![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#1231 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A Ty myślałeś, że będziesz na pececie grzebał w sofcie na sprzęt elyt?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1232 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Reetou, pewnie!
Trzeba to wybadać bo jak taki odpad wrzucają do tego ich sklepu, a ludzie to biorą... ![]() No ale jak się nie da to wystarczyłoby zainwestować w jakiegoś starego maca mini na c2d (są po ok 600pln) i kodować, oczywiście coś o lepszej jakości... Przy okazji konto zagraniczne do tego coby mi nie rozmieniali i belkowali w tej naszej nieszczęsnej walucie ![]() Bez urazy dla tutejszych forumowych jabłek (bo mimo żartów takimi baranami wg mnie nie są), na kretynach można zarabiać, i w takim układzie mógłbym z pożytkiem posiadać Mac'a.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 11.03.2011 o godz. 21:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Patrix tylko zauważ, że nie masz ŻADNEJ pewności, że twoja aplikacja trafi do sklepu, w każdej chwili mogą ją wywalić, nie dość że podpisujesz niekorzystny cyrograf i płacisz za dostęp do SDK bodaj 99$ to jeszcze zdzierają % od zysków
![]() Trzeba się dwa razy zastanowić zanim się zacznie tworzyć soft pod jabłka... ------ ![]()
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 11.03.2011 o godz. 21:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1234 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
- musisz kupić kompa z OS, Apple na tym zarabia - musisz kupić SDK, Apple na tym zarabia - zdzierają % z zysków, Apple na tym zarabia User za to musi inwestować w sprzęt, w pracę i nie ma pewności na dostanie się do sklepu, nie ma pewności zysku. No i do tego kochany JB dochodzi... ![]() Po dostaniu się do appstore już z samej statystyki jakiś zysk jest gwarantowany, kwestia ile będzie mieć cyferek... potem jakiś pryszcz wrzuca to na torrenty i jest nagle 10k seedów i szlag mnie wtedy kufa trafia ![]()
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 11.03.2011 o godz. 22:15 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1235 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Rozwiewam watpliwosci :
Na iOS programuje sie w XCode (takie lepsze i ladniejsze Object-C). Jest za darmo na plycie z OS X retail, lub za 3.99 Euro w Mac App Store. Konto developerskie to 99 dolcow na rok i jesli tylko developer nie lamie regulaminu App Store to ma 100 % pewnosci ze aplikacja zostanie do sklepu dopuszczona i bez problemu zarobi swoje 70 % za kazdy zakup jego programu. Wraz z Lionem skonczy sie wsparcie dla aplikacji PPC nawet przez warstwe Rosetta, wiec jak kupowac uzywanego Maca do programowania to juz tylko (niestety) na Intelu. Patrix, jesli chcesz pisac na iOS to juz zglaszam sie jako tester :-)! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 | |||||||||
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 12.03.2011 o godz. 07:36 |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#1237 |
Get a Mac!
Nie ma XCode na Windows i raczej nie bedzie. A testerem byc chce, bo pewny jestem ze Patrixu skupi sie na ilosci funkcji programu (iod tej strony nie bede mial mu nic do zarzucenia) za to calkowicie oleje estetyke, a brzydkiej aplikacji ktora wzroku nie przyciagnie nikt nie kupi. Dwa lata siedze w tym "swiatku" i troche na ten temat juz wiem ;-)...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1238 | |||
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po raz kolejny udowodniłem jaki z Ciebie fanboj i osoba, która nagminnie kłamie.
![]() |
![]() |
#1239 |
Pingwin specjalista.
andy, czepiasz się, M@X chce być miły, robi wyjątek dla 'znajomego' z forum i proponuje betatesty, a Ty mu jedziesz po bandzie...
![]()
![]() |
#1240 | |
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() --- ![]() -- Czy jakiś znawca aplikacji pod iOS mógłby wypisać powiedzmy 100 przydatnych programów? Najlepiej gdyby się nie dublowały funkcjonalnością ![]()
![]() |
![]() |
#1241 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
andy, moim zdaniem trochę przesadzasz z tym ciągłym jechaniem po Macach, apple i ich polityce. Czy to się komuś podoba, czy nie Apple zrewolucjonizowało rynek. Począwszy od iPodów, przez iPhone, a na iPadach kończąc, a i na tym pewnie się nie skończy. Żaden inny producent nie może się pochwalić takimi wynikami. Marketing? W dużej mierze na pewno, ale przecież o to chodzi w marketingu, żeby umożliwić sprzedaż produktu.
Co do kosztów programowania na produkty apple, to równie dobrze można przyczepić się do tego, że do pisania programów na PC potrzebujesz komputer z windows, najlepiej Visual Studio. Na darmowym Expressie raczej daleko nie zajedziesz, więc trzeba wydać grube tysiące na środowisko. Idąc dalej, napiszesz program na PC i żeby coś zarobić na nim musisz go jakoś sprzedać. Sam musisz zadbać o marketing, dystrybucję itp. Owszem, App Store ma ograniczenia i to spore, ale z drugiej strony pozwala dotrzeć do milionów użytkowników bez większego wysiłku. Spróbuj to samo zrobić samodzielnie. 30% prowizji to tak naprawdę nie jest tak dużo. I ostatnia kwestia z ostatniego posta: Co to znaczy dobry program? Coś, co dla mnie jest mało wartościowym gównem, dla kogoś może być aplikacją, której używa na co dzień. Może czasem warto popatrzeć z trochę szerszej perspektywy? Myślę, że z wymienieniem 100 "przydatnych" programów na PC też mielibyśmy problem i każdy miałby swoją listę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1242 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@andy
A dlaczego 100, nie lepiej 1000 programów albo 100 000 0 aplikacji ![]() Co do przydatności aplikacji Bartez dobrze mówi/pisze, dla ciebie foobar2000 to super aplikacja, dla mnie barachło nic nie warte ![]() Lub na odwrót dla mnie Microsoft Visio to najbardziej potrzebna aplikacja, dla ciebie pewnie już wręcz przeciwnie ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 12.03.2011 o godz. 20:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1243 | |||||
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fanboje Apple zazwyczaj używają magicznego zaklęcia "Ale na iOS jest tyle a tyle aplikacji!!!!!". Co mi po liczbie 600k skoro tak na prawdę typowy użytkownik ma z 10-15 aplikacji(programy, gier nie wliczam)? Przez napisanie "Czy jakiś znawca aplikacji pod iOS mógłby wypisać powiedzmy 100 przydatnych programów?" chciałem tylko pokazać jak pusty jest argument "Na iOS jest 600k aplikacji" ![]()
![]() |
![]() |
#1244 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Andy, pokazuje jedynie, ze fanatyzm, bez uzasadnienia, ma się dobrze i nigdy wśród braci, nie zaginie.
Już dawno udowodniono, ze dyskusja z fanatykiem, jest bezcelowa i prowadzi donikąd. Nawet gdyby Bill Gates powiedział - Apple prowadzi w wyścigu innowacji informatycznych - to andy zacznie krzyczeć o fanbojach i sekciarstwie ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
Get a Mac!
Ja tam fanatycznego hejtera andy'ego olewam, niemniej wypowiedz ta dala mi inspiracje. Wypisze czego uzywam i chetnie poznam czego uzywaja inni iUzytkownicy ;-)...
1. Allegro - wiadomo, program do obslugi popularnego serwisu aukcyjnego, jako ze w klasycznej formie nie jest skrojony doekranu 3,5 cala. Dzieki apce jego obsluga to przyjemnosc! 2. eBay - jak wyzej 3. WystawTo - polski program automatyzujacy wystawianie aukcji na allegro. Robie zdjecie moim iPhonem, dodaje opis i voila :-)! 4. AirsoftApp - baza mojego sprzetu airsoftowego oraz przelicznik wskazujacy ile czasu ladowac baterie do repliki. Dodatkowo jest przelicznik fps na joule co w ASG jest istotne. 5. iGun Pro - baza informacji o broni wraz ze zdjeciami i symulatorem strzalu wraz z odglosem, ruchem zamka oraz sposobem wyrzucania luski. 6. Booking.com - apka dzieki ktorej moge szybko znalezc hotel w poblizu miejsca gdzie sie znajduje, zrobic rezerwacje pokoju online lub uzyskac numer do recepcji. 7. Evernote - kolekcjonuje na nim wizytowki. 8. Listonic - cyfrowa lista zakupow. Automatycznie segreguje produkty wedlug kategorii i rejestruje ich ceny informujac o podwyzkach. 9. Pajacyk - codzienna pomoc glodnym dzieciom. Gdybym zapomnial - komunikat push przypomni mi o kliknieciu w brzuszek. 10. Przepisownik - pomysl na sniadanie/obiad/kolacje w oparciu o podane skladniki (czytaj - to co akurat mam w lodowce ;-)) 11. Skyscanner - wpisuje gdzie chce leciec i z ktorego lotniska, a on powie mi ile mnie bedzie to kosztowac, jakimi liniami moge leciec i ile przesiadek mnie czeka. 12. Telemaniak - program telewizyjny. Rzadko uzywam bo nie ogladam, ale czasem sie przydaje. 13. Telewizja - uzywalem poki byl stream z TVN24, teraz to tv trwam i pare innych bzdur... 14. Thermometer - wiadomo, temperatura w miejscu gdzie sie znajduje. 15. eGazety - czytnik polskiego kontentu. Bardzo atrakcyjne ceny! 16. Woblink - podobnie jak wyzej. Mniej tytulow, ale sa komiksy z Jezem Jerzym! 17. iWzory - tablice i wzory matematyczne 18. Wolfram Alpha - studentom uczelni technicznych nie trzeba przedstawiac, prawda? 19. iBankomaty - baza bankomatow w aktualnej okolicy z adresami. 20. iMoney - apka popularnego serwisu, informacje ze swiata pieniedzy. 21. Kalkulator placowy - podajac wynagrodzenie brutto oblicz swoje netto i na odwrot. 22. KiedyForsa - podaje moj bank oraz z jakiego banku wykonano przelew oraz o ktorej. Dzieki temu dowiem sie o ktorej pieniadze zostana zaksiegowane na moim koncie. 23. PayPal - wiadomo 24. WGPW - notowania gieldowe warszawskiej gieldy papierow wartosciowych. 25. AgingBooth - robimy zdjecie i postarzamy osobe na zdjeciu 26. FatBooth - to co wyzej, tylko pogrubiamy 27. Illusion Hand Free - mozemy na wykonanym zdjeciu stworzyc efekt z Sin City (np. kolorowa postac i czarno biale tlo) 28. OldPhotoPro - robimy "stare zdjecie" 29. Photoshop Express - chyba wiadomo 30. Photo 360 - narzedzie do zdjec panoramicznych 31. Dropbox - wiadomo 32. Licznik - zlicza ilosc wykorzystanych danych w pakiecie 3G w zadanym okresie rozliczeniowym. Przypomina pushem gdy konczy sie limit oraz gdy zmienia sie okres rozliczeniowy. 33. Speed Test - testuje predkosc polaczenia internetowego. 34. Slownik angielsko-polski - wiadomo 35. Slownik slasko-polski - tez wiadomo, przydatne jak sie mieszka i pracuje na slasku. 36. Wikipanion - przegladarka wikipedii. 37. SMS Gateway - bramka do wysylania SMS 38. Heywire - jak wyzej 39. Jaka siec - wybieramy numer z naszej ksiazki adresowej a program informuje nas w jakiej jest on sieci. 40. Palringo - komunikator, obsluguje GG. 41. Skype - wiadomo 42. Tapatalka - ^_^ 43.PlayStation Official App - obslugs mojego konta na PSN. Sprawdzam w co graja znajomi, porownuje trofea i czytam nowosci ze swiata PS. 44. Tie-a-Tie - baza roznych wezlow do krawatow wraz z samouczkami jak je zawiazac. 45. Ringtone Maker - robi dzwonki z utworow w naszym iPodzie. 46. Shazam - wlaczamy, przystawiamy iPhone'a do glosnika i za chwile dowiadujemy sie jaka aktualnie piosenka leci w radiu (przydaje sie w temacie "Szukam tytulu piosenki" ;-)). 47. SoundHound - jak wyzej, tylko dodatkowo jesli mamy ciut umiejetnosci wokalnych mozemy tez zanucic. 48. Find my iPhone - jak ukradna mi iPada moge go namierzyc z iPhone'a i odwrotnie. 49. UpCode - czytnik kodow QR, czy jak one sie tam nazywaja. 50. Demoty - apka do demotywatory.pl 51. Gazeta.pl - j/w 52. Komixxy - j/w 53. KomputerŚwiat - j/w 54. Onet.pl - j/w 55. Pracuj.pl - j/w 56. WP.pl - j/w 57. Wykop - j/w 58. Keynote Remote - pilot do prezentacji w Keynote 59. Remote - pilot do iTunes. Zmieniam kawalki nie wstajac z kanapy. 60. FreeAppADay - informuje mnie o codziennych promocjach i przecenach w AppStore. 61. Antyradio - apka do sluchania radia internetowego. 62. FabrykaMuzy - j/w 63. OpenFM - j/w 64. PolskaStacja - j/w 65. Radio Zet - j/w 66. ZlapTaxi - sprawdza gdzie jestem, pokazuje taksowki w okolicy i numery do nich. 67. iTablice - wpisuje kombinacje literowa z tablicy rejestracyjnej i dowiaduje sie z jakiego miasta i wojewodztwa pochodzi. 68. NAVIGON - nawigavja satelitarna, moim zdaniem lepsza niz TomTom. Swietnie wspolpracuje z iPodem 69. Rozklad Jaxfy - rozklafy jazdy autobusow. Na dzien dzisiejszy ponaf 20 miadt, w tym moje. 70. iTankuj - pokazuje stacje w poblizu oraz opinie kierowcow o jakosci paliwa na niej. Oczywiscie sami mozemy taka opinie rowniez wystawic. 71. AirVideo - ogladam bezprzewodowo filmy z mojego komputera. 72. Spy Cams - kamery z wielu miejsc na swiecie. 73. VLC - wiadomo 74. Zumi - wiadomo 75. Bum - wymiana danych, kontaktow itp. poprzez bumpniecie o drugiego iPhone'a. Nie wymienialem gier (ktorych mam z 50 jako lubiacy popykac czlowiek), nie zerkalem na apki na iPadzie (tylko iPhone) i zgodnie z prosba odpuscilem druga 50ke apek wydajacych odlosy pierdzenia, krzyczacych "Ale urwal!", symulujacych wciaganie kokainy do nosa, udajacych ciecie palca pila, ludzika tanczacego do puszczonej muzyki, skaczace cycki, udawane nadchodzace polaczenie, maszynke do golenia, miecz swietlny, piwo, vuvuzele i wiele, wiele innych dajacych mnostwo frajdy, a o ktorych zatwardziali pecetowi smutni panowie nie chca slyszec ;-)... |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|