Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 5, średnio 3.40. Tryby wyświetlania
Stary 06.03.2011, 12:35   #1186
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
Nie ma to nic wspólnego z fanatyzmem, sekciarstwem ani żadna rzeczą która pasuje do twojego spaczonego światopoglądu
I nikt Ci nie podskoczy, nie?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.03.2011, 12:51   #1187
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
I nikt Ci nie podskoczy, nie?
I ty Reetou, przeciwko mnie

Ps: zapisałem sobie tę dyskusje, na dysk.
Jak również kilka innych, z innych for, są bardzo ciekawe psychologicznie i rodzajowo.
Jak zacietrzewienie i obrona własnych wyobrażeń może wpływać na dyskusje.

Sam nie jestem bez winy, bo te wymianę zdań, w sposób głupi, podjąłem, ale może usprawiedliwia mnie fakt, ze chciałem przedstawić i przybliżyć idee używania innego niż wszyscy systemu operacyjnego (już nie napisze "lepszego", "bardziej stabilnego" i "prostszego" - bo spienicie się jak mydło w płynie), ale po prostu innego, ze istnieje świat w którym jest wybór, miedzy jednym a drugim, a nawet trzecim - co mnie dziwi, to brak wypowiedzi na temat Linuxa.
Ale taka jest prawda, istnieje świat w którym Windows nie jest jedynym, najdoskonalszym systemem operacyjnym.
I choćbyście napisali milion bredni, oskarżeń, i kalumnii, to są ludzie myślący inaczej od was - i to was uwiera jak gwoźdź w bucie
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2011, 13:57   #1188
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
To jedyna sluszna pointa tej dyskusji. Think different! ;-)

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2011, 14:48   #1189
yahol
Głupi Yasio

yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Glossa do topicu:

PC umiera, a wszyscy zostaniemy fanami Apple'a
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Stary 06.03.2011, 15:01   #1190
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Chocby mi chcieli przyjemnosc fizyczna z przyrodzeniem sprawic bym zaczal tabletu uzywac zamiast PC, nie dam sie, bede walczyl. No chyba, ze przez rok codziennie, ale i tak komputer bylby schowany i czekal na sprzedanie cialatajstwa.
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2011, 16:03   #1191
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Andy - przedstawię ci argument nie do odparcia
Jestem zadowolonym, ukontentowanym nawet, użytkownikiem Apple
I co ty na to
Rozumiesz, to co napisałem
Nie ma to nic wspólnego z fanatyzmem, sekciarstwem ani żadna rzeczą która pasuje do twojego spaczonego światopoglądu
Ciekawe. gdyby się cofnąć o kilka stron to można by przeczytać jak wynosisz Apple na piedestał. Nie mam nic przeciwko temu, że ktoś używa produktu takiej czy siakiej firmy. Jeżeli jednak taka osoba przez pryzmat używania tego produktu wygłasza tezy bez pokrycia to wtedy zaczynam mieć już przeciwko.
Pisanie, że np. MacOS jest najlepszym systemem nie podając KONKRETNYCH cech o tym świadczących jest stwierdzeniem PUSTYM i NIEPRAWDZIWYM.

Cytat:
Ps: zapisałem sobie tę dyskusje, na dysk.
Jak również kilka innych, z innych for, są bardzo ciekawe psychologicznie i rodzajowo.
Jak zacietrzewienie i obrona własnych wyobrażeń może wpływać na dyskusje.
Powiało hipokryzją jak nic. Proponuję abyś sobie poczytał to co piszesz i w jaki sposób to robisz a potem wypowiadał się o innych.

Cytat:
Sam nie jestem bez winy, bo te wymianę zdań, w sposób głupi, podjąłem, ale może usprawiedliwia mnie fakt, ze chciałem przedstawić i przybliżyć idee używania innego niż wszyscy systemu operacyjnego (już nie napisze "lepszego", "bardziej stabilnego" i "prostszego" - bo spienicie się jak mydło w płynie), ale po prostu innego, ze istnieje świat w którym jest wybór, miedzy jednym a drugim, a nawet trzecim - co mnie dziwi, to brak wypowiedzi na temat Linuxa.
Ale taka jest prawda, istnieje świat w którym Windows nie jest jedynym, najdoskonalszym systemem operacyjnym.
Czy ty człowieku czytasz ze zrozumieniem to co inni piszą ? NIKT NIE TWIERDZI, ŻE WINDOWS CZY LINUX JEST NAJLEPSZY!
To fanboje Apple rozsiewają fud o tym jak to te systemy są do dupy i jak to MacOS jest najlepszy.
Cytat:
I choćbyście napisali milion bredni, oskarżeń, i kalumnii, to są ludzie myślący inaczej od was - i to was uwiera jak gwoźdź w bucie
Proszę wypunktuj gdzie piszę brednie. Jeżeli tego nie zrobisz to będzie jasne, że twoje wypowiedzi są puste i nic nie warte.

Cytat:
Napisany przez M@X
To jedyna sluszna pointa tej dyskusji. Think different! ;-)

Wiadomość wysłana z ***63743; iPhone przy użyciu Tapatalk
Nikt tutaj nie objeżdża kogoś za używanie sprzętu od Apple ale za twierdzenie, żę to najlepsze urządzenia i system na świecie.

btw. Wstawianie tego podpisu z czego wysłałeś posta świadczy tylko o twoim poziomie.

Cytat:
Dyrektor firmy Gartner, George Shiffler przewiduje znaczny wzrost zainteresowania konsumentów alternatywnymi urządzeniami dla mobilnych pecetów, w tym między innymi iPadem i innymi tabletami. To ma natomiast znacznie zmniejszyć sprzedaż mobilnych komputerów, bowiem zamiast kupować kolejne notebooki czy netbooki, klienci wybiorą tablet, smartfon lub inną alternatywę, jako swoje główne mobilne urządzenie.
Dopóki tablety nie będą oferowały tego samego co laptop czy komputer stacjonarny nie mają szansy na zostanie głównym urządzeniem w domu. Wielokrotnie już pisałem, że tablety czy smartfony to przedłużenie naszego sprzętu stacjonarnego czy mobilnego(laptopy).

Cytat:
Według analityków, mobilne komputery nie spełniają swojej roli - są zbyt ciężkie i nie oferują pracy na baterii przez cały dzień, tym samym nie dotrzymując obietnicy prawdziwej mobilności, którą mogą zaoferować właśnie tablety.
Nigdy nie pomyślałbym, że laptop ma pracować cały dzień na baterii! Nie wiem skąd ludzie biorą takie wnioski...
Laptop to przenośnie biurko, to urządzenie które możemy zabrać ze sobą i wykonywać na nim (prawie)taką samą pracę jak na stacjonarce.

Kiedyś napisałem, że tablety wyprą netbooki. Dzisiaj mogę napisać, że jednak tak nie będzie bo dopóki netbooki oferują większe możliwości niż tablety będą potrzebne.
Na netbooku można sobie pisać program, tworzyć strony www czy np. bawić się w prostą edycję wideo/muzyki.

P.S. Słowo PC nie oznacza komputera z Windows ale wszystkie osobiste komputery - Personal Computer. Znając to można by ładnie zapunktować autora za tytuł wpisu
Stary 06.03.2011, 17:13   #1192
yahol
Głupi Yasio

Gdybyś czytał ze zrozumieniem.....
[Pozostała cześć wpisu, nie została zamieszczona, albowiem zawierała treści obraźliwe, insynuacje i pomówienia, oraz niczym nie uzasadnione treści wskazujące]
Stary 07.03.2011, 13:28   #1193
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cool

Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
To wszystko to tylko mit. Zgadzam się.
Powstał iPad 2. Fajnie, i tak go nie kupię, bo za drogi... . Ale dlaczego nie ma w nim czytnika kart SD i portu USB oraz sieci 4G ?? Znowu producent chce przekonać ludzi,że wie lepiej ?

Apple to mistrzowie PRu.. przekonali ludzi,ze są równocześnie : elitarni oraz dla wszystkich (każdy głąb obsłuży iPada, iPhone), są piękni i prości, są warci pożądania, są inni a więc posiadacz się wyróżnia, są dobrzy (ta legenda o Apple dla profesjonalnej grafiki i o zaletach ich systemu operacyjnego)... No i fajnie. Mam tylko prośbę do firmy Apple , róbcie naprawdę dobre rzeczy i słuchajcie trochę klientów. To nie takie straszne.

Ostatnio przeczytałem ciekawą rzecz (Newsweek chyba). Że iPad i programy z AppStore są w stanie zastąpić profesjonalne studio nagraniowe dla muzyka. Lepiej - nawet iPhone sobie poradzi. Że takie studia jak Abbey Road Beatlesów czy nawet te co powstały w Polsce, mogą iść na złom. Hm.. owszem, na pewno w domku można teraz zrobić i nagrać wiele rzeczy ale muzycy dalej wolą korzystać z profesjonalnych studiów. Mało tego, niektórzy zamiast w ProToolsie, zaczynają nagrywać na starych wielościeżkowych magnetofonach i miksować na stołach analogowych. Wbrew pozorom dobrze nagrać płytę jest trudno. iPad nie załatwi wszystkiego. Ale każdy może zostać Justyną Biberem

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2011, 17:32   #1194
Banana Coctail
Banned

Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Na konferencji Apple pokazalo jak nagrywac piosenki, gdy nie umie sie grac; razem z auto-tune mamy komplet dla beztalencia.
Stary 07.03.2011, 19:21   #1195
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Fajnie pokazana polityka Apple
http://applefobia.blox.pl/2011/03/Gd...wersja-12.html

Uśmiałem się jak nigdy

---------

Apropo ściągania rozwiązań
http://applefobia.blox.pl/2011/03/iP...-podrobek.html

--------
I jeszcze coś...
http://gizmodo.pl/gadgets/18435/niez...ki_jablek.html

Ostatnio zmieniany przez andy : 07.03.2011 o godz. 19:42
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2011, 22:18   #1196
Banana Coctail
Banned

Applefobia czasem strzela w plot, ale zwykle dobrze punktuje.
M@Xu Cie andy opieprzy za 'Apropo', bo powinno byc 'A propos'.
Stary 08.03.2011, 00:58   #1197
M@X
Get a Mac!

M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Powinno.

Stary 09.03.2011, 19:32   #1198
Banana Coctail
Banned

Co nowego? JarKacz uzywa iPada. Przyszloscia narodu ten tablet jest.
Stary 09.03.2011, 21:39   #1199
M@X
Get a Mac!

Jak do postaci Jaroslawa pozytywnych uczuc nie zywie tak jego uzasadnienie uzytkowania jest esencja tego, dlaczego ludzie iSprzetow uzywaja - PROSTOTY OBSLUGI!

"Tam gdzie nacisne, robi sie wieksze."

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

Stary 09.03.2011, 22:26   #1200
Banana Coctail
Banned

Niedlugo Stefan mu oferte przesle - by po osiagnieciu wladzy edukowac masy 'Maczkiem'. Bedzie specjalna edycja "Mac OS X Jaro Remix".
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: