Niektórzy wolą iBronka i iDonka, i żeby nie wiem co...
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2010, 15:37   #411
yahol
Głupi Yasio

yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Czekaj tatka latka
M@X jest zboczony - sam o tym mówił, nie wiem czemu rozsądny Yahol dał się wciągnąć w religijne dysputy, a cała dyskusja nie ma sensu...
Ja i rozsadek?!
Daj spokój.
Ja jestem kłamliwym i fanatycznym zwolennikiem Apple!
I zboczonym - bo każdy fanatyk,to zboczeniec.

Z polityka tonie ma nic wspólnego.
Po prostu niektórzy stosuje te same metody i sposób dyskusji.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Stary 01.09.2010, 15:55   #412
andy
logged out
CDRinfo VIP

andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
A sam pieprzysz głupoty, wyczytane gdzieś w głębiach internetu, napisane przez opłaconego pismaka, aby takie rzeczy pisał i ustawiał takich jak ty, kompletnie się na rzeczy nie znających, tylko potakujących jak "za Panią Matką".
Więc zacytuj te fragmenty gdzie piszę ponoć nieprawdę.

Cytat:
Nie obraź się ale do tej pory mało u Ciebie było konstruktywnych postów i to prędzej ja powinienem napisać, że nie ma sensu z Tobą dyskutować.

Cytat:
Napisany przez Patrix
Daj tu takiej osobie zbyt duży wybór to zblednie i zleje się potem, nie ogarnie tego, takie osoby mają inne wymagania co do funkcjonalności -
w jak najmniej miejsc wejść i jak najmniej razy kliknąć bo jak za dużo to zapomni.
Widzę, że mnie do końca nie zrozumiałeś. Nie mam nic przeciwko prostym aplikacjom dla typowego kowalskiego, ba nawet popieram ich tworzenie choć w pewnym sensie ogłupia to społeczeństwo.
W tym wszystkim chodziło mi o brak wyboru, to że dostajemy tylko jeden typ aplikacji i już to wszystko.
Cytat:
Napisany przez Reetou
Czekaj tatka latka

Już ze 20 lat temu pracowałem na studiach na Macach. I już wtedy byłem nimi zachwycony: zupełnie inna kultura pracy, świetny jak na owe czasy obraz na ekranie, do którego obraz raczkujących pecetów się nie umywał, drukarka igłowa współpracująca tylko z Mac'iem wypluwała strony 5 razy szybciej niż inne współpracujące z PC, a i jakość druku było o niebo lepsza. Teraz, gdy technologia poszła do przodu, trudno już zauważyć takie różnice, ale zawsze z przyjemnością patrzę na ich produkty - tego nie można im odmówić.

Cóż, cena... Ale spieranie się z jednej i z drugiej strony dla mnie nie ma większego sensu. Są ludzie dla których cena nie gra roli, a chcą mieć produkt doskonale komponujący się na biurku. Są ludzie, którzy nie lubią przebierać w 100tys. programów, żeby wybrać coś dla siebie. Fanatyzm jest i z jednej i z drugiej strony śmieszny. M@X jest zboczony - sam o tym mówił, nie wiem czemu rozsądny Yahol dał się wciągnąć w religijne dysputy, a cała dyskusja nie ma sensu...
Jednak teraz nie masz tej wyższości bo Apple ma te same bebechy co konkurencja. Jeżeli chodzi o desig to produkty konkurencji są nawet niekiedy bardziej "wy***iaszcze"
N modeli obudów gdzie już za 200zł można wybrać coś i solidnego i w ładnym guście. Monitory, masa wzorów, kolorów parametrów, drukarki, myszki itp itd.
Może kiedyś apple rządziło pod tym względem jednak teraz już nie. Dziwne tylko jest to że wysoka cena pozostała.

Apple w pewnym sensie mi przypomina Nokie. Gdy telefony zaczynały raczkować produkty Nokii były jedne z najlepszych na rynku. A teraz? Cena jest dalej wysoka ale gdybyśmy porównali z konkurencją to wypada marnie.

Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
Kula w plot. Obecnie wiekszosc programow jest ustawiona tak by dzialac, jedyne co to nalezy wpisac login i haslo (jak w Apple) oraz zaakceptowac regule w firewallu i dziala. Nie wmowisz mi ze AQQ, GG czy Tlen sa trudne w obsludze, a ci co instaluja inne maja juz pewna wiedze co i jak robic, wiec nie sprawia im to wiekszych trudnosci.
W tym wypadku mogę Ci przyznać rację. Te komunikatory są bardzo proste. Sam ich polecam znajomym mimo, że u mnie na desktopie jest Miranda.
Tam wystarczy kliknąć instaluj, uruchom wpisać login/hasło i już.

Cytat:
Jak cos sie robi czesto, warto miec nad tym kontrole i pojecie, szczegolnie gdy poznanie podstaw nie wymaga wielomiesiecznych przygotowan
Świetnie ujęte.

