![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#1141 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Rewolucji nie ma.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1142 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Apple zdecydował, że dopuści przeglądarkę Opera do swojego Mac App Store .
Żeby ją pobrać, trzeba mieć skończone 17 lat. ![]() http://www.dobreprogramy.pl/Apple-de...osc,23559.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Rewolucji istotnie nie ma, choc zobaczymy jeszcze jak developerzy wykorzystaja dwurdzeniowy procesor A5 i 9 razy szybsza grafike. iMovie i Garageband na iPada sa za to smakowite, choc pewnie dostanie je tylko iPad 2 :-(...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No taka jest polityka Apple. Pewnie tylko iPad 2.
Wole jednak politykę peceta. Kupiłem śmieci za 600zł, dołożyłem do prawie 4 letniego złoma i mam Quada Q8300@3.3Ghz (reszta to 4GB RAM 1066Mhz i HD5670). Może mało stylowy i musiałem pobawić się śrubokrętem, ale ile kosztuje porównywalny Mac? I ile razy musiałbym go wymieniać w ciągu paru lat żebym nie musiał narzekać że coś mi już nie działa? Co do iPada to namnożyło sie ostatnimi czasy tyle urządzeń, że właściwie nie wiem po co to komu. Mamy komputer stacjonarny, laptop DTR, laptop mobilny, netbook, pada oraz smartfona. O ile rozumiem jeżeli ktoś posiada dwie z tych rzeczy, to posiadanie trzech to pewnego rodzaju overkill. Przecież doby nie starczy żeby z wszystkiego choć raz skorzystać! Mam komputer stacjonarny w domu i smartfona do reszty - a laptopa musiałem sprzedać bo się kurzył. Nie zabierałem go ze sobą jak telefon, a w domu nie był konkurencją dla stacjonarki. iPad to taka troche pokraka - ni to telefon ni to laptop. Według mnie troche bez sensu. Nie zabierzesz go ze sobą bo masz iPhone, w domu przyda sie do paru rzeczy i tyle. Podoba mi się, fajnie na tym www wygląda, zdjęcia, poczta. OK. Tylko jakoś mam wrażenie że skończyłby u mnie tak samo jak laptop, zwłaszcza że nie potrafi nawet tego co lap. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 03.03.2011 o godz. 13:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
Banned
![]() ![]() |
iM@Xu czas na updejt. Wez zrob priorder to bydzie git.
Porypany pomysl z tym garaż zespołem i jafilmem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Banned
![]() ![]() |
Wywrotowcy! Zmodyfikowali idealny system Robotki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1148 |
Jukebox Hero
Dobre firmware, ma odblokowane ukryte funkcja takie jak MMS
![]() Dzięki temu można zadziwić posiadaczy gorszych telefonów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1149 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
No jak.. ale na laptopie nie posiekasz owoców palcem po ekranie i... właściwie to chyba wszystko ![]() Poza tym Ipad jest cool i już ![]()
![]() |
![]() |
#1150 |
Jukebox Hero
Wydaje mi się że iPad ma zastosowanie wśród ludzi nie posiadających komputera.
Jakaś gospodyni domowa może sobie na nim chodząc po domu poczytać wiadomości, odebrać pocztę, wysłać i pooglądać zdjęcia na fejsbuka, pogadać na skype (czy czymśtam), posłuchać muzyki i takie tam pierdółki. Wygodniej niż na telefonie i bez potrzeby kupowania całego komputera (iPad chyba jednak jest tańszy niż iBook) - w takim wypadku to rzeczywiście ma sens. No i trening w siekaniu owoców jest ![]() A ponieważ takich ludzi jest dużo to sprzedaje się świetnie. Apple zawsze miało taką strategię "nieskomplikowane ładne sprzęty dla zwykłych ludzi" i jak widać działa doskonale. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 04.03.2011 o godz. 08:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ma sens? Może w Ameryce (bo w Polsce jakoś trudno mi wyobrazić sobie gospodynię domową, którą po pierwsze stać na wydanie 2-3 tys. na taką zabawkę, a po drugie, która wolałaby to (jeśli już) od zwykłego komputera - dużo wygodniejszego i znacznie tańszego)
A jeśli nawet mówimy o Ameryce.. Ten sprzęt jest tak trudny w obsłudze (klawiatura ekranowa - nawet dla młodych ludzi, czy też obeznanych z nowinkami technologicznymi to potrafi być bariera, co dopiero dla osoby, która ma mniejsze doświadczenie z komputerami), że nie wyobrażam sobie, aby starsza osoba była w stanie go używać. Posłuchać muzyki może, ale z takiego głośniczka? Komputer znowu wygrywa, pogadać na Skype - można, ale bez wideo (chyba, że w Ipadzie 2), komputer znowu wygrywa. Odebrać czy wysłać pocztę.. bez myszki i klawiatury? Komputer.. Nie.. takich ludzi zdecydowanie nie jest dużo. Ciekawe byłyby jakieś badania, kto jest uzytkownikiem (a przede wszystkim nabywcą) Ipadów, ale jestem przekonany, że w przytłaczającej większości są to ludzie młodzi. Są wśród nich tacy, którym takie urządzenie faktycznie odpowiada i spełnia ich konkretne potrzeby. Cały czas jednak twierdzę, że jest duża (może nawet większa) grupa tych, którzy po prostu mają, bo to jest trendy. Albo wydawało im się, że to fajne urządzenie, którego będą używać. Zobaczymy zresztą jak będą sprzedawały się konkurencyjne tablety. Patrząc na specyfikacje, niewątpliwie od Ipad znacznie lepsze i bardziej funkcjonalne. A że inne firmy aż tak na agresywny marketing nie stawiają, może to być prawdziwy test przydatności tego typu urządzeń. Ale to będzie można ocenić najwcześniej za 2-3 lata.
![]() |
#1152 |
Jukebox Hero
No ja mówię o Ameryce, bo to jest że tak powiem nowocześnie "target" tego urządzenia
![]() Bo w polsce płacić takie pieniądze za gadżet to sens jest średni. My zawsze zrobimy luksus z jakiejś taniochy ![]() Zawsze mi się chce śmiać, jak np w konkursie jest do wygrania volkswagen i mówią "ten luksusowy samochód". Luksusowy to jest Mercedes S albo Maybach, a nie Passat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Apple należny do kanonu amerykańskiego stylu- Pick-up,Coca -Cola ,McDonald-temu podobne,, Fruit of the Loom , Levis ,Nike itd itp.
Cała para firmy jest skierowana na pępek świata-USA - projektowane urządzenia i systemy są skierowane do amerykanów. Apple ma świetną opinię w prasie w USA-koło się napędza ![]() Polska ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tu sprawa wygląda tak jak wizyty naszych polityków przez ostatnie 20 lat w USA-nie odnotowują żadne sieci CNN ,FOXNews,itd ,ani gazety ,ani portale- czyli są dla USA - BEZ ZNACZENIA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Dzwiek jest lepszy niz z najczesciej kupowanych w Polsce komputerowych glosnikow, czyli pierdziawek za 30 PLN. Skype pewnie ze mozna, w iPadzie 2 razem z wideo i nie trzeba sie garbic przed monitorem. Odebrac i wyslac poczte - tez duzo latwiej na iPadzie. To tylko pare tapniec, podobnie jak w wypadku nawigacji w iOS. Ja wiem, ze ciezko przekonac kogos uzaleznionego od klawiatury, ale prawda jest taka ze w erze stale rozwijajacych sie gestow, komend glosowych i rozpoznawania twarzy i ruchu trzeba bedzie klawiatury i myszy pomalu wyrzucac do smietnika, a zwlaszcza w urzadzeniach mobilnych...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|