![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#11 | |
Gość
|
Cytat:
Gostek na filmie mówi naprawdę przyzwoitym językiem (w porównaniu z innymi, których znam) i nie ma co narzekać. Na pewno nie jest to "pigeon English", którego nawet tak emejzing produkt jak Siri MA PRAWO NIE ROZUMIEĆ. Gdyby ktoś w razie chciał zrozumieć na czym polega nieco odmienny oraz egzotyczny akcent, polecam serdecznie film "The Party" (ale koniecznie w wersji oryginalnej), z nieodżałowanym Peterem Sellersem, który mówi z tak cudownym hinduskim akcentem, że nawet bym wybaczył Siri, że go n ie rozumie. Zdziwił mnie ten kangur bo znam ich całkiem sporo i nigdy chyba nie spotkałem takiego, który mówił by tak wyraźnie i tak poprawnie jak ten na filmie. Niestety, tym gorzej to świadczy o Siri. (jak mawia mój znajomy Australijczyk - "nie przejmuj się, to nie język, to bełkot".) P.S. Jak na razie to wszystkie osom i madżikal dema Siri pokazują wyłącznie odpowiedzi na pytania i pogodę i lokalizację (oczywiście odpowiada jak chce) - odczuwam pewien niedosyt - Wy nie? Ostatnio zmieniany przez yossi : 18.10.2011 o godz. 16:01 |
|
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|