Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 30.09.2011, 15:54   #3046
nemka
Applefan's Terminatrix

Data rejestracji: 18.09.2011
nemka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja jako prezent? O loool. "Nie można podyskutować, bo atakujesz..." A jak sobie wyobrażałeś dyskusję? Jedna strona pisze swoje a druga potakuje? :ysh:
Czy ja uprawiam jakąś krucjatę? Ja po prostu zbijam każdy dowód jaki się tu pojawi przy pomocy argumentów, które mają poparcie w faktach. Są niepodważalne. I rozumiem, że to jest najgorsze, bo jak dyskutować, gdy adwersarz wybija Ci z ręki każdą broń? Mało tego, używa jej przeciw Tobie!

Mamy chyba jakieś odmienne definicję dyskusji. I nie zgodzę się, że poziom spadł. Poziom nieporównywalnie wzrósł i zyskał na szczegółach technicznych i nowych nieznanych szerzej informacjach.

Jeżeli ja coś twierdzę, udowadniam to. Jeśli Ty coś twierdzisz, to twierdzisz

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.09.2011, 16:00   #3047
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ale co mam udoqadniac? Ze nie jestem wielbladem? Ze uzywam i uzywal bede sprzetu i oprogramowania Apple bo jest dla mnie idealny? To jest kwestia indywidualna. Pomijam ze wiekszosc Twoich linkow szydzi z Apple w sposob bazujacy na cenie, co jest dla mnie zadnym argumentem. Mam to dam. Nawet wiecej. Bo wiem ze dostaje skonczony produkt ktory satysfakcjonuje mnie conajmniej kilkaset razy bardziej niz piec z okienkami.

Tyle, do zobaczenia po zignorowanej stronie. Zegnam ;-)...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2011, 16:15   #3048
nemka
Applefan's Terminatrix

Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
yossi : Twojej wypowiedzi, ze OS X jest ograniczony. iOS ma kilka restrykcji, ale OS X dla mnie wyprzedza Windows o kilka dlugosci. Nie na darmo profesjonalne narzedzia do obrobki (Aperture, Final Cut Pro, Pro Tools) sa tylko na Maka...
Czyli nie dowiem się, czym to tak MacOSX wyprzedza Windowsa? Ja proszę tylko o 5 marnych przykładów. Przecież MacOSX powinien mieć setki rzeczy, w których wyprzedza Windowsa. ]
MacOSX jest lepszy od Windowsa bo:
- jest tańszy (bardzo ważny argument Apple)
- ma fajniejszą nazwę
- nie trzeba go naprawiać, (po padnięciu tylko reinstalka)
- nie można zgubić płyty z MacOSX Lion!
- można się z nim połączyć z każdego miejsca na świecie!
- działają na nim tylko "najlepsze" programy inne po prostu działają źle lub wcale (Adobe)
Itd itp
http://applefobia.blox.pl/2011/09/Cz...alendarza.html
Dla M@Xa nastał właśnie Zniecierpliwień wg Liturgicznego Kalendarza Kupertyńskiego

Cytat:
Ale co mam udoqadniac? Ze nie jestem wielbladem?
Krótka jest pamięć M@Xa, dobra, ale krótka
Stary 30.09.2011, 16:26   #3049
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@Nemka
Nie będę wskazywał gdzie, bo ani nie muszę, ani mi się nie chce. Zresztą Bartez już raz Ci wskazał...
Nie jesteśmy w przedszkolu, każdego użytkownika publicznego forum obowiązuje pewna kultura wypowiedzi i poszanowanie dla innych.
Wyraziłem się jasno, co mi się w Twoich wypowiedziach nie podoba, nie twierdząc, że są nieprawdziwe. Przyjmij do wiadomości, że nie każdy musi kierować się Twoją logiką i nie każdy musi udowadniać swoje racje.

Wyhamuj, bo nie chcę Cię wysyłać na urlop.
To tyle ode mnie w temacie. Dziękuję za uwagę.
Stary 30.09.2011, 16:48   #3050
chris996
AdvancedNet.pl - hosting

Data rejestracji: 11.04.2005
chris996 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Panowie i panie skończcie te jałowe dyskusje, każdy myślę się wyżalił i powiedział swoje 3 grosze i starczy.
No a z ciekawszych wieści iPhone 5 tuż, tuż. Prezentacja 4 października:
http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku...ie_rosnie.html

Ostatnio zmieniany przez chris996 : 30.09.2011 o godz. 17:00
chris996 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2011, 16:49   #3051
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
@Grzeniu- ty po prostu nie czaisz bluesa
Oni prowadza krucjatę.
Jak Innocenty III przeciw albigensom.
Udowodnijcie ze nie jesteście heretykami, bo jak nie my wam to udowodnimy.
Z hasłem przewodnim,-zabijcie ich wszystkich, Bóg rozpozna swoich.
To jest krucjata przeciwko innym bo inne jest złe
Amen.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2011, 16:59   #3052
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Yahol, to moze my meczennikami powinnismy zostac? o.O

Nemka w ignorowanych. Bede zdrowszy na pewno ;-)...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2011, 17:28   #3053
nemka
Applefan's Terminatrix

Chyba źle przeczytałam. Zaczęłam od nowa i niestety dalej nie rozumiem. Wszak jestem tylko głupią kobietą. Teraz piszę całkiem poważnie - nie rozumiem!
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
@Nemka
Nie będę wskazywał gdzie, bo ani nie muszę, ani mi się nie chce. Zresztą Bartez już raz Ci wskazał...
Owszem musisz, wynika to z funkcji jaką pełnisz, a nawet wymaga tego kultura.
Cytat:
Nie jesteśmy w przedszkolu, każdego użytkownika publicznego forum obowiązuje pewna kultura wypowiedzi i poszanowanie dla innych.
O to to! To nie jest pierwsze forum i tak samo jak mniej więcej wiem jak zachowywać się w miarę poprawnie na nich wszystkich tak samo wiem jak mniej więcej powinni się zachowywać moderatorzy. Po pierwsze nie powinni być tacy aroganccy. To raz. Dwa - Bartez niestety mi NIE WSKAZAŁ - choć prosiłam go o to przez PW. Dostałam 5 punktów za post w którym obrażam - SWOJEGO SAMSUNGA! Oraz udowadniam, że to co napisał M@X - a więc zachwyt nad czymś co można zrobić dowolnym pierwszym lepszym komputerze - to najnormalniejsza rzecz na świecie - mamy XXI wiek!
Wskaż mi miejsce w poście za który dostałam 5 punktów karnych - gdzie kogoś obraziłam. Jakieś epitety? Obelgi? Bluzgi? Może Spam? Który paragraf naruszyłam? Wg infomacji 1. Ale nie widzę tam analogii.
Widzę inna - kolega M@X nie daje sobie rady sam. Najpierw daje mi ostrzeżenie za błąd ortograficzny, ja potraktowałam to bardziej jako żart. Ale już kolejnym razem obraża on innych użytkowników pisząc, że są zawistni i biegnie na skargę do administratora. Administrator za pierwszy z brzegu post (podejrzewam, że nawet go nie przeczytał) daje mi 5 punktów. Nie odpowiada na PW, nie odpowiada na pytania. Totalna zlewka.

Teraz pojawiasz się Ty. I dalej używasz tego samego argumentu, którego JA nie rozumiem, może nie jestem tak rozgarnięta jak Ty. Wytłumacz głupiej babie CO ZROBIŁA ŹLE gdy Cię grzecznie prosi.

A może chodzi o coś innego jeszcze? To też proszę mnie oświecić. A jeśli musisz banować to banuj! Trudno. Przeżyje Tylko napisz mi ZA CO! Bo gdy proszę Cię co mam poprawić i czego unikać zbywasz mnie swoją arogancją i zbyt dużą pewnością siebie.

Tak zwykł się tu zachowywać moderator w stosunku do userów? W stosunku do kobiet?
Stary 30.09.2011, 17:49   #3054
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Posłuchaj Nemka.
Skoro już tak nie rozumiesz, ani nie masz pojęcia za co dostałaś od Barteza te 5 pkt, to ja ci powiem za co moim zdaniem. Moim, ale podejrzewam że i Barteza.
Cytat:
...Z czym do ludzi M@X. My tu używamy normalnych telefonów i komputerów, z normalnymi systemami operacyjnymi i programami, nie zabawkami dla sprytnych inaczej makjuzerów ograniczanych na M@Xa (hehe) przez Cupertino...
Nie zauważyłem, byś się po tym jakoś zreflektowała.
Podobnie do teraz wygląda każdy Twój post w wymowie.

Posądzasz mnie o arogancję? W porządku, masz takie prawo.
Zauważ jednak, że zwracam Ci uwagę, a nie wlepiam kolejnego ostrzeżenia. Jednak to zrobię, jeśli nie zmienisz stylu swoich wypowiedzi.

Nie widzę potrzeby dalszego 'offtopicowania' w tym temacie. Ewentualne uwagi już tylko na pw.
Stary 30.09.2011, 18:04   #3055
nemka
Applefan's Terminatrix

Chodziło mi o sztuczne ograniczenia sprzętu i systemu, a słowa "M@X" użyłam jako gry słownej - nie miałam intencji obrażać M@Xa. Chciałabym, aby to było jasne. To była tylko gra słów! Wyszło trochę niefortunnie ale to miał być żart. A skoro upominasz mnie publicznie, chyba mam prawo publicznie się wytłumaczyć.

Ciekawe rzeczy można znaleźć - http://technologie.gazeta.pl/interne..._pudelko_.html
Oto zdjęcie telefonu na opakowaniu jest oznaką ZŻYNANIA DO APPLE! Bo Apple nie tylko wymyśliło fotografię produktu, w tym wypadku telefonu - na opakowaniu. Apple na pewno wymyśliło też fotografię, telefon i samo pudełko!
Stary 30.09.2011, 18:45   #3056
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Posłuchaj Nemka.
Skoro już tak nie rozumiesz, ani nie masz pojęcia za co dostałaś od Barteza te 5 pkt, to ja ci powiem za co moim zdaniem. Moim, ale podejrzewam że i Barteza.

Nie zauważyłem, byś się po tym jakoś zreflektowała.
Podobnie do teraz wygląda każdy Twój post w wymowie.

Posądzasz mnie o arogancję? W porządku, masz takie prawo.
Zauważ jednak, że zwracam Ci uwagę, a nie wlepiam kolejnego ostrzeżenia. Jednak to zrobię, jeśli nie zmienisz stylu swoich wypowiedzi.

Nie widzę potrzeby dalszego 'offtopicowania' w tym temacie. Ewentualne uwagi już tylko na pw.
Nie, nie, Grzeniu!
Tu będę bronił i Nemki i innych piszących w tym topicu!
Maja absolutne prawo wypowiadać swoje opinie, w każdy dowolny uzasadniony sposób.
Wiec najazdy na Apple i ich politykę, design, sposób prezentacji - absolutnie tak!
Nie można, jak mniemam, ze swoich doświadczeń, kierować personalnie zarzutów, opinii napastliwych (w stosunku do wymienionych z nicka, osób itepe)
A wiec: Apple to złodzieje, oszuści i tak dalej - w miarę OK.
Ale już "Yahol jest fanboyem i iDiota" - nie.
I tak dalej.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2011, 11:12   #3057
chris996
AdvancedNet.pl - hosting

Data rejestracji: 11.04.2005
chris996 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Zabawy w piaskownicy ciąg dalszy? Czy jak to inaczej nazwać
Anway znalazłem coś takiego. Tym razem kwestia bezpieczeństwa systemu Lion:

http://niebezpiecznik.pl/post/mac-os...-uzytkownikow/
Stary 01.10.2011, 11:35   #3058
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
bylo.
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2011, 06:14   #3059
yossi
Gość

Nie mogę się doczekać na premierę iPhone 5. Będzie niezły ubaw jak pokażą najnowsze emejzing ficzery. Może nawet dodadzą normalne radio?
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2011, 07:38   #3060
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Konkurencj***281; ***347;ci***347;nie z ***380;alu...

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: