Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 20.09.2012, 12:14   #5326
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@sobrus

apple na swojej stronie sugeruje, ze te sluchawki graja jak takie za 100 baksow...
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.09.2012, 12:19   #5327
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
100 baksów to w sumie niecałe 400zł. Trudno to nazwać hi-endem skoro Sennheiser IE80 kosztują 1300zł.
Niech więc wezmą coś z tej półki cenowej, np CX880i i sprawdzą... niestety nie jestem nic w stanie więcej powiedzieć bo nie mam takich..

Szczerze to też wątpie, żeby aż tak grały
Ale kto wie

Może wzieli jakiś wybrany model za $100, w którym więcej jest marketingu niż słuchawek i stwierdzili ze grają tak samo
Ale nawet jak grają gorzej to i tak za $29 będą niezłą ofertą.

A pewnie tak jak słuchawki innych producentów będą dostępne znacznie taniej (patrz np oryginalne słuchawki do Nokii - za jakie grosze chodzą nówki na Allegro).

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 20.09.2012 o godz. 12:24
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.09.2012, 12:23   #5328
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
a jak widac sa tacy co kupia w ciemno
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
Stary 20.09.2012, 12:40   #5329
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
100 baksów to w sumie niecałe 400zł. Trudno to nazwać hi-endem skoro Sennheiser IE80 kosztują 1300zł.
Niech więc wezmą coś z tej półki cenowej, np CX880i i sprawdzą... niestety nie jestem nic w stanie więcej powiedzieć bo nie mam takich..

Szczerze to też wątpie, żeby aż tak grały
Ale kto wie
Słuchawek Apple "nie miałem w ręku", więc trudno mi krytykować. Ale wybaczcie koledzy, nie uwierzę, że można kupić hi-endowe słuchawki do telefonu za 100$. To się po prostu nie da zrobić.
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.09.2012, 12:47   #5330
sobrus
Jukebox Hero

sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ale przecież nikt nie napisał że się da.
Słuchawki Apple to low-end za $29, którzy rzekomo ma grać jak inne za $100,
Przy czym ten sprzęt za $100 to też obok hi-endu przecież nawet nie leżał.
Stary 20.09.2012, 13:55   #5331
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jedno nie pozostawia złudzeń, wykonanie tych słuchawek kosztowało Apple z 90 centów max.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.09.2012, 23:35   #5332
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez pali
Pośmiać się, powiadasz?
To wymień proszę widoczne w tej reklamie:
- trzy elementy American Dream
- trzy zabiegi stylistyczne estetyki obrazu
- trzy archetypy postaci z amerykańskich filmów
Co to ma wspólnego z tą reklamą i z tym tematem? Zacznij pisać na temat.

Cytat:
Pytam o szczegóły, bo obejrzałem tylko połowę, łącze mi siada.
To zobacz najpierw całość a potem się do niego odnieś w normalny sposób.

Dla mnie ten filmik jest śmieszny bo uwypukla to o czym tutaj rozmawiamy - postawę typowego fanboja tej firmy, oraz sam produkt.

Cytat:
Jeśli nie wymienisz, to powtarzam za Bartezem: jesteś ignorantem.
Kompletnym ignorantem, który łyka marketing tak jak mu podano.
I więcej w tym temacie nic nie napiszę - jeśli nie wymienisz.
Nie zamierzam odpowiadać na twoje durne pytania, które nie mają NIC WSPÓLNEGO z moim postem. Chcesz w taki sposób prowadzić dyskusje, to będziesz musiał ją prowadzić ze samym sobą niestety.

Gdybym łykał marketing jak to określiłeś to już bym biegł po nowego smartfona, jakiegoś cienkiego laptopa...
To, że reklama jest dla mnie śmieszna, nie znaczy że kupię produkt, który reklamuje.

Cytat:
1. Najlepiej to byłoby gdyby miłośnicy Chińskich Podrabianych Ręczników poszli sobie w swój temat i przestali zatruwać life miłośnikom i sympatykom Apple. Wydaje mi się, że każdy tutaj obecny miłośnik oraz sympatyk Apple zgodzi się ze mną, że nie jesteście nam tutaj do niczego potrzebni, w takim sensie że oczywiście nie możemy i nie chcemy Wam zakazywać wypowiedzi, ale wasze wypowiedzi są dla nas zupełnie nieprzydatne.
Jaki swój? Ten temat dotyczy Apple i każdy może w nim pisać jeżeli wypowiedź jest z nim powiązana. To, że Ci przeszkadzają negatywne wypowiedzi o tej firmy to twój problem, a nie mój.
Cytat:
2. Mówiłem Ci już andy wielokrotnie o NOTESIE, w którym kartek już na Ciebie zabrakło i oto proszę uroczyście kolegę, który razem z Tobą pracuje (powiedzieliście mi o tym obaj niezależnie), aby przy najbliższej okazji NAPRAWDĘ dał Tobie w dziup.
W którym miejscu użyłem tego słowa błędnie?
Cytat:
3. andy, mówisz dużo, ale ja w zasadzie nie widzę żadnej postawionej tezy. Jedyne do czego ciągle nawiązujesz, to wyimaginowane stada tzw. fanbojów, którzy niby ciągle Ciebie otaczają. Wydaje mi się, że podobnie jak najlepszy moderator Reetou, fanboja widziałeś na amerykańskich kreskówkach oraz w reklamach Samsunga a samego sprzętu Apple wcale na oczy nie widziałeś. Mam dziwne przeczucie, że nigdy nie miałeś w ręku iPhone, iPad i ani razu nie dotknąłeś współczesnego komputera z Mac OS X.
Zacznij czytać posty ze zrozumieniem to zobaczysz moje tezy, oraz argumenty.
Cytat:
5. Poniżej prosisz, abym obejrzał jakiś filmik. Z chęcią obejrzę, ale ja Ciebie ponownie proszę abyś przeczytał Życie seksualne dzikich Bronisława Malinowskiego. Nie powiem teraz po co o to proszę, ale zapewnię Ciebie, że nie jest to żaden żart z mojej strony, a moje intencje będą czytelne dla każdego bakałarza wykształconego na zachód od Odry. Gdy przeczytasz - wyjaśnię lub sam pojmiesz dlaczego prosiłem.
Jak z Tobą można w normalny sposób dyskutować? O ile dobrze pamiętam to obiecałeś, że zobaczysz. Po drugie ten filmik nie jako pokazuje to o czym wielokrotnie pisałem - Android jest bardziej intuicyjny, oraz pewne funkcje na nim realizuje się szybciej niż na iP.

Głupie włączenie WiFi, przełączenie na tryb samolotowy... W filmiku przykładów jest o wiele więcej.
Cytat:
6. Od dłuższego czasu zastanawiam się dlaczego zignorowałeś post szanownego Barteza, w którym raczył nazwać Ciebie ignorantem, kompletnym ignorantem:
Kolejny raz proszę o czytanie ze zrozumieniem. Do tego określenia jak i postu się odniosłem.
Cytat:
Napisany przez M@X
Jak staralem sie byc cierpliwy wobec odpowiedzi andy'ego tak zwalenie winy na Apple za zle dzislanie OS X na... komputerze PC (sic!) wyleczylo mnie ze wszelkich watpliwosci.
Zanim coś napiszesz przeczytaj ze zrozumieniem czyjąś wypowiedź. Tym razem, specjalnie dla Ciebie wyjaśnię ją tak prosto jak tylko się da:

Cytat:
Cytat:
EDIT : Acha, mialem tez "Hackintosha". I rzekoma zgodnosc sprzetu mozna sobie wsadzic gleboko. Zawsze cos nie dziala, albo trzeba trzasc portkami przy kazde jaktualizacji systemu. Ja wysiadam - moje nerwy i piekny design sa warte wiecej niz roznica w cenie PC i Maka...
Pewnie przez Apple. Sztuczne bariery, ograniczenia... Gdyby tak nie było to powinien działać bez problemu.
Napisałeś, że miałeś "hackintosha" i że coś nie działało, że rzekoma zgodność sprzętu to bajki..
Jeżeli składasz swój komputer z identycznych podzespołów z jakich zbudowany jest jego odpowiednik od Apple i po wgraniu systemu nie działa jak powinien to czyja to wina? Albo tego co składa, albo Apple która pewnie wprowadziła dodatkowe zabezpieczenia, aby takie działania nie były możliwe.

Jeżeli i tego nie rozumiesz to cóż, poszukaj kogoś kto Ci to przełoży na jeszcze prostszy język.

Cytat:
Napisany przez sobrus
Ależ ja doskonale wiem o co chodzi Andy, ale pytałem konkretnie czy używasz NFC na smartfonie. Czy jest to rzeczywiście tak ważna funkcja i wspierana przez banki i sklepy - że jej brak można uznać za poważną wadę. Mówię o NFC konkretnie w telefonie. Jeżeli jest - ok przyznaje że Apple jest do tyłu.
Cytat:
Jeżeli jednak nie, to wiedz że nie każdy ma ochote być królikiem doświadczalnym i kupować telefon z czymś co zostanie sensownie użyte dawno po tym jak go już wyrzuci.
Albo się dowie że co prawda ma to, ale w wersji V1.0 a komercyjnie zostanie wdrożone V1.1. Brak update. Sorry.
Bo pewnych technologii nie ma co wdrażać od razu i na siłę tylko po to, by pokazać konkurencji, że się ma najnowocześniejsze rozwiązania na świecie.
Mój smartfon nie ma NFC. Osobiście uważam to za wadę. Gdyby był, to bym go używał.

Jednak to nie o to tutaj chodzi. Chodziło o to, że brak tego elementu nie traktuje się jako wadę i na siłę usprawiedliwia, tak jak to miało miejsce w przypadku wielkości wyświetlacza, multitaskingu czy innych rzeczy dodanych później jako coś super wyjątkowego i magicznego.
Wiem, że to PR ale takie zagrania mnie denerwują. Tak samo zdenerwowało mnie jak ktoś od HTC wypowiedział się, że użytkownicy wolą mieć cienkie urządzenie niż większą baterię. Dorabianie ideologii. Włożyli mniejsze ogniwo ok, tylko po co ta ideologia do tego?

Wiesz nie mam nic przeciwko używaniu 3.5", jednak powtarzanie że to najbardizej odpowiedni rozmiar jest bzdurą. Za kilka miesięcy najbardziej idealny rozmiar to będzie 4", oczywiście w proporcjach od Apple.

Cytat:
Retina była dokładną wartością dopóki było aż jedno urządzenie które ją miało. Akurat dla tego jednego było to tyle a tyle. Logiczne przecież że prezentując iPhone4 Apple opisywało retinę w kontekscie smartfona a nie kina domowego. To jest właśnie łapanie za słówka i nadinterpretacja. Już sama nazwa wskazuje, co ten termin oznacza i nigdy nie uważałem (przynajmniej ja) że to musi być dokładna wartość.
Na początku było to tak zaprezentowane, ze Retina == pewna ilość px/cal. Dopiero później zmieniono to na technologię ekranu na którym nie widać pojedynczych pikseli gdy patrzymy z normalnej odległości.

Aha, i LG Optimus G jest najwydajniejszym smartfonem na rynku o ile dobrze sprawdziłem Z wyglądu mi się nie podoba (zbyt prostokątny - źle leży w ręku), jednak specyfikacja i użyte technologie robią wrażenie
Dziwi mnie tylko zastosowanie ICSa zamiast JB...
Stary 20.09.2012, 23:40   #5333
andy
logged out
CDRinfo VIP

andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@pali i do wypowiedzi o ignorancji się odniosłem. Poszukaj to znajdziesz.
//PPP bo mi nie działa edycja postów.
Stary 21.09.2012, 10:16   #5334
sobrus
Jukebox Hero

Ale jest możliwość obecnie wykorzystania NFC w telefonie?
Jak to wygląda?
Zgłaszasz telefon w mBanku i możesz od tej chwili nim płacić ... czy cos takiego?

Jeżeli coś takiego już funkcjonuje to oczywiście w hi-endowym telefonie powinno być

Usprawiedliwianie braku na siłę jest bez sensu, ale czasem kij faktycznie ma dwa końca. Np jak kształtuje sie zużycie energii przez LTE vs HSPA. Bo jeżeli jest większe to wolałbym mieć to drugie.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 21.09.2012 o godz. 10:18
Stary 21.09.2012, 23:18   #5335
andy
logged out
CDRinfo VIP

Cytat:
Ale jest możliwość obecnie wykorzystania NFC w telefonie?
Doczytałem i tak, ale z pewnymi ograniczeniami. Instalując Google Wallet i dodając kartę Citibanku(niestety brak innych na razie), lub prepaid Google (gratis mamy na start 10$ ) możemy płacić telefonem jak kartą PayPass.

Na forum Androida ludzie potwierdzają, że w taki sposób mogą płacić np. w Żabce, która wspiera NFC.

----

Ostatnio natrafiłem na ten filmik i tę stronę:
http://teksyndicate.com/news/2012/08...s-gaming-mouse

Z tego co tam widać (czy ktoś może zweryfikować? ) to min. MegaSafe nie wymyśliło Apple! (posiada na to patent).
Stary 21.09.2012, 23:44   #5336
andy
logged out
CDRinfo VIP

Jeszcze wróćmy do kolejek i hucznego zakupu urządzenia elektronicznego.
(Filmik z MyApple)

Chore to jak dla mnie. Normalnie jak sekta.
Stary 21.09.2012, 23:51   #5337
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

nie od dzis wiadomo, ze sa trollem patentowym.

zeby bylo smieszniej to przyznali im patent na wymienna baterie w urzadzeniach...

jesli lubia sie dawac ponizac to ich sprawa
Stary 22.09.2012, 02:17   #5338
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Super. Bede albo specjalnie wyrabial karte w CitiBanku albo (o zgrozo!) powierzal swoje pieniadze Google, zeby miec ten przywilej zaplacenia za zakupy... w Zabce! -_-'

Faktycznie, popularnosc tej technologii mnie zatrwaza...

P.S. Nie ma czegos takiego jak MegaSafe. Pogratulowac oczytania i rzetelnosci...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.09.2012, 07:40   #5339
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
the amazing ios6 maps

źródło
Stary 22.09.2012, 08:27   #5340
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Super. Bede albo specjalnie wyrabial karte w CitiBanku albo (o zgrozo!) powierzal swoje pieniadze Google, zeby miec ten przywilej zaplacenia za zakupy... w Zabce! -_-'

Faktycznie, popularnosc tej technologii mnie zatrwaza...

P.S. Nie ma czegos takiego jak MegaSafe. Pogratulowac oczytania i rzetelnosci...
Jeśli chodzi o płatności, to ja bym absolutnie nie wklepywał żadnych danych do telefonu. Bardziej to by mi pasowało jako np. karta miejska czy cuś.

Ale skoro mam samochód i karty płatnicze zbliżeniowe, które mam w portfelu, NFC dla mnie może, na chwilę obecną, nie istnieć. Niech tylko ktoś mi telefon zapieprzy z danymi karty płatniczej lub wykradnie te dane w jakiś inny sposób...
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: