![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No nareszcie ktoś, kto linkuje ciekawe tech info na temat takiego sprzętu,
do tej pory tutejsi juserzy albo milczeli, albo amejzingowali i gloryfikowali to i owo. M@Xu, to znaczy, że testy kłamią ? Zobacz w tabelki... Idealnie, znaczy wolno ?
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Applefan's Terminatrix
Data rejestracji: 18.09.2011
![]() |
Teraz już wiecie, dlaczego applefani mnie nie znoszą
Inna sprawa. Jako, że interesuję się grafiką 3d zastanawiałam się jak by działała na MiniMaku Cinema4d - mój ulubiony program. Wiem, że jest na MacOSX, ba była nawet na Amidze. Zresztą tam ją pierwszy raz widziałam, za 3dMaxem nie przepadam (a na MacOSX działa jedynie przez Pararells ew z BootCampa na Windowsie). I teraz tak, mamy zwykłą, wolną, mobilną kartę graficzną a na niej sterowniki wolniejsze nawet o 600%. Nie wyobrażam sobie tworzenia większej sceny w takich warunkach. Bo Cinema wykorzystuje OpenGL (dzięki czemu działa świetnie nawet pod Wine). Kolejna ciekawostka to wbudowane w MacOSX OpenCL. Sprzętowe generowanie podglądów scen w programach 3d staje się powoli standardem. Ale jak wykorzystać tak wolne GPU. Gdzie rozum, gdzie logika Apple? Przecież to miał być komputer dla specjalistów! Profesjonalistów... Ech... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiem co uzytkuje i jak to odczuwam... Wiecej mi nie trzeba...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Pingwin specjalista.
Ja sobie miniaka może jednak sprawię, nie dla lansu, ale plan mam ryzyk fizyk może się zwróci
|
|
|
#5 | |
|
Applefan's Terminatrix
![]() |
Cytat:
http://www.nokaut.pl/pamieci-ram/kin...l9-sodimm.htmlWitaj Sorbus ![]() Ja się do LightWave nie przekonałam, wkurzało mnie zawsze że oddzielnie renderer i modeler. A na G4 można sobie spokojnie postawić AmigaOS czy MorphOS
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Pingwin specjalista.
Tak, tak... wiem, nie pierwszy raz pamięci kupuję (pc, notebook),
oraz poruszałem także ten temat kiedyś tutaj, że frajerów szukają ![]() M@Xa motto, jest następujące "coś co może mieć każdy nie jest fajne" albo "jeśli czegoś nie ma nikt, to jest to fajne" (to są M@Xa słowa mniej więcej)
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 19.09.2011 o godz. 22:16 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Applefan's Terminatrix
![]() |
Cytat:
Padłam na twarz... Coś co kosztuje jakieś 200zł... Wyobrażacie sobie? I do tego - producent - Apple! Hahaha.
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Get a Mac!
Z calego serca polecam!
![]() Tak naprawde dla programistow (Xcode + App Store) Apple jest dzis najlepszym zrodlem przychodu. Jesli tylko jest pomysl na apke, to trzeba dzialac! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co się z Wami dzieje? Zostawiłem Was na pare godzin, a zapisaliście pięć czy sześć stron, i sprowadziliście amigę Nemkę ... i to w niedzielę
.Nie umiecie odpoczywać? Wiecie jak ciężko jest cytować pięć stron w jednym poście w pracy w poniedziałek rano? Więc będzie bez cytowania ![]() Nemka, witamy na forum Ja zawsze byłem co prawda za Real3D ale Maxon Cinema czy Lighwave też lubie. Tylko że stać mnie zaledwie na Blendera ![]() Patrixu, Mac będzie lepszy jak nie będzie miał USB3. Będzie wtedy prawidziwe elitarny, coś jak złącze Zorro zamiast ISA w Amidze. A że posiadacze Maków będą mieli droższy sprzęt - co mnie to obchodzi? Przecież i tak mają droższy i na taki bez japka patrzą z odrazą. Przynajmniej cena byłaby usprawiedliwiona .Co do PowerPC to j/w - tak jak M@X wolałem PPC. Jednak prawdy są dwie - G5 był w porównaniu z Intelem dużo wolniejszy (gdzieś widziałem jak Xeon na Rosetcie zrównał sie z Quadem G5 w Photoshopie) - POWER7 jest za drogi, a Apple chce produkować tanio a sprzedawać drogo. Intel to szrot, ale G5 to niestety jeszcze większy szrot. Fanom PPC zostaje Amiga X1000 (na której jednak nie bardzo jest co obecnie uruchamiać) albo dorwanie jakiegoś kawałka sprzętu i Linux. Co do OpenCL to widziałem gdzieś iMaca z Radeonem 6970. Nie jest więc źle. Wszystko od 5670 w górę w zasadzie nada się, z tym że słabsze modele są wykastrowane z double precision, Ale tak szczerze.. czy ktoś zna choć jedną aplikację wykorzystującą OpenCL? Bo ja nie :[ Tutaj jest ten iMac - http://allegro.pl/najnowszy-imac-27-...823879136.html Linux ... jest fajny i bardzo szybki, niestety jednak jest ciut niedopracowany i czasem działa jak chce. Przede wszystkim brakuje dobrego, stabilnego, ładnego ale nie głupiego domyślnego środowiska graficznego. G2 takie było, ale to już przeszłość. KDE4, G3, Unity po prostu się nie nadają, nie wiem co ich twórcy palą ale ja tego nie chce. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 19.09.2011 o godz. 08:52 |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Cytat:
Ale za to jaki ładny i oblegany temat się zrobił
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Pingwin specjalista.
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Żenada goni żenadę.. polski reseller otworzył za zgodą Apple oficjalny Online Store... ceny powalają na kolana... k.... mać
http://myapple.pl/content/2036-apple...-w-polsce.html
|
|
|
#15 |
|
Get a Mac!
http://store.apple.com/pl/
Juz jest :-)! Teraz czekamy tylko na Apple Store w Polsce (malo istotne) i - najwazniejsze - na iTunes Music Store PL :-)! |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|