Cytat:
@andrzejj9 i Bartez jezeli ociezalosc umyslowa bedzie sie rozszerzac to nic dobrego nas nie czeka.
Ociężałość to raczej złe słowo tak jak wcześniej tolerancja. Jednak sam sens jest ok. Nie można pozwolić aby jakaś korporacja nami zawładnęła.
Apple robi to na wielu płaszczyznach. Od użytkowników po deweloperów aplikacji (ich regulamin jest chory), pewnie zaraz ktoś napisze, że ma wybór może iść do konkurencji. Niby tak, jednak co jeśli chce aby produkt był osiągalny na każdej platformie? Muszę się godzić na niewolnicze warunki od Apple.
Apple jest teraz gorsza niż MS 5-10 lat temu. Niby taka to z niej otwarta firma na standardy i OpenSource a tak na prawdę ma to gdzieś. Obrzucając technologię FLASH tak na prawdę myśli nie o standardach ale o sobie (apple tworzy coś na wzór flasha). Idąc dalej Apple tak bardzo promuje AVC/h264 jako format dla wideo w sieci. Wielu z Was pomyśli no ok, przecież AVC to świetna technologia prawda ? Problem w tym, że jest opatentowana i to min Apple zbiera za nie tantiemy Apple należy do MPEG LA No tutaj na szczęście będzie WebM od Google - całkowicie otwarty pozbawiony patentów format, który jest bardzo zbliżony do AVC.

Ostatnio zmieniany przez andy : 01.09.2010 o godz. 15:58
Stary 01.09.2010, 16:06   #413
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Gdzies ostatnio czytalem ze AVC embedowany w HTML5 ma byc nieodplatny.

Co do latwosci uzytkowania - juz kiedys o tym pisalem. Ciezko oczekiwac na tematycznym forum pelnym komputerowcow, ktorzy pol zycia stawiali znajomym Windowsy, ze beda szczesliwi z produktow prostych w obsludze. A ja powiem - nie dla Was one i tyle. Geeki to drobna grupa spoleczna, Steve stawia na reszte. To ze na forach zwiazanych z IT jest kumulacja, nie znaczy ze spoleczenstwo chce ogladac pliki systemowe badz potrafi zainstalowac Tlena. A ja...? Ja tz pol zycia naprawialem komputery, po czym stwierdzilem ze mam tego dosc i ze... nie jest mi ta wiedza potrzebna, bo nie chce serwisowac komputerow cale zycie! Dlatego uzywam Apple. Jestem zwyklym, zadowolonym uzytkownikiem produktow latwych w obsludze. A gdy ktos jeszcze, bardzo rzadko, zadzwoni, bo mam problem z Windows wolno mi powiedziec "Get a Mac", usmiechnac sie i odlozy sluchawke ;-)...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2010, 16:12   #414
andy
logged out
CDRinfo VIP

Cytat:
Gdzies ostatnio czytalem ze AVC embedowany w HTML5 ma byc nieodplatny.
Ciekawe dlaczego to wprowadzili...Czyżby WebM zaczynało być konkurencją ?

Cytat:
Co do latwosci uzytkowania - juz kiedys o tym pisalem. Ciezko oczekiwac na tematycznym forum pelnym komputerowcow, ktorzy pol zycia stawiali znajomym Windowsy, ze beda szczesliwi z produktow prostych w obsludze. A ja powiem - nie dla Was one i tyle. Geeki to drobna grupa spoleczna, Steve stawia na reszte. To ze na forach zwiazanych z IT jest kumulacja, nie znaczy ze spoleczenstwo chce ogladac pliki systemowe badz potrafi zainstalowac Tlena. A ja...? Ja tz pol zycia naprawialem komputery, po czym stwierdzilem ze mam tego dosc i ze... nie jest mi ta wiedza potrzebna, bo nie chce serwisowac komputerow cale zycie! Dlatego uzywam Apple. Jestem zwyklym, zadowolonym uzytkownikiem produktow latwych w obsludze. A gdy ktos jeszcze, bardzo rzadko, zadzwoni, bo mam problem z Windows wolno mi powiedziec "Get a Mac", usmiechnac sie i odlozy sluchawke ;-)...
Przeczytaj to co napisałem o prostych aplikacjach, ich użytkowaniu itp a zrozumiesz co miałem na myśli.

Tak z innej beczki trochę.

Video na żywo z konferencji Apple tylko dla makowców
http://antyweb.pl/video-na-zywo-z-ko...-dla-makowcow/

Najbardziej rozbawił mnie ten fragment:
Cytat:
Apple***174; will broadcast its September 1 event online using Apple***8217;s industry-leading HTTP Live Streaming, which is based on open standards. Viewing requires either a Mac***174; running Safari***174; on Mac OS***174; X version 10.6 Snow Leopard***174;, an iPhone***174; or iPod touch***174; running iOS 3.0 or higher, or an iPad***8482;. The live broadcast will begin at 10:00 a.m. PDT on September 1, 2010 at www.apple.com.
Skoro bazują na standardach to dlaczego aby odtworzyć konferencję trzeba posiadać oprogramowanie Apple? Czyżby Apple zaczynało robić to co do niedawna MS robiło z IE?
Oj niedobre Apple.

Ostatnio zmieniany przez andy : 01.09.2010 o godz. 16:16
Stary 01.09.2010, 16:15   #415
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A ja juz mam chipsy i piwo - czekam do 19.00 :-)!

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2010, 16:17   #416
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
Wiesz co Andy - mnie zarzucasz kłamstwo,i to więcej niż jeden raz!
A sam pieprzysz głupoty, wyczytane gdzieś w głębiach internetu, napisane przez opłaconego pismaka, aby takie rzeczy pisał i ustawiał takich jak ty, kompletnie się na rzeczy nie znających, tylko potakujących jak "za Panią Matką". W sumie to smutne i żałosne.
Zakrawa na obsesje.
I to tyle z mojej strony.
Sorry, ale tu się wtrącę..

"pieprzysz głupoty", "zakrawana na obsesję" itp.

To są dokładnie argumenty, jakie często słyszy się w ustach 'fanatyków' danej w tym wypadku marki (nie sugeruję ci bycia jednym z nich, bo czytam twoje posty i widzę, że są zwykle konstruktywne, ale tutaj wpadają w pewien schemat) - atakowanie osoby rozmówcy, a nie odnoszenie się do przedstawianych przez niego argumentów. Dla mnie to jest fanatyzm i to jest fanatyzm, jaki często można obserwować w przypadku Apple.

Niestety często wygląda to podobnie również w wykonania Jobbsa (tu do końca nie chciałbym oceniać, bo większość jego występów i wypowiedzi znam z relacji, więc uwzględniam możliwość przekłamań w tym zakresie) - zaprzeczanie rzeczywistości i próba przekonania - często bezpodstawnego - że to inni są źli, bo krytykują, a nie mają ku temu podstawy. Problem w tym, że często mają, a unikanie podjęcia merytorycznej dyskusji faktów nie zmienia.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2010, 16:25   #417
yahol
Głupi Yasio

Cytat:
Więc zacytuj te fragmenty gdzie piszę ponoć nieprawdę.
Andy - w przeciwieństwie, nie zarzucam ci pisania nieprawdy, czy kłamstwa!
Napisałem wyraźnie,nie znasz, nie używasz, (może miałeś w reku przez kilka minut) masz uprzedzenia wynikające z pisania przez przeciwników, opłacanych sowicie przeciwników, bzdur i głupot.
I je bezkrytycznie powtarzasz.
Co mnie obchodzi otoczka, propaganda i moda.
Nic, nic nic.
Obchodzi mnie wygoda, bezawaryjność i logika systemu.
Amen.
Znaczy EOT.
Stary 01.09.2010, 16:31   #418
andy
logged out
CDRinfo VIP

Cytat:
Andy - w przeciwieństwie, nie zarzucam ci pisania nieprawdy, czy kłamstwa!
Cytat:
Napisałem wyraźnie,nie znasz, nie używasz, (może miałeś w reku przez kilka minut) masz uprzedzenia wynikające z pisania przez przeciwników, opłacanych sowicie przeciwników, bzdur i głupot.
I je bezkrytycznie powtarzasz.
Przeczysz sam sobie yahol.
Stary 01.09.2010, 16:48   #419
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Widzę, że mnie do końca nie zrozumiałeś. Nie mam nic przeciwko prostym aplikacjom dla typowego kowalskiego, ba nawet popieram ich tworzenie choć w pewnym sensie ogłupia to społeczeństwo.
W tym wszystkim chodziło mi o brak wyboru, to że dostajemy tylko jeden typ aplikacji i już to wszystko.
Nam oczywiście, że mało, za to kowalskiemu wystarczy bo więcej mu nie trzeba...
Nie ogłupia to społeczeństwa (raczej) dzięki temu nieobeznane osoby radzą sobie same.
Jednak nie można nazwać tego jedynym i słusznym (to w związku z tym "raczej") i pisać wszędzie, że takie coś jest lepsze - bo nie jest.
Stary 01.09.2010, 18:46   #420
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
(...) Od użytkowników po deweloperów aplikacji (ich regulamin jest chory), pewnie zaraz ktoś napisze, że ma wybór może iść do konkurencji. Niby tak, jednak co jeśli chce aby produkt był osiągalny na każdej platformie? Muszę się godzić na niewolnicze warunki od Apple.
Jakieś szczegóły można prosić? Jako dev mnie to interesuje, choć nie miałem potrzeby do tej pory zapoznawać się z tym.

I przy okazji dyskusji może rozgraniczmy, o której części biznesu apple rozmawiamy. Bo z tego co mi wiadomo, to na Macach można instalować co się chce i nie musi to pochodzić z AppStore. Mam rację, czy tu też się pozmieniało?

I co znaczy wolność w instalacji czegokolwiek? Na windowsy nie można zainstalować aplikacji z *xów i odwrotnie, więc to też ogranicza tę wolność?

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: