Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 19.02.2011, 11:10   #1
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
...Już mam dość słuchania tego, że to tylko apple wymyśla coś nowego a inni kopiują. Jeżeli chcesz w tym kierunku dyskutować to napisz co takiego Apple wymyśliło (ale od zera).
Smartfony? NIE były już wcześniej. Tablety? NIE, były już wcześniej. Netbooki? NO NIE, bo były już wcześniej!
Jestem pewny, że jeżeli iPhone będzie miał klawiaturę to fanatycy będą rozgłaszali, że Apple wymyśliło smartfona z klawiaturą i jak bardzo to jet za***iste.
Jak to? To nie wiesz
Apple wymyśliło zero

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.02.2011, 11:55   #2
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie znacie(my) się -podręcznik do drugiej klasy- historia komputerów -Razem w szkole

-2011-02-19-11-53-34.jpg

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2011, 13:29   #3
jesi
Forumator

Data rejestracji: 11.09.2006
jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No nie mogę, serio takich głupot te dzieciaki teraz uczą? Myślałem, że palmtop to kieszonkowy komputer i że na rynku był dużo wcześniej. Najwyraźniej byłem w błędzie, człowiek całe życie się uczy.
jesi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2011, 14:46   #4
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Skoro Cię tak bardzo nie obchodzi to dlaczego bierzesz w niej udział?
Podziwiam wasza lekkość stylu, pomysłowość i poczucie humoru
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2011, 10:25   #5
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nie ma tam pytania do mnie wiec na co mialem zwracac uwage?

Porownanie dwoch laptopow w klasie premium czyli nadajacej sie do uzywania. Cene w Macu uzasadnia jakosc wykonania, design i Mac OS X. Tyle.

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2011, 14:41   #6
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Reklama i tyle...a potem mamo kup mi ajpoda...
Stary 19.02.2011, 20:47   #7
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Pokolenie Apple ;]

Cytat:
Napisany przez M@X
Nie ma tam pytania do mnie wiec na co mialem zwracac uwage?
W późniejszych postach prosiłem o odniesienie się do tego, no ale mniejsza o to.
Cytat:
Porownanie dwoch laptopow w klasie premium czyli nadajacej sie do uzywania.
Śmiać się czy płakać? Sorty ale laptopy za 2k też da się używać...
Cytat:
Cene w Macu uzasadnia jakosc wykonania, design i Mac OS X. Tyle.
Wcale nie uzasadnia. Ludzie sobie to wmówili aby wierzyć, że za 9.5k! mają coś wyjątkowego...
Ten Dell wygląda całkiem fajnie(podoba mi się wygląd) jednak gdyby przez to miał kosztować 9.5K to NIGDY bym go nie kupił.
Parametrami mimo, że tańszy od tego MBP bije go na głowę. Jak widać Apple pakuje w sreberka to samo co inni(poprawka, mniej wydajne podzespoły) dając cenę prawie 2x wyższą.

P.S. Dodając ten podpis do każdego postu pokazujesz tylko jak bardzo jesteś inny...

Cytat:
Napisany przez czary2mary
Nie znacie(my) się -podręcznik do drugiej klasy- historia komputerów -Razem w szkole
I dziwić się później, że jest taki a nie inny poziom wiedzy...

Cytat:
Napisany przez yahol
Podziwiam wasza lekkość stylu, pomysłowość i poczucie humoru
A ja to że mimo iż na każdym kroku punktuje Cię argumentami wciąż wychodzisz do walki

P.S. Czy ktoś z posiadaczy laptopa/stacjonarki z MacOS mógłby mi zrobić listę 50 rzeczy które się lepiej robi niż na innych systemach?

Ostatnio zmieniany przez andy : 19.02.2011 o godz. 22:26 Powód: Stylistyka ;-0
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2011, 22:15   #8
yahol
Głupi Yasio

yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
zy...

A ja to że mimo iż na każdym kroku punktuje Cię argumentami wciąż wychodzisz do walki
Andy - jeżeli wydaje ci się, ze z tobą walczę i ty mnie punktujesz - to masz racja - wydaje ci się.
W obu przypadkach.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Stary 19.02.2011, 21:32   #9
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@andy ludzisz sie, ze dostaniesz inna odpowiedz niz 'wszystko'?
filmik stopil mi musk.
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2011, 23:05   #10
M@X
Get a Mac!

M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Andy - mnie sie wydaje ze jestes kolejnym krzykaczem, ktory albo w ogole nie pracowal na Mac OS X albo pracowal na nim 2 tygodnie w mysl zasady "sprobuje" zamiast powierzajac mu cala swoja prace i wszystkie wazne dokumenty. Po dwoch miesiacach ciaglego uzytkowania bez wracania do szajsu (ang. windows) stwierdzisz ze nie ma po co wracac... No ale... To jest etap do ktorego trzeba troche podrosnac i zebrac sie w sobie ;-). Ja sie ciesze np. Ze gdy wysylam raporty w Pages i nie moga ich odczytac to moja firma kupuje mi Office for Mac (bo jest taniej niz kupic mi laptopa)...

Stary 20.02.2011, 00:18   #11
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ale brednie....

A ja się cieszę np. że moja firma zapewniła mi odpowiednie narzędzia pracy, żebym nie musiał wysyłać raportów na papierze toaletowym z którego nikt w firmie nie będzie mógł i chciał nic odczytać. Podrośnij trochę.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2011, 10:53   #12
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X
Andy - mnie sie wydaje ze jestes kolejnym krzykaczem, ktory albo w ogole nie pracowal na Mac OS X albo pracowal na nim 2 tygodnie w mysl zasady "sprobuje" zamiast powierzajac mu cala swoja prace i wszystkie wazne dokumenty. Po dwoch miesiacach ciaglego uzytkowania bez wracania do szajsu (ang. windows) stwierdzisz ze nie ma po co wracac... No ale... To jest etap do ktorego trzeba troche podrosnac i zebrac sie w sobie ;-). Ja sie ciesze np. Ze gdy wysylam raporty w Pages i nie moga ich odczytac to moja firma kupuje mi Office for Mac (bo jest taniej niz kupic mi laptopa)...
Skoro zarzucasz mi, że jestem krzykaczem proszę zacytuj kilkanaście moich wpisów - tylko pełnych gdzie wyrażam się jak krzykacz.

Wiesz nie jesteś pierwszym przypadkiem, który po przesiadce na sprzęt od Apple zaczyna nienawidzić drugiej strony, i wmawia wszystkim jak to jest lepszym używając go. Ciekawe z czego to wynika?

Mi się wydaje, że to Ty musisz podrosnąć bo jak na razie nie potrafisz postawić kontrargumentów. Piszesz tylko ogólnikami i marketingowym bełkotem. Jak do tej pory przynajmniej 10 razy ubiłem twoje tezy.

To ostatnie zdanie to do czego jest? Chwalisz się, że firma Ci kupiła Office na Maka? Jeżeli tak to zrobili to nie dlatego aby Tobie zrobić dobrze, ale dlatego aby na Ciebie wydać jak najmniej. Czy to jest powód do ekscytacji i dumy?

Ponowię jeszcze raz prośbę o to aby użytkownik systemu MacOS zrobił takie malutkie porównanie co się w jego systemie robi lepiej niż w innym, powiedzmy w ilości 50 sztuk. Dlaczego tak dużo? No skoro przepłacam ok 4k na sprzęcie to chciałbym wiedzieć co dostaję w zamian, a liczba 50 to wcale nie tak dużo skoro system jest "za***isty"!
(Jeżeli na to nie potrafisz odpowiedzieć to znak, że kupiłeś ich sprzęt bo Ci zrobili wodę z mózgu)
Stary 20.02.2011, 11:35   #13
yahol
Głupi Yasio

Cytat:
Skoro zarzucasz mi, że jestem krzykaczem proszę zacytuj kilkanaście moich wpisów - tylko pełnych gdzie wyrażam się jak krzykacz.
Nie Andy, nie jesteś krzykaczem. Jesteś fanatykiem.
Fanatycznym przeciwnikiem Apple.
Dyskusja z tobą nie ma sensu.

