![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#5551 | |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ja nie mam ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#5552 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() stack overflow Oczywiście się z Andym nie zgadzam, w zasadzie w każdym jednym punkcie. A co do "władcy" to dolicz jeszcze przesyłkę z USA. No i coraz więcej filmów jest tam w PL a nie po hiszpańsku. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 17.10.2012 o godz. 08:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5553 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
ja lubię czytać posty Andy'ego (chociaż nie zawsze się zgadzamy i parę razy nieźle się po po mnie przejechał), ale rzeczywiście - czytanie posta na 10 stron jest trochę męczące.
A na koniec taka dygresja: http://tech.wp.pl/kat,1009781,title,...wiadomosc.html Poza tym - ponieważ zobowiązałem się powstrzymać od komentowania (obiecałem Krisowi), to chciałbym znać Waszą opinię na temat tego, że iPhone jest ulubioną marką wśród gay'ów i lesbijek. Na koniec - malutka ekspiajca: biję się w piersi i obiecuję, że spróbuję się powstrzymać od komentarzy, a tylko będę przytaczać źródła. Ja przepraszam, ja wiem, że jestem wiarołomny, ale jak czytam wyznania wiary applistów to mnie szlag trafia. Jeżeli TimKuk przeprasza "użytkowników" za kompletnie spieprzone mapy, a "użytkownicy" piszą "u mnie - w pierdylionowicach mapy działaja idealnie i pkazuja moja miedzę w 3D" to mam wrażenie, że żyję w jakims innym świecie. Postaram się tylko przytaczać cytaty - bez komentarza. Nikt nie jest idealny - nawet JA ;-)
Sprzęt: ZX Spectrum+ ------------------------- ...i przyprowadził Pan użytkownika do Apple Store i rzekł mu: "wybierz sobie telefon" Ostatnio zmieniany przez Yossi : 17.10.2012 o godz. 07:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5554 |
Forumator
![]() |
Może mi ktoś podpowiedzieć, dlaczego nie mogę edytowac własnych postów
![]() Próbowałem z: Opery, Maxthona oraz IE.
![]() |
#5555 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
Posty można edytować do dwóch (chyba) godzin od napisania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5556 | ||||||||||||||||
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja mama ma Androida. I wiesz co? Nie moze zainstalowac aplikacji z Marketu, bo ma za niska wersje oprogramowania. Nie bedzie wgrywac sROMow, bo sie na tym nie zna i z pelna satysfakcja ma prawo miec to gdzies - w pelni popieram takie podejscie. Zaplacilem - wymagam, tyle. Zawala tu producent dwuletniego telefonu, ktory jej taka mozliwosc odbiera. Dlatego przy nastepnej umowie nie podaruje paniom radosnie wciskajacym w salonach Androidowy szajs i bez iPhone'a z salonu nie wyjdziemy... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
OK, wyczepralem norme na nastepne pol roku... A wspomniany wczesniej Twitter ma cos takiego jak limit znakow wyslanego tweeta i wynosi on 140. Jak patrze na Twoje posty to odnosze wrazenie ze i Tobie cos takiego by sie przydalo ;-)... @Yossi - Edycja jest blokowana po 2 lub 3 godzinach, zglos post to polaczymy. |
||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5557 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Byleby na początku wgrać niebrandowany i tyle mnie interesuje w temacie...
![]() |
![]() |
#5558 |
Jukebox Hero
Dopóki nie zechesz nowszej wersji :/
Andy przestań już pisać o fragmentacji na iOS bo to nie jest nawet zabawne. Nie wiem jacy fanboje od Androida wymyślili ten termin, ale każdej platformie życzę takiej fragmentacji jaką ma Apple. Fragmentacja na iOS i Androidzie to dwie zupełnie różne rzeczy. Inna przyczyna, inny rozmiar. Trzeba być kompletnym ignorantem żeby stawiać tu jakiś znak równości. Apple "fragmentuje" ponieważ ma coraz lepsze urządzenia, przy zawsze 100% zgodności w dół i upgrade starych słuchawek w miare możliwości do najnowszego API. Pewne rzeczy jak Siri nie są portowane do starszych urządzeń ale to nie ma wpływu na API, wersje bibliotek czy kernela. Najstarsze słuchawki po 3 latach znikają z rynku i fragmentacja (jeżeli można to tak nazwać) utrzymuje się na stałym poziomie. Android fragmentuje bo na platformie panuje za przeproszeniem totalny burdel. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 17.10.2012 o godz. 19:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5559 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie zechcę... musiałoby być bardzo źle z obecną wersją
- rekonfiguracja trochę trwa, a mi się po prostu nie chce zwłaszcza po robocie... E51 mam niezmiennie tą samą wersję softu i praktycznie od nowości ma wgrane tylko jakieś 5 dodatkowych aplikacji bo mi było mało...
![]() |
#5560 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak podsumowujac.
albo wierzysz w kit, w ktory ci wciska apple, albo jestes hejterem. tym co sie nie zgadzaja z ich filozofia to chyba pozostaje tylko przprosic tych polglo....zostalych wiec przepraszam, ze jak jestem pijany to zrobie cokolwiek by nie wymislil @max za pomoca TYLKO klawiatury szybciej niz on sam za pomoca mega super wyje...iscie lezacej w dloni myszki srAPPLE (made in China), uzywajac tylko PC powered by (the same) intel on (so fucking hated by apple users) windows (shit whit viruses) ale ja nie wiem, pewnie jestem geek...(bo do nastolatkow juz nie naleze, do pryszczatych tez)...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#5561 |
Jukebox Hero
a czy np. Twoja Mama też by tak umiała? Za pomocą samej klawiatury?
I nazwałbyś Ją z tego powodu tak jak wyżej? Nie rozumiem skąd aż taka nienawiść do Apple. Serio. Nikt tego kupować nie każe. Apple oczywiście wciska nieraz kit ![]() Tak jak i Google wciska kit, że Android jest lepszy niż iOS, podczas gdy w pośpiechu go łatają, kopiują funkcjonalność (np Airplay i Miracast) i stają na głowie żeby przynajmniej się zrównać. Tak jak i inni producenci wciskają kit, że ich telefony są lepsze (bo większe), wyższej jakości i niezniszczalne (a rozlatują się po upadku z 30cm) i tak jakby Samsung i HTC nie były Made In China. Tak jak i inni producenci wciskają kit że Apple to zło, wyłącznie zamknięte oprogramowanie, podczas gdy intensywnie wspiera Linuksa i BSD? Od nowej wersji systemy BSD będą kompilowane już przy użyciu otwartego oprogramowania sponsorowanego przez Apple (clang/lvmm) Tak jak i inni producenci wciskają kit, że ich produkty są tańsze, podczas gdy często nie są (np. HP Spectre One, bezczelna kopia, jest droższa od iMaca). W dodatku nie oferują tego samego poziomu wsparcia co Apple, przez co sprzęt trzeba wymieniać częściej. Czy posiadacze Androidów dostają 2 kolejne wersje systemu za free? Czy posiadacze Windows 7 mogą zrobić upgrade online do Windows 8 za $20? Czy posiadacze Windows mogą kupić sobie online niedrogie i fajne programy typu iPhoto czy iMovie $15, Aperture (konkurent Lightroom/ACR) za $80? Więc może czasem warto zapłacić trochę więcej dla świętego spokoju, a nie rzucać się na to co najtańsze? ![]() Świat nie jest czarno biały. KAŻDA SROKA SWÓJ OGONEK CHWALI, a wybór należy do nas. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 18.10.2012 o godz. 08:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5562 | |||||||||
Forumator
![]() |
M@xiu, sorry, ale tym razem to Cię poniosło i pojechałeś ostro po bandzie.
Ja wiem, że musisz samotnie bronić honoru księżniczki, zamkniętej (słowo "zamknietej" zostało użyte nieprzypadkowo) w wysokiej wieży, na szczycie szklanej góry (słowo "szklanej" zostało użyte nieprzypadkowo). Wiesz co jest najgorsze dla błędnego rycerza? Sytuacja, kiedy on przez całe życie broni honoru swojej niepokalanej księżniczki, a pod koniec życia dowiaduje się, że księżniczka przez te wszystkie lata żyła z siedmioma krasnoludkami. Cytat:
Apple NIGDY nie ma z niczym problemu - prawda? Co najwyżej "źle trzymacie" lub "źle naciskacie" lub "źle...." Jeżeli poczytasz sobie różne i w różnych językach fora zrzeszające fanboyów Apple, to zobaczysz, że problem NIE jest marginalny. Odstające elementy obudowy, spod których prześwituje światło ("idealne spasowanie"), odpadająca farba, samoczynnie wyginające się obudowy i tym podobne niedoróbki (uwaga - z obiektywnego punktu widzenia - nie mające wpływu na funkcjonowanie iZabawki). Oczywiście cytaty z opinii użytkowników - na życzenie. Nawet z najbardziej fanboyskiego portalu na świecie. M@xiu - to nie są pojedyncze przypadki - to jest norma. Słusznie, słusznie - tak bardzo zapiekłego w swojej religii i fanatyźmie portalu nie ma chyba na całym świecie. Z własnego doświadczenia wiem, że bana tam można dostać za każdy wpis, kwestionujący absolutną dominację Apple w każdej dziedzienie IT. Dla przypomnienia - mnie zabanowano dożywotnio za samo pytanie "dlaczego instalujcie Windows na Makach" i to bez żadnego komentarza. Najgorszy przykład nieprzytomnego fanboystwa, fanatycznego wyznania religii Apple i nieuleczalnych psycholi. Cytat:
Pojęcie fragmentacji w odniesieniu do Apple po prostu nie istnieje. Moi koledzy - antyfani - nie powinni używać tego argumentu bo tylko się ośmeszają. To jest zacietrzewienie z drugiej strony, a ja tego nie lubię. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
"- z powodu braku aktualzacji telefonu model xxx wypuszczonego w romk 2010 nie ma możliwości normalnej komunikacji przez Bluetooth" Cytat:
Dla mnie interfejs iPhona jest po prostu ohydny, niewygodny i nieiuntuicyjny. To jest mój jedyny zarzut w sosunku do tego interfejsu. To jedyny mój zarzut wobec nich - brak im smaku i gustu... Jasne, przecież zawsze i wszędzie masz dostęp do szerokopasmowego internetu ![]() nie bardzo załapałem o jakiś usługach piszesz, ale bardzo chętnie podyskutuje na tema różnic pomiedzu iCloud, a SkyDrive. Jesteś gotów? P.S. Niskie ukłony dla Twojej mamy. Cytat:
Oczywiscie - podaj NOWY system, a nie upgrade z wersji 10.47.4874.83475.57 do 10.47.4874.83475.58 Cytat:
Przykłady takich programów warz z cenami (lub całkiem darmo)- na życznie Święta racja - i dlatego wolę zapłacić 49,99$ za upgrade do Windows 8.
Sprzęt: ZX Spectrum+ ------------------------- ...i przyprowadził Pan użytkownika do Apple Store i rzekł mu: "wybierz sobie telefon" Ostatnio zmieniany przez Yossi : 18.10.2012 o godz. 08:29 |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5563 | ||
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Wiedzialem ze sie odezwiesz, stary pierniku-lobbysto :-)! Ale Tobie akurat lubie odpisywac, bo dyskusja nie jest nasycona jadem...
Cytat:
Cytat:
Kurcze, napilbym sie z Toba kiedys szklanki dobrej whiskey i podyskutowal tak normalnie, bo wydajesz sie dyskutantem na poziomie. Choc lobbujesz ostro... :-P |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5564 | |||
Forumator
![]() |
Cytat:
Poza tym - z właściwym sobie wdziękiem uciekłeś od mojego pytania, które brzmiało: "jaki konkretnie program jest potrzebny Twojej mamie... podaj proszę, jaką wersję Andka ma Twoja mama, jakiej aplikacji nie może zainstalować oraz - do czego ta aplikacja (której oczywiście nie ma w pre-instalowanym systemie) jest jej potrzebna." No chyba, że kryterium prawidłowego funkcjonowania smartphone oraz jego przydatności dla userów jest możliwość pogrania w Pigs cośtam. To tak - jak w ZUSie - podstawowym kryterium przydatności komputera jest możliwośc odpalenia na nim pasjansa. Gdybys kochał własną Matkę, ( ![]() Cytat:
1. Tak mamo - Twój telefon nie pozwala na zagranie w nowa wersję świnek, więc jest bezuzyteczny. 2. Nie mamo - Twój telefon jest bardzo dobry, ale nie pozwala na zagranie w nową wersję świnek, ponieważ żaden telefon na świecie nie pozwala na zrobienie na nim absolutnie wszystkiego. Cytat:
Poczekaj no, na razie możemy się napić wirtualnie, tylko nie jakiegoś sikacza w stylu czerwony Jaś Wedrowniczek rozlewany i rożcieńczany w Polsce... zobaczmy co ja tam mam w szafie... moment....
Sprzęt: ZX Spectrum+ ------------------------- ...i przyprowadził Pan użytkownika do Apple Store i rzekł mu: "wybierz sobie telefon" Ostatnio zmieniany przez Yossi : 18.10.2012 o godz. 10:15 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5565 | |
Jukebox Hero
http://www.dobreprogramy.pl/OS-X-Mou...osc,35177.html
Cytat:
![]() Co masz na Windowsa lepszego od iMovie i za darmo? Windows Movie Maker? ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 18.10.2012 o godz. 10:28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|