![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 | |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Na szczęscie na allegro można do dostać w bardziej odpowiednich cenach, poniżej 6k. Wciąż drogo jak na takie parametry komputera (co to sie oszukiwać za taką kasę - słabe, HD5750 itd), ale niech będzie, to nie maszynka do gier. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 14.09.2011 o godz. 11:22 |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siedem siedemset!
Ile SMSów... I z 15 aut Tico. I panienki. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie zapominaj o OS X i idealne spasowanie sprzetu i oprogramowania - za to tez sie placi ;-)!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Jukebox Hero
Oczywiście masz racje, ale ja już się "zadomowiłem" na openSUSE - więc system mi w zasadzie zbędny.
Z resztą ... wiele osób instaluje susła na właśnie na makach. Choć to dla mnie trochę dziwne ale tak jest. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 14.09.2011 o godz. 11:55 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Gość
|
ależ Twoja kalkulacja nie ma sensu.
Nie płacisz przecież za sprzęt czy za system, tylko za emejzing. Cena sprzętu i systemu: 2000 PLN. Cena emejzingu 5700 PLN. Niestety, lans kosztuje, a fanbojom jest wszystko jedno jaka jest cena, ważne, żeby świeciło się japko na obudowie. Poza tym, jesli Stiv Ci mówi, że musisz to mieć no to musisz, inaczej jesteś zerem i biedakiem, którego nie stać! Ostatnio zmieniany przez yossi : 14.09.2011 o godz. 12:24 |
|
|
|
#6 | |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Instalowanie SuSE na Macu, jako podstawowy system, to takie samo barbarzyństwo i głupota, jak montowanie Windowsa jako systemu podstawowego na Macu. Mac jest stworzony pod system, a system pod Maca, i dopiero oba składniki pokazują moc i możliwości komputera. A jak porzucisz słuchania bajek o możliwościach włamania się na MacOS, to może nareszcie uwierzysz, ze wszelkie kombinowania są zbędne i szkodliwe. Sam bylem kiedyś zafascynowany Linuxem, dopóki nie sparzyłem się na błędach systemowych i programowych. Zresztą Ubuntu używam do dziś. ![]() I w dalszym ciągu uważam ze BeOS był najlepszym i mającym najwięcej możliwości systemem
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Gość
|
Cytat:
Dla mnie (podkreślam DLA MNIE) BeOS był najlepiej zapowiadającym się systemem. Szkoda, ze praktycznie padł. |
|
|
|
|
#8 |
|
Jukebox Hero
Drogi yaholu czytaj uważniej, przecież wyraźnie napisałem że to dla mnie dziwne
![]() Wiadomo że lepiej jest złożyć pod susła lepszą sprzętowo konfigurację za pół ceny niż płacić za maca a potem połowę tej kasy wyrzucić do śmietnika. I nie chce rozpoczynać dyskusji o wyższości Linuxa nad OSX czy na odwrót. Nie raz pisałem, że linux jest niestety niedopracowany - bo jest. Zwłaszcza KDE które za każdym razem potrafie wysypać po 5 minutach zabawy (nie używam go na szczęście). Jednak mi suseł w zupełności wystarcza do domowego użytku, więc po co miałbym się pchać w coś innego (za niemałe dodajmy pieniądze)? Mam tu już swoje ustawione środowisko oparte na xfce i compiz, swoje ulubione programy - i jest OK. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 14.09.2011 o godz. 12:50 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
http://myapple.pl/content/2012-thund...zlym-roku.html - jeszcze tylko rok i PC tez dostanie ;-).
A tu tak w sferze niebieskich migdalow - samochod marzen : http://myapple.pl/content/2014-konce...pokladzie.html Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
Oczywiście, czysty biznes - trzeba wyprzeć tanie kabelki USB,
na rzecz nowego kabla ThunderBolt (na Allegro 250 PLN za sztukę)...
|
|
|
#11 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A tam, kabelki... licencja na technologię...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
A myślisz, że skąd ta cena ?
|
|
|
#13 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko, że ten jedyny kabel na Allegro to Apple, więc cena to nie licencja, tylko opłata od 'amejzingu'.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Producenci komputerów nie mieli w tym roku czasu na Thunderbolt, bo ich uwagę zaprzątała chociażby implementacja USB 3.0 i SATA 6.0 Gbps. Częściowo interfejsy otrzymały wsparcie od chipsetów, częściowo zaś trzeba było nadrabiać dodatkowymi kontrolerami - już samo to generowało pewne koszty. Z tym, ze nie takie, jak Thunderbolt - ceny tej technologii obecnie kształtują się na poziomie USB 3.0 przed dwoma (a nawet trzema) laty, po co więc się z nią spieszyć?
Z drugiej strony plus dla Apple za szybką implementację Thunderbolta - tworząc produkty klasy premium korporacja powinna rozchwytywać nowe rozwiązania i tym razem jak najbardziej to zrobiła.
|
|
|
#15 |
|
Jukebox Hero
True true, tyle że zrobiła to nie dlatego że jest nowatorskie, ale dlatego że jest ich.
Firewire też jest ich. A jak coś nie jest ich to wprowadzają z wieeelkim oporem albo wcale. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|