Cytat:
Wiesz nie jesteś pierwszym przypadkiem, który po przesiadce na sprzęt od Apple zaczyna nienawidzić drugiej strony, i wmawia wszystkim jak to jest lepszym używając go. Ciekawe z czego to wynika?
Ciekawe gdzie to widać? Chwilowo sa tylko twoje i kilku innych, napady na Apple, pomysły, produkty, marketing i wszystko inne, gdzie wskazujecie ze to czyste zło

Cytat:
Mi się wydaje, że to Ty musisz podrosnąć bo jak na razie nie potrafisz postawić kontrargumentów. Piszesz tylko ogólnikami i marketingowym bełkotem. Jak do tej pory przynajmniej 10 razy ubiłem twoje tezy.
Tu się zgadzam Musisz podrosnąć. Powiem więcej podrosnąć i dojrzeć - o tolerancji, do akceptacji innej postawy ... ogólnie do dorosłości.

Cytat:
Ponowię jeszcze raz prośbę o to aby użytkownik systemu MacOS zrobił takie malutkie porównanie co się w jego systemie robi lepiej niż w innym, powiedzmy w ilości 50 sztuk. Dlaczego tak dużo? No skoro przepłacam ok 4k na sprzęcie to chciałbym wiedzieć co dostaję w zamian, a liczba 50 to wcale nie tak dużo skoro system jest "za***isty"!
(Jeżeli na to nie potrafisz odpowiedzieć to znak, że kupiłeś ich sprzęt bo Ci zrobili wodę z mózgu)
No właśnie - nie przepłacasz bo nie kupiłeś i nie używasz sprzętu Apple.
Jak będziesz miał Appla, to możemy podyskutować. Zapewniam cie, ze na temat wad i problemów ze sprzętem Apple wiem od ciebie zdecydowanie więcej i nie muszę powtarzać tych bzdur które tak uporczywie kopiujesz z zawziętością z innych stron.

I gdybyś nie zrozumiał - powtórzę - używam Apple bo mnie na to STAĆ - mentalnie i finansowo!
Stary 20.02.2011, 11:42   #14
Gadzina18
Forumator

Data rejestracji: 27.08.2004
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Oj Andy... nie wiem, czy będę w stanie wykazać aż 50 pozycji, a nawet gdybym to zrobił, to byłoby to czysto subiektywne, więc na pewno nie miarodajne. Napiszę, jednak, co wg mojej subiektywnej oceny jest lepsze:

1. Dock - Tutaj pasek zadań Windows jest wg mnie gorszy, chociaż do rozwiązania z okienek nie mam jak się przyczepić, bo się na nim "wychowałem"
2. Gesty multitouch w gładzikach MBP i niektórych MB oraz Magic Trackpad - są po prostu genialne. W połączeniu ze Spaces (wirtualne pulpity) oraz Expose (inteligentne zarządzanie wieloma otwartymi aplikacjami) to - moim zdaniem standard, który powinien być w każdym systemie. Oczywiście odpowiedniki można znaleźć w Linuksie, ale w mojej (subiektywnej) opinii rozwiązanie proponowane w Mac OS X jest w tej chwili nie do pobicia.
3. Stabilność systemu, oraz jego szybkość. Tutaj wg mnie Windows przegrywa. Kupowałem swojego MBP w listopadzie 2009 roku, jakiś czas później kupiłem swojej przyszłej małżonce laptopa HP z Windowsem 7 Home Premium. Od razu wywaliłem standardowo zainstalowany system, postawiłem czysty, klepiąc przy instalacji product key znajdujący się na odwrocie laptopa. Zainstalowałem tylko najpotrzebniejsze rzeczy - Google Chrome, pakiet Office, antywirusa Avira.. Komputer ten służy do Facebooka, Youtube, filmów, muzyki.. Przez rok znacząco zwolnił, podczas gdy mój Macbook nie. Nie stosowałem żadnych programów typu "CUDO - przyśpiesz swojego Windowsa/Maca w ciągu 5 minut!" Windows 7 standardowo ma ustawione w harmonogramie defragmentowanie dysków itp. Nie zmieniałem tych ustawień, od czasu instalacji gołego systemu plus aplikacje nic nie było w nim instalowane, odinstalowywane.. itp. Były tylko aktualizacje systemu, przeglądarki, office itp.. z MBP postąpiłem tak samo, prędkość systemu, ładowania aplikacji - jest taka sama do dziś.
4. Mac AppStore - wg mnie ten sklep jest genialny! Wszystkie aplikacje na Maca w jednym miejscu, z cenami znacznie niższymi od wersji pudełkowych, z możliwością zakupu jednej aplikacji z pakietu - w wersjach pudełkowych często takiej możliwości nie ma. Ciężko mi znaleźć godnego konkurenta na Windows...
5. Spotlight - mimo znaczącego usprawnienia wyszukiwania w Windows Vista i 7 - uważam, że Spotlight dalej nad nimi góruje w szybkości i dokładności wyszukiwań. Czasem nie rozumiem, nad czym zastanawia się windowsowa wyszukiwarka, gdy wpisuję polecenie systemowe msconfig czekam około 10 sekund na rezultat. Indeksowanie dysków jest włączone, dyski zdefragmentowane, użycie procka 0% a tu muszę czekać.. Może gdzieś popełniłem jakiś błąd w konfiguracji Windowsa, tylko nie wiem gdzie..

Dalej pisać nie będę, bo w chwili obecnej nie mam już na to ochoty. Jak już wielokrotnie wspominałem, wybór Maca był świadomy. Ze względu na chęć zmian, na problemy z Windowsem, głównie na jego niestabilność (przesiadałem się w czasach świetności XP, którego i tak uważam za kawał dobrej roboty M$ i mam sentyment) no i tak mi zostało. Mimo zalet, które wymieniłem, nie jestem w stanie powiedzieć, że Mac zjada PC na śniadanie, że Windows to szajs g**** itp.. bo to dopracowany, bardzo dobry system. Mimo tego bardziej podoba mi się filozofia i prostota OS X, gesty multitouch oraz system montażu wideo Final Cut Studio - w sumie szkoda, że nie wydali tego na Windows.

A i jeszcze jedno - pisałem to już, ale napiszę jeszcze raz - wk...... mnie robienie z ludzi idiotów jeżeli chodzi o ceny sprzętu Apple - o ile w przypadku Maca Pro jestem w stanie to zrozumieć - to w przypadku laptopów nie kumam polityki w ogóle. Kiedyś rozwiązania Apple kojarzyły się z innowacyjnością, wprowadzaniem rzeczy wcześniej niż w PC. Teraz jest na odwrót. Kupiłem MBP 13" w cenie dobrego lapka z Core i5/i7 i grafiką o niebo lepszą niż moja (GF9400). Gdyby można było legalnie instalować OS X na PC, w życiu bym nie kupił sprzętu od nich. Tylko samo oprogramowanie.

Ostatnio zmieniany przez Gadzina18 : 20.02.2011 o godz. 12:03
Gadzina18 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2011, 11:07   #15
M@X
Get a Mac!

Nie bedziesz mmi dyktowal warunkow co bedzie oznaczac gdy czegos nie zrobie. Nie mam na to czasu i nie mam zamiaru Cie przekonywac - skoro nie masz ochoty pracowac wygodniej, ladniej i lepiej to co mi do tego? Ja juz z OS X nie zsiade. Za dobrze, za wygodnie i za ladnie ze by wracac do okien... No ale... To zrozumie tylko uzytkownik OS X. Prawda, Jasku? ;-]

Